מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > בקרוב פסטיבל טעמים בעמקים

בקרוב פסטיבל טעמים בעמקים

אולי יתאים לכם לבלות קצת בעמקים ביום הבחירות להנות מהנוופים והמבצעים במסעדות
בקרוב פסטיבל טעמים בעמקים

פסטיבל טעמים בעמקים בינואר

זו השנה התשיעית שמתקיים פסטיבל העמקים כאשר טו בשבט במרכזו.השנה הוא מתקיים מ 10

עד 30 בינואר 2013 והמסעדות ובתי הקפה מזמינים לארוחות מיוחדות עד ה- 30 לינואר

לקראת הפסטיבל יצאתי להתרשם וגם לטעום ממה שהולך להיות חגיגה אמיתית של חוויות וטעמים.

האמת, לא צריך פסטיבל בשביל לבוא ולבלות בחיק העמקים הירוקים, כולנו נוסעים לכאן להנות מפריחת השקדיות והכלניות והרקפות ושאר הפרחים והנופים. אולם מה שמייחד את הפסטיבל הוא הבתים הפתוחים, המסעדות שיוצאות עם תפריט לעל כיס, הפעילויות למשפחה והילדים וההזדמנות לטעום את טעם העמקים.

מושב היוגב נמצא על כביש מגידו יוקנעם (68 ) ממש באמצע הנוף והטבע וניתן להשקיף ממנו לכל העמק שם במקום הכי שליו בעמק נמצא השף דורון בר און. דורון שף במקצועו וענת אישתו חיים במושב היוגב בעמק יזרעאל . שנים רבות הוביל דורון את ענף האירועים ובישל לשמנא וסלתא . בשנים האחרונות עוסק במסעדנות מעבר לים ובארצנו הוא מבשל בסדנא שליד ביתו ומארח יחד עם ענת, ארוחות פרטיות וסדנאות לעסקים .

מספר דורון : "החיבור שלי לחקלאות מתחיל בילדותי , המקום בו נולדתי תבע בנשמתי את מה שטבחים אחרים צריכים ללמד את עצמם . כאן בבית במושב היוגב אכלנו אוכל שסיפק לנו המשק החקלאי "

ועוד הוא מוסיף " החיבור בין טבח לחקלאות יוצר אוכל נפלא . אבל יש לדעת שהמסע מהשדה לצלחת הוא מסע ארוך של זריעה, הנבטה, שתילה, השקיה , גיזום וקטיף. הטבח יודע שעליו להמתין בסבלנות עד שהחקלאי יסיים את מלאכתו ושרק אז יוכל לשים את ידיו על תוצרת חקלאית מעולה ולהפוך אותה לארוחה נפלאה "

כאן אצל דורון עצרנו לארוחת בראנצ', ארוחה זו תוגש בימי שישי במשך הפסטיבל ומחירה יעמוד על כ 70 ? לאיש.

תפריט מגוון שיכול להתאים לכל סועד.

כשמסתובבים במושב ורואים את שדות האספרגוס, אפונת השלג ועוד פוגשים את החלאות האמיתית בדמות של ענת מ " כרמל יבולים " ומהר מאוד תגיעו לחממות בהם מגדלים את החסה המיוחדת הזו הסלנובה. מבטיח שלא תוכלו להפסיק להתבונן, לצלם ולהקשיב לענת " אנו משק חקלאי משפחתי במושב היוגב ומזה שלושה דורות מגדלים במשק מגוון גידולים חקלאיים ייחודיים (אספרגוס למאכל, אפונה סינית, תבלינים טריים, מבחר נבטים למאכל, חסה ייחודית בשם SALNOVA ולול עופות לביצי מאכל טריות.( אנו מאמינים וחיים על פי ערכי תזונה בריאה ומעוניינים לקדם ולטפח את המודעות למזון בריא.

המוטו שלנו הוא "אנו זה מה שאנחנו אוכלים", ואת יבולינו אנו מגדלים בטכנולוגיות מתקדמות במבנים סגורים היוצרים אפשרות לגידול בתנאים מבוקרים מופחתים בצורה משמעותית בשימוש בכימיקלים .
אנחנו בהחלט גאים שיש באפשרותנו לגדל ולאכול ירוקים בתנאים המיוחדים ,שמאפשרים בטחון בטריות המוצר ,ובבריאות לעצמנו ולרוכשים את מוצרינו"

תוכלו גם לקנות בדוכן שלה מכל טוב החקלאות, טרי ובריא והעיקר טעים.

תוכלו להציץ ( מבוגרים בלבד) לבית הפתוח של נירית ברמן שצורפת ומייצרת תכשיטים ברמה אקסקלוסיבית מיוחדת, תציצו אבל אני לא מבטיח שלא תפגעו... יש שם יצירות אומנות של ממש.

קולקציות ייחודיות של אחת על אחת, וסדרת טבעות עם משמעות ונוכחות.

ההפך הגמור מזה הוא הבית הפתוח של " בא מהטבע " כאן ממחזרים ויוצרים מכל דבר יצירות נוי

וקישוט. זה יכול להיות עצים, בלוטים, צדפים אבנים וכל מה שאפשר ממוצרים ממוחזרים. בפסטיבל המקום פתוח במיוחד לסדנאות יצירה עם הילדים בעיקר פיסול סביבתי אקולוגי בשימוש חוזר ממוצרים וסדנאות יצירה הכנת כלי מוסיקה, עפיפונים פיסול, גילוף, הכנת נרות ושראות ועוד.

עוד במושב היוגב בקצה שלו של פאב " המקום" למבוגרים שירצו ללגום בירה. המקום סגנון אוהל עם ישיבה בזולה, על השולחנות נרגילות והאווירה לצעירים. במקום מוסיקת רקע ותפריט קל ניתן ליהנות באוהל באווירה מיוחדת מבירה,פוקאצ'ות, פיצות,קפה טוב ומנות ילדים.

צ'יפס, לבנה, חומוס, שניצלונים ועוד...

פאב המקום במושב היוגב שייך לבן המושב אייל היידמן בן ה- 36, אייל הקים את הפאב לזכרו של אחיו רם היידמן שנפטר ממחלת הסרטן לפני כ- 10 שנים בהיותו בן 26.

חלומו של רם היה להקים מקום משלו ואייל אחיו מימש את חלום אחיו רם ז"ל.

בשעות הערב בשעה 21:00 המקום נפתח ומגיעים אנשים מהאזור ליהנות,לשתות לאכול ולהיות ביחד.

בימי הפסטיבל המקום יפתח בימי שישי- 11.1, 18.1, 25.1 וביום הבחירות- 22.1

בין השעות- 09:00-15:00

אייל- 052-2977508

עוד במושב היוגב, " משק זיו " משתלה, חממה וחנות פרחים במחירים שאתם לא מאמינים, פחות מחצי ממה שאתם מכירים ובאיכות ללא פשרות. סיירנו בחממת הורדים המדהימה ובחנות הפרחים שאילו לא היה קר שם לא הייתי יוצא ממנה. ממליץ לכם בסיור לקפוץ אולי לקנות עציצים ואולי פרחים והעיקר ליהנות מהמרה היפה של הזרים והפרחים.

המשתלה קיימת כ 40 שנה משק זיו הוקם בשנת 1976 על ידי דוביק וגילה זיו , אריאל סיפר לנו בביקור שמתוך 500 מגדלי ורדים נשארו כ- 30 מגדלי ורדים. שלא מייצאים לחו"ל אלא רק מוכרים בארץ. בסיור מסביר אריאל מהו פרח איכותי, איך מגדלים ורדים, איך גובה הפרח משפיע על המחיר. אריאל הוא בן למשפחת מגדלי ורדים, אביו דוביק זוכה כבר מס' שנים רצוף כחקלאי מצטיין. ושומעים את הציונות ואהבת האדמה מתוך ההסברים המלווים את הסיור.

במקום חנות פרחים ומתנות , זרים טריים לכל טעם וכיס.

בימי הפסטיבל המקום יפתח בימי שישי- 11.1, 18.1, 25.1 וביום הבחירות- 22.1 בין השעות- 09:00-15:00

טלפון חנות פרחים זיו רוזס: 04-9937578

עכשיו משסיימתם את סיור הבוקר הארוך הגיע הזמן לאכול הרי לשם כך באנו. והאופציות באזור רבות.

טעמי מיטב מסעדות העמקים מתמזגים עם תוצרת חקלאית טרייה ברקע גווני הירוק והפריחה
שמציעים חודשי החורף בעמקים. המסעדות מזמינות את הסועדים ליהנות מארוחות מובחרות של שלוש מנות וכוס יין במחירים שבין 79 ? ל- 109 ? . המחירים הותאמו כך שיתאימו לכל כיס.
*ארוחות הגורמה כוללות מנת פתיחה + מנה עיקרית + מנת קינוח + כוס יין היקב שמוביל השנה בפסטיבל הוא יקב תבור. זאת במסעדות המובילות בצפון: אדלה, אוקטגון, אל באבור, בלה, טנדוקה (כשרה), פרנג'ליקו, קפה לואיז, קפה פלוס, רוסו, שלו ביער,שפר ביר גרדן ותשרין .
בתי הקפה מציעים ארוחות בוקר ובראנץ' ב- 39-49 ? בתי הקפה: זהר בדשא (כשר) וזבולון 1

אני לא הייתי בכולן ואני בטוח שיש עוד כמה שלא משתתפות בפסטיבל ששות ביקור, אבל אם מבעל בית מוריד מחירים לפסטיבל ומפנק אתכם אז למה לא לשבת ולטעום?

אני טעמתי קצת מהמטבח של אדלה ברמת ישי.

הטעימות לי כאן כללו לחמניות טעימות, פנכת מרק ברוקולי, פטה כבד שהיה מעולה, מלווה באגס ביין, חציל קלוי בטחינה, שריפמס, קלאמרי מעולה, קרפצ'יו שהיה לי אנמי מאוד.

עוד ביקרתי בקפה פלוס בטבעון, השם קפה פלוס לא מעיד בכלל על מה שהמקום הזה מציע. כדאי שתדעו שהשף אנטוניו עושה פלאים במטבח ומגיש מנות מצויינות.

פתחנו לטעימה בפנכות קטנות של מרק גולש מצוין, לא סמיך אבל מרוכז בטעמו, מומלץ.

המשכנו דרך אנטיפסטי ותבשיל ראגו בשר על מצע גרגרי חומוס חציל קלוי וטחינה. למרות שקראתי למנה סינייה למתקדמים זו הייתה מנה שרק בעבורה הייתי חוזר לכאן . עוד טעמתי

אווז צלוי עם פרות יבשים ויין אדום על אורז בסמטי מנה שבפסטיבל נמצאת בתפריט ה 99 שקל

כדאי. טעמנו גם אוסובוקו בקר אבל לא ראיתי את המנה בתפריט הפסטיבל. בסך הכל במנות שהשף אנטוניו הגיש אפשר להבין שיש על מי לסמוך שם, ועוד איך.

אני לא צריך לספר לכם על אל באבור ביוקנעם הייתי שם ואחזור לשם תמיד.

גם שלו ביער רכשה לה מוניטין. ולאוהבי האסייתי יש את פרנג'ליקו.

כעת כשאתם שבעים כדאי לקפוץ לחוות התבלינים לונה פארק ענק לבשלנים. כאן תחגגו את ט"ו בשבט עם הילדים. בימי ביעי בתקופת הפסטיבל יתקיימו כאן סדנאות שף ( מחייב רישום מראש )

המקום עצמו מציע מבחר פירות יבשים, תבלינים, חליטות, כלים ואביזרים ועוד.

וכן יש גם שפים מארחים: השפית איילת שפריר מקייטרינג כרמים הידוע מטבעון והשף דורון בראון ממושב היוגב, פותחים את ביתם ומציעים ארוחות גורמה שמתבשלות לעיני הסועדים.

זאת ועוד בשבוע הפותח של הפסטיבל, מוזמנים אורחי הפסטיבל ליהנות מיומיים של סדנאות שף ללא תשלום, בחוצות אלונים. טעימות, מתכונים והפתעות לצד יריד חקלאי של תוצרת טרייה מהמשק 16-17 לינואר.

לכל איזור הארץ ( אולי) יש את השוקולטייר משלו, אבל אחד מאבות התפתחות השוקולטיירים בארץ נמצא כאן ברמת ישי " מישי" זהו בוטיק שוקולד חלומם של כל אוהבי הפרלינים.

מישי בלוג, מבכירי הקונדיטורים והשוקולטיירים בישראל, וכשאומרים גורמה על שוקולד זה המקום, תבואו ותטעמו.

מול מישי נמצא קפה לואיז מקום נפלא לארוחה או לקינוחים בית הקפה חרט על דגלו את ערך הבריאות והטבע, המיושם במנות הבריאות והמזינות, המכילות מרכיבים טבעיים בלבד. ערך הבריאות מיושם גם בעיצוב הנקי של חלל בית הקפה, ברוח תורת הפאנג שוואי, מה שמעניק לו את אופיו המזמין והרגוע. לצד בית הקפה ממוקמת המעדנייה, שבה אפשר לרכוש שלל מוצרי בריאות וטבע, כמו גם תערובת הקפה המעולה, הלחמים הנאפים במקום, הממרחים הייחודיים הנרקחים על ידי השפים של קפה לואיז, גרנולות המיוחדות ומוצרים נוספים שמשתלבים עם הרוח והחזון של המקום.

גם פה בנו לכם סוגי תפריטים מותאמים לפסטיבל במחירים מיוחדים, אני טעמתי כאן בעיקר קינוחים, ויש גם ארוחות בוקר מומלצות ביותר.

אז אולי תנצלו את יום החופש של יום הבחירות, צאו להצביע מוקדם ויוצאים לטייל באזור העמקים הירוק והפורח, הזדמנות ליהנות מאוויר צלול וטיול, להמשיך לבתים פתוחים לרכוש תוצרת חקלאית הישר מהמגדל, יצירות אומנות מקומית ולקנח בארוחה טובה .
והכל כל כך קרוב למרכז הארץ.

תגובות  0  אהבו 

657
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה