"כלב זה לא טרחה. זה כיף"

צילום: Shutterstock
"הוא שינה לי את החיים", מצהירה שרה חסטר בת ה-82 מכפר סבא, ומתכוונת לדולצ'ה, הפקינז המתוק שאימצה לפני שנה בעמותת "אס.או.אס חיות". "יש בבית אנרגיות חיוביות", היא אומרת. "הוא כלב מאוד חם, שאוהב ליטופים וחיבוקים, ממש לא יכולתי לזכות במשהו יותר טוב מזה. הוא מכריח אותי לצאת שלוש פעמים ביום ולצעוד, וכשבאים הנכדים הם מאושרים לשחק איתו והוא לא יודע על מי לקפוץ קודם".
אבל בואו נחזור לשיקול האנוכי. כלבים וחיות מחמד בכלל, ואת זה הוכיחו מחקרים לא מעטים, לא רק מספקים אהבה וידידות, אלא גם מיטיבים עם הבריאות. זה נכון לגבי תינוקות וילדים וגם לגבי אנשים מבוגרים. מחקר שהתפרסם ב-2012 בכתב העת האמריקאי לקרדיולוגיה מראה שלבעלי חיות מחמד קצב לב משתנה וסתגלני יותר, המשפר את בריאות הלב. מחקר אחר הראה שבעלי חיות מחמד נהנים מהערכה עצמית גבוהה יותר, חשים פחות בודדים ויותר מוחצנים מבחינה חברתית. מחקר נוסף מצא שנוכחות חיות מחמד מורידה את לחץ הדם ואת הסיכוי ללקות בהתקף לב ובשבץ מוחי, מורידה דיכאון ועוד ועוד.
"החיים שלי השתנו"
דולצ'ה של שרה חסטר
מחפשים מתנדבים
כל שבת בכפר שמריהו ליד שדה התעופה (חפשו ב-waze אס.או.אס חיות) בשעות 10:00-14:00 ניתן לאמץ כלבים וחתולים גם במהלך השבוע: ראו את הכלבים והחתולים לאימוץ באתר: www.sospets.co.il והתקשרו לטלפון: 03-7441010; 03-7441111
עוד על חיות מחמד: |
רובנו הולכים להצביע בבחירות המוניציפליות, אחת לכמה שנים, כדי לבחור ראש עיר, ובכך...
בראש השנה הקרוב צפויים תלמידי בית ספר לחינוך מיוחד בחיפה לקבל משלוח ייחודי: מאות...
סקירת נושא ההתנדבות בארץ מלמדת כמה פרטים מעניינים מאוד על התנדבות בקרב בני הגיל...
גם לגבי ילדים יהיו מי שיאמרו דבר דומה......
מי שאוהב - מקבל באהבה את הטורח הכרוך בכך, שלא לדבר על האהבה שמעניק בעל החיים בתמורה.
כל שנותינו גידלנו כלבים בדירה לעיתים שניים יחד.
כיום - מגדלת כלבה נהדרת, שלושה חתולים מקסימים (ועוד היד נטוייה..) כולם מקבלים יחס אנושי לאין שיעור וזוכיים בחזרה אהבת בעלי החיים. אגב כל החיות מאומצות מאגודות שונות של בעל"ח.