גפילטע פיש – דג ממולא

27/03/25

גפילטע פיש – דג ממולא

מתכון בהשראת לאה זוהר

בעצם זו הפעם השניה שאני בגלל מכין דג ממולא (קציצות) כי בפעם הראשונה לא יצא משהו ומאז שנים אני אוכל צנצנות. כעת די זה מתכון ממש מדוייק ושווה.

המרכיבים

1 ק"ג דג טחון פעמיים

1 בצל גדול מרוסק

מלח ופלפל שחור לפי העם

5 כפות קמח מצה

1 ביצה

2 כפות שמן

כף סוכר לבן

כפית אבקת אפיה

למרק

4 גזרים פרוסים

2 בצלים פרוסים

2 גרגרי פלפל אנגלי

סוכר ומלח לפי הטעם

מים לכיסוי

ההכנה

בסיר גדול עם מים כמחציתו, מרתיחם את המים עם האדרות ופלפל אנגלי. מוסיפים סוכר ומלח בערך כפית מלח וכף סוכר  ( חובה לטעום בבישול עצמו ולאזן טעמים) אחרי רתיחה של חצי שעה מוסיפים גזרים פרוסים ובצל ומבשלים. בשלב זה ההמלצה היא לסנן ולהמשיך לבשל בציר מסונן אני לא סיננתי בשלב הזה. מוסיפים את קציצות הדג שהכנו מכל התערובת ומבשלים שעה וחצי.

מוציאים לכלי הגשה או אחסון ומניחים על כל דג פרוסת גזר. ממשיכים לצמצם את הציר למחציתו בערך. מסננים את הציר לצנצנת.

מכניסים למקרר לאחר צינון.

להגיש עם חזרת (רצוי)

גפילטע פיש – דג ממולא

תגובות  4  אהבו 

ת ו ד ה - ר ב ה! ששת🌷 למתכון! והתמונות הטעימות! איזה יופי! יצא אחלה! כל הכבוד! ששת, *** אנחנו נמשיל לאכול מצנצנת!*** שבת-שלום! טעימה! נעימה! בשורות טובות!🙏 בריאות! המון!🙏 ...
ת ו ד ה - ר ב ה! ששת🌷
למתכון! והתמונות הטעימות!
איזה יופי! יצא אחלה!
כל הכבוד! ששת,
*** אנחנו נמשיל לאכול מצנצנת!***
שבת-שלום! טעימה! נעימה! בשורות טובות!🙏
בריאות! המון!🙏
נראה טעים, לפעמים מכינה לבעלי. הכי אוהבת את החזרת
27/03/25
נראה נהדר, פעם אחת ניסיתי , לא יצא יפה וטוב ומאחר ולא אוהבת , הפסקתי לנסות וקונה לבעלי מוכן
27/03/25
אני מוסיפה לבלילה ביצה קשה. גם ככה למדה אותי סבתי
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
אודות הקבוצה

התמונה של תגונה מנהל: ששת שצ
כאן המקום לקבל מתכונים, עצות וייעוץ למטבח וגם חוות דעת על מסעדות ויינות או שמן זית מששת שצ מנהל קהילת האוכל בעבר. בלוגר אוכל.
קטגוריות
בישול ומתכונים
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה