סלט קינואה ופירות יבשים

יאיר פיינברג,
סלט קליל, מרענן, מזין וטעים כאחד.
10 מנות
2 כוסות קינואה
5 כוסות מים
מלח, פלל שחור גרוס
1 כוס פירות יבשים: חמוציות ו/או צימוקי אוכמניות או זרש
1 צרור גדול של עירית קצוצה
עלים מכ-5 גבעולי נענע טרייה, קצוצים
שליש כוס מקלות שקדים קלויים
לרוטב
¼ כוס חומץ פטל או חומץ בן יין אדום משובח
2 כפות דבש
2 כפות רכז רימונים טבעי או רכז אוכמניות טבעי (להשיג בשווקים ובמעדניות מתמחות)
2/3 כוס שמן זית
שוטפים ובוררים היטב את הקינואה. מעבירים לסיר גדול עם המים, מלח ופלפל ומרתיחים. מנמיכים את להבת הכיריים ללהבה הקטנה ביותר ומכסים. מבשלים עד שהקינואה "נפתחת" ומתרככת. (מוסיפים מים אם יש צורך).
מעבירים את הקינואה לקערת ערבוב גדולה ומניחים להצטנן לגמרי.
מוסיפים את הפירות היבשים ועשבי התיבול.
מערבבים את כל מרכיבי התחמיץ, יוצקים על הסלט ומערבבים.
מאחסנים במקרר מספר שעות מראש, על מנת שהקינואה תספוג את הטעמים.