חזרה להכסף שלי

10 דברים שאתם עושים לא נכון

שומרים בטריות במקרר, מכבסים מגבות עם מרכך, מנקים חלונות ביום שמשי. יש לא מעט פעולות שאנחנו עושים על אוטומט, ויש דווקא דרך יעילה וחסכונית יותר לבצע אותן. הנה כמה דוגמאות
הדס בשן 05/11/17
10 דברים שאתם עושים לא נכון
איזו טעות נפוצה אנחנו עושים כשאנחנו מכבסים מגבות? צילום: Shutterstock

 

 

בהתנהלות היומיומית שלנו, יש לא מעט דברים שאנחנו עושים "על אוטומט" - אותן תנועות, אותם הרגלים, הכל כפי שהורינו לימדו אותנו, כפי שאנחנו עושים שנה אחרי שנה ולא רואים סיבה לעצור רגע ולחשוב: האם אפשר לעשות אותם  אחרת? אז זהו, שאף פעם לא מאוחר לשנות. מתברר שהחיים מלאים באפשרויות להשתדרג, לעשות משהו באופן טיפה שונה - ולחסוף כסף, זמן ומאמץ. אפילו עבודות הבית הפשוטות ביותר יכולות להפוך לחסכוניות וליעילות יותר.

 

הנה 10 פעולות שיתכן שאתם עושים לא נכון:

 

1. אחסון במקרר

 

 שמירה במקרר תאריך את חיי הסוללה? סתם מיתוס. צילום: Shutterstock

 

 

מה אתם עושים: שומרים בטריות במקרר (וגם את כל הפירות והירקות).

 

מה אתם צריכים לעשות: להניח את הבטריות במקום מוצל וקריר, ולהפריד בין הפירות והירקות שצריכים קירור לבין אלה שלא.

 

מישהו צריך להגיד את זה: אחסון בטריות במקרר לא יגרום להן להאריך ימים. מדובר באגדה אורבנית תמוהה, לא ברור לנו איך היא נוצרה, ואנחנו שמחים להפריך אותה אחת ולתמיד. לגבי הפירות והירקות, כבר כתבנו על כך שסידורם במקרר באותו מדף תחתון אולי מקל עליכם את מלאכת המיון, אבל חבל. כדאי לקחת רגע ולחשוב מה מכניסים למקרר ומה מאכסנים בחוץ. תפוחי אדמה ובצל, למשל, מקומם בחוץ. גם בננות ועגבניות לא כדאי בכלל להכניס למקרר, וגם לא אבוקדו - שהכנסתם למקרר תהפוך אותם ללא ראויים. בקיצור, להפריד, לא לעבוד על אוטומט.

 

2. כביסה

 

 

רוצים מגבת איכותית והגיינית? ותרו על המרכך. צילום: Shutterstock

 

 

מה אתם עושים: מכבסים לא נכון את המגבות שלכם.

 

מה אתם צריכים לעשות: לוותר על מרכך הכביסה.

 

בפרסומות למרככי כביסה תראו לפעמים מגבות מפנקות ונעימות, אבל האמת היא שגם אם מגבת מרגישה נעים במיוחד אחרי שימוש במרכך כביסה מבושם - היא לא תמיד מקיימת את הייעוד שלה באופן מושלם בצורה הזו. למעשה, מרכך כביסה כולא בתוך המגבת את ריח הטחב, וגורם לשחיקת המגבת. ההמלצה היא לעשות כביסה למגבות מבלי להשתמש במרכך, וגם לחשוב פעמיים לפני כיבוס המגבת - אין צורך לכבס מגבת אחרי כל מקלחת, למעשה ייבושה באוויר הפתוח למשך שבוע שומר על היובש ועל ההגייינה שלה הרבה יותר, וחוסך לכם בהפעלת מכונה.



3. ניקוי חלונות

 

 

 לנקות ביום שמש? ממש לא. צילום: Shutterstock

 

 

מה אתם עושים: מנקים חלונות ביום שמשי.

 

מה אתם צריכים לעשות: חכו למעונן חלקית.

 

ביום שמשי אתם רואים מה אתם עושים יותר טוב, אבל זה לא אומר שזה היום שצריך לבחור לניקיון חלונות. השמש גורמת לחומר הניקוי לחלונות להתאדות מהר יותר מעל הזכוכית, וכך גילו מומחי הניקיון, שדווקא ביום קיץ עבודתכם הקשה תהיה לחינם. אל תנקו חלונות ביום גשם, כמובן, או בימים שגשם צפוי לאחריהם - אבל גם אל תחכו ליום הכי חם בשנה. יום סגרירי, מעונן חלקית - הוא היום שאתם צריכים לשאוף אליו כדי להפשיל שרוולים (או לקרוא למי שיעשה זאת עבורכם).

 

4. אכילת פירות

 

תותים, תפוחים - וגם בננות - מתברר שיש שיטה מסוימת לאכול אותם. מתוך יוטיוב

 

 

מה אתם עושים: משתמשים לא נכון בפירות.

 

מה אתם צריכים לעשות: לפתוח את הראש.

 

איך אפשר לאכול פרי לא נכון, נו באמת. לוקחים ואוכלים, לא ככה? אז זהו. שיש כמה טריקים שיעזרו לכם למקסם את האושר שלכם עם הפרי שלפניכם. הראשון הוא תות - אל תחתכו את העלים הירוקים שבקצה וגם אל תתלשו אותם עם היד - אם יש לכם קש בקרבת מקום, תראו שהוא הכלי המושלם להוצאת הגבעול באלגנטיות, על ידי השחלתו מתוך תחתית התות. רוצים לאכול תפוח? בתיאבון. לא מהצדדים. אפשר להתחיל לאכול את התפוח מהקצה, וכך תשאר לכם מעט מאוד פסולת בסוף הזלילה.

 

אבל הסקופ האמיתי מגיע מהתגלית שאתם מקלפים בננה בצורה מסורבלת מדי. עלינו לקלף בננה כמו שהקופים עושים! לתת צביטה קטנה בקצה ולחצות את הקליפה לשני חלקים בלבד. הסרטון למעלה, שמסביר את הדרך הנכונה, זכה "רק" ל-12 מיליון צפיות. בקטנה.

 

5. צחצוח שיניים

 

ממש אין צורך בכל הכמות הזו. צילום: Shutterstock

 

 

מה אתם עושים: חוגגים על משחת השיניים.

 

מה אתם צריכים לעשות: לחסוך.

 

רוב האנשים משתמשים בהרבה יותר מדי משחת שיניים משצריך. תשאלו כל רופא שיניים, והוא יגיד לכם שהכמות הנכונה היא קצת פחות מאפונה - יש שם בהחלט מספיק כמות בשביל להתמודד עם החיידקים שבפיכם. בפרסומות אוהבים להציג לנו מברשת עם שכבה שמנמנה של משחה כי זה מצטלם יפה (וכך גם מוכרים יותר משחת שיניים), אבל זה באמת מיותר. עדיף שתעבדו על טכניקת הצחצוח שלכם, ותדאגו שאתם מצחצחים נכון ומגיעים לחניכיים מאשר לבזבז שוב ושוב את אותן כמויות. אגב, אם תורידו את הכמות תראו שאתם גם בכלל לא צריכים לשטוף ולירוק את המשחה, אלא היא נשארת בפה וממשיכה בעבודתה.

 

 

6. ניקוי הבלנדר


תזכרו, זה בלנדר. אפשר לנקות אותו בדיוק באותה דרך שמשתמשים בו. צילום: Shutterstock

 

 

 

מה אתם עושים: שוטפים את הבלנדר כאילו היה כלי רגיל.

 

מה אתם צריכים לעשותלהיזכר - יש לכם בלנדר!  

 

אם אתם לוקחים חלק בשגעת השייקים, הבלנדר שלכם ודאי עובד שעות נוספות – ובלנדרים נוטים להתלכלך. את תכולת הבלנדר כדאי לנקות מהר, כדי שלא יצטבר בחיידקים, ובעודנו עוסקים במלאכת שטיפת הכלים אנו עשויים לחשוב שבלנדר הוא ככל כלי, לנסות להכניס אותו למדיח הכלים או לשפשף אותו עם סקוצ'ברייט. אלא שזו עבודה לחינם – זה בלנדר! אפשר פשוט להכניס פנימה מים וסבון, להפעיל, ולראות איך הוא יוצא נקי ומצוחצח. הריק הפשוט הזה לא רק חוסך זמן ומאמצים, אלא טוב יותר לבלנדר. איך לא חשבנו על זה קודם?

 

 

7. שותים לא נכון מפחית

 

אל תזרקי את הלשונית. צילום: Shutterstock

 

 

 מה אתם עושים: זורקים את מכסה פחית השתייה.

 

מה אתם צריכים לעשות: להיעזר בו לשתות.

 

אחרי שפתחנו פחית, נשארנו עם חתיכת מתכת ביד ובדרך כלל נזרוק אותה מבלי לחשוב פעמיים. טעות. את הלשונית המתכתית צריך לפתוח לא עד הסוף, להשאירה על הפחית כשהיא שטוחה – ולהשתמש בה כדי להכניס קשית שתייה דרך החור. זה אולי נשמע כמו טיפ טרוויאלי, אבל הוא יכול לשנות את חייכם. לעולם לא תזרקו לשוניות לפח יותר.

 

 

8. גם בירה סביר להניח שאתם שותים לא נכון

 

 

 יש לבקבוק צוואר, השתמשו בו. צילום: Shutterstock

 

 

מה אתם עושים: מקלקלים את הבירה.

 

מה אתם צריכים לעשות: להשתמש בצוואר הבקבוק.

 

האדם שעיצב את בקבוק הבירה תכנן לו צוואר ארוך שמיועד לאחיזה. אבל לפעמים אנחנו לא חושבים על המשמעות של צורת הבקבוק, ופשוט מחזיקים את הבירה איך שיוצא לנו. האמת היא שאנחנו עלולים לקלקל את חווית השתייה – לחמם את הבירה בעזרת הידיים שלנו, או הפוך - להקפיא את הידיים שלנו בחורף. אין בעיה לשתות בירה קרה ביום קר, אבל השתמשו בצוואר הבקבוק, זה נוח יותר גם לכם וגם לבירה.

 

 

9. חותכים שום בצורה לא נכונה

 

גם את זה רובנו עושים לא נכון. צילום: Shutterstock

 

 

מה אתם עושים: חותכים שום בסכין.

 

מה אתם צריכים לעשות: לשקשק!

 

כן, אפילו במשימה הפשוטה של חיתוך שום, מתברר שרובנו נכשלים. אנחנו מצליחים לחתוך את השום ולהוציא אותו מהקליפה, אבל החיתוך גורם לבזבוז, ואין בכלל סיבה להשתמש בסכין. מי שרוצה להוציא חתיכה יפה וטרייה של שום מתוך קליפתה, צריכים להצטייד בסך הכל בצנצנת סגורה, להכניס את השום ולשקשק כאילו אין מחר – והפלא ופלא, ייצא משם שום מקולף לדבעי. זה גם טוב להרגעת העצבים.


10. פתיחת סתימות

 

זו דווקא לא הפומפה שאתם צריכים לשירותים. צילום: Shutterstock

 

 

מה אתם עושים: משתמשים בפומפה רגילה כדי לפתוח סתימה באסלה.

 

מה אתם צריכים לעשות: לקנות את המיוחדת.

 

בכל בית יש פומפה, שמשום מה צבעה בדרך כלל אדום - ובה נשתמש אם חלילה יסתמו השירותים שלנו. נכון? לא נכון! הפומפה הוותיקה והאהובה נועדה לפתיחת סתימות בכיור. עבור סתימות בשירותים אתם צריכים פומפה מיוחדת, עם צורת כדור בקצה. היא מותאמת בצורתה ובגודלה לשירותים, ובהרבה פחות עבודה תשחרר את האסלה לחופשי.

 

[#middleBanner] 

20 מזונות שלא כדאי לשמור במקרר

שואב חלונות כבר יש לכם?

כל הדרכים הטבעיות לשיניים לבנות

אקססוריז מפנקים לחדר אמבטיה מושלם


הצטרפו לקהילת הצרכנות של מוטק'ה

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי

איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?

עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...

לקריאת הכתבה
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים

רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...

לקריאת הכתבה
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל

בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה