האם ישנו קפיטליזם טוב?

אלו אשר היטיבו עם העובדים ועם כל כל הספקים שילמו היטב לעובדים ולא לחצו על הספקים להוזלות שחברות אלו אלו אשר הניבו יותר תשואות אשר בשוק בשיעור של תשע לאחד בין השנים 1996-2011, על כך מנסה לענות ראג' סיסודיה פרופ' לעסקים גלובליים בבאסון קולג' באר"הב הנחשב שם לגורו בשיווק ,אשר ערך מחקרים רבים.
אמת שאין נוסחה מדוייקת, מדגיש הוא ארבעה כללים עקרונות שהם המפתח להצלחת החברות, הראשון יש מטרה גבוהה יותר נוספת על לגרוף רווחים, העיקרון השני הוא לדאוג לרווחת כל בעלי העסק, הלקוחות והעובדים המשקיעים והספקים, האם אתם רוצים שכולם יהיו שבעי רצון? תפקידם של אנשי הצוות לרצות ולשמח את הלקוחות, אם הם עצמם אינם מאושרים גם השירות יהיה בהתאם, ברגע שאתם מזהים זאת אתם מזהים את עיקרון העסק שאתה גם מתחיל לנהל אחרת.
שני העקרונות השני והשלישי מורכבים מאנשים אשר משאת לנפשם לא לרפד את כיסיהם ולמקסם את הרווחים שלהם, אלא לשרת את המטרה של הארגון לשרת את בעלי הענין.
סיסודיה הוציא כמה ספרים בספריו הוא מדבר עלהצורך לרפא את החברה מכל ההרס שעשה המין האנושי לטבע. (והוא איננו סולח) ןהביא את הלב והנשמה לעסקים ולמנהיגות כדי ליצור עולם טוב יותר, אומרים גם חוקרים אחרים שעסקים טובים יכולים להועיל לחברה, צריכים לפתור בעיות חברתיות באמצעות מקומות תעסוקה, כל עוד הם יכולים לעשות זאת, ואין עליהם להביע עמדות פוליטיות, זו לא הדרך לפתור בעיות חברתיות.
האתגר הגדול הוא ביישומם במיוחד בעסקים חדשים, בשלב הקמה או התבססות, או בעסקים הנמצאים במצב של הישרדות, ונמצאים בתחרות מתמדת.
גם כשהעסקים משגשגים והם עתירי רווחיות , אולי דווקא אז צריך משבר כדי לעשות תפנית עצומה. ולא להיות שאננים.