מוטקה > בלוגים > > מוזיאון מרחבי נפתח בכפר מל"ל

מוזיאון מרחבי נפתח בכפר מל"ל

מוזיאון מרחבי נפתח בכפר מל"ל

מוזיאון מרחבי נפתח במושב כפר מל"ל

מאת אלי אלון

http://www.alon.jaj.org.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=556298

במושב כפר מל"ל (משה לייב לילנבלום) השוכן בין כפר סבא להוד השרון נפתח לא מכבר בסמוך לבנין מזכירות המושב, מוזיאון מרחבי הסוקר את תולדות והתפתחות המושב שכידוע אחד מילידיו הוא אריאל שרון ראש הממשלה ה-11 של ישראל.

במוזיאון אוסף של חומרים מקוריים:מסמכים,תמונות ותעודות מכל התקופות שנאספו בקרב חברי המושב ובני משפחותהם.

בחלל המוזיאון מוצג שולחן אוכל וצלחות פח וכן כלים ופריטים שונים שבהם או כדוגמתם השתמשו ראשוני המושב.כמו כן קיימת בו פינת הקרנה ובה מוקרן סרט על תולדות כפר מל"ל

מוזיאון כפר מל"ל הוא למעשה מוזיאון מרחבי.מעבר למסמכים .לתמונות ולפריטים יוכלו מבקרי ובאי המוזיאון לסייר רגלי ברחבי המושב, לבקר בצריף הישן והמקורי העשוי בוץ וקש שתרם חבר המשק ,במחלבה הישנה,ובאתרים נוספים במושב שאינם רחוקים ממבנה המוזיאון כמו:בבאר המיים הראשונה,הבריכה הראשונה,מנוע השאיבה,עגלת חביות המיים,חורשת אלונים הישנה ועוד.

מנהל המוזיאון דוביק גרודמן אומר בשיחה איתי כי במוזיאוןהושם דגש על תיאור והמחשת דגם ושיטת ההתישבות הראשונית של מושב כפר מל"ל -מושב פועלים לפיה הגברים עבדו בחוץ והנשים והילדים עבדו במושב בגידולי ירקות ותרנגולות לצריכה עצמית (מה שמכונה משק עזר).צורת התיישבות זו שאיפיינה את התקופה הראשונה של כפר מל"ל לא הוכיחה את עצמה מבחינה כלכלית ומבחינות אחרות והמושב הפך למושב עובדים עצמאים כפי שזה היום.

מיסדי הקמת המוזיאון מבקשים לציין ולהזכיר כי את הקמת המוזיאון הגה ארנון ברודנר ז"ל ששימש ראש וועד המושב.

צוות ההקמה של המוזיאון כלל את: דוביק גרודמן,איתן זלמנסון,רבקה בוגין האוצרת סמדר לוי ונוספים.

תגובות  0  אהבו 

931
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

זוכרים ומנציחים את אבי קורן
זוכרים ומנציחים את אבי קורן בבית התרבות "בית הראשונים" בגבעתיים נערך (30.10.24 )טקס חנוכת אולם המופעים ״סטודיו...
לקריאת הפוסט
גבי עמרני בן 90
השחקן והזמר גבי עמרני, מלווה את חיי התרבות בארץ מזה שנות דור. בימים אלה חוגג יום הולדת 90 ....
לקריאת הפוסט
סיפורו של גיל אלדמע - "מר הזמר העברי"
גיל אלדמע נולד ב-1928 בשכונת בורכוב (כיום בגבעתיים). אביו אברהם אלדמע (אייזנשטיין) איש העלייה השנייה (עלה...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה