חזרה למגזין אוכל

תתחילו להצליב

ירקות ועלים ממשפחת המצליבים מכילים כמויות גדולות של נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים חיוניים, וקל מאוד לשלב אותם בתפריט
עדי כץ 02/12/13
תתחילו להצליב

צילומים: Shutterstock 

 

מה משותף לכרובית, חרדל השדה וצמחים עם שמות כמו מלקולמיה חרוקה ושחליל מכופל? כולם שייכים למשפחת המצליבים. במשפחה הענפה, המונה 3,000 מיני צמחים, יש שגדלים כעשבי פרא, אחרים מטופחים כצמחי נוי, אך חשוב להכיר בעיקר את צמחי המאכל שבהם, הנחשבים למזונות-על.


בשונה מצמחים מרפאי-כול שמגיעים מאזורים נידחים בעולם ונמכרים בעיקר בחנויות טבע, המצליבים נמצאים בכל מטבח: כרוב לסוגיו, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית, לפת, קולורבי. אפילו ממרח החרדל עשוי מזרעי צמח מהמשפחה וכמוהו שורש החזרת.

 

הם קיבלו את שמם בשל עלי הכותרת המוצלבים של פרחיהם והם נפוצים באזורים ממוזגים וקרים. בישראל אפשר למצוא בטבע כמה עשרות מינים של מצליבים. מהאכילים שבהם אוכלים את הפרחים, העלים, הזרעים או הפקעות, הידועות בריח ובטעם החריף, תוצרים של חומרי הגנה מטורפים למיניהם.

 

 

לפורום תזונה: לחצו

תגובות  2  אהבו 

אכן משפחה חשובה מאין כמוה - אך...יש מידע שסמוי מהעין לגבי המצליבים. אנשים הסובלים מתת פעילות או פעילות יתר או חסרי בלוטת התריס/מגן והנוטלים את התרופה ELTROXIN...מוגלים באכילת ירקות ממשפחה זו. ההסבר ...
אכן משפחה חשובה מאין כמוה - אך...יש מידע שסמוי מהעין לגבי המצליבים. אנשים הסובלים מתת פעילות או פעילות יתר או חסרי בלוטת התריס/מגן והנוטלים את התרופה ELTROXIN...מוגלים באכילת ירקות ממשפחה זו. ההסבר הוא כי הצרוף עם התרופה משבש את ספיגת התרופה בגוף ונוצר חוסר איזון תרופתי. הכמות המומלצת היא שתי כוסות לשבוע אך בפיזור של פעמיים...לא כל יום מעט. מידע מפורט אפשר למצוא באתר קופ"ח תחת הכותר תרופות. המידע על התרופה רחב מאוד ומפורט. מקווה שעזרתי למישהו...
זה לא תחליף לאכילה נכונה של ירקות כמובן אבל אני לוקחת תוסף בשם פיקנוגנול, שהוא נוגד חמצון הרבה יותר חזק, או לפחות ככה הבנתי מהרוקח שלי.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אל תהיו כבדים: תאכלו דגים

בקיץ אנחנו מחפשים לאכול ארוחות קלילות, כאלה שגם לא יגרמו לנו להזיע במטבח (מזה יש לנו בשפע בחוץ), וגם לא...

לקריאת הכתבה
כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה