מוטקה > בלוגים > הבלוג של אתר מוטק'ה > אירוח בנושא תזונה בריאה לכבוד ראש השנה! בקהילת אוכל

אירוח בנושא תזונה בריאה לכבוד ראש השנה! בקהילת אוכל

ביום שני ה7/9/15 בין השעות 10.00-12.00 תתארח ליה שומרון פינדר, מומחית בנושאי תזונה בריאה בקהילת אוכל. בואו לשאול כבר עכשיו!
אירוח בנושא תזונה בריאה לכבוד ראש השנה! בקהילת אוכל

לפני תקופת החגים הבאה על כולנו לטובה, יש הרבה מאוד ארוחות לבשל, או אוכל להכין לטיולים השונים לעצמכם, לילדים ולנכדים. כדי להיערך לזה בצורה הטובה ביותר, נארח בקהילת אוכל את ליה שומרון פינדר שתשמח לענות על כל השאלות שיש בנושא!

 

איך דואגים לאוכל עם ערך תזונתי ובריא לנכדים? האם יש טיפ לטיגון בריא יותר? רוצים רעיון למנה עיקרית מנצחת ובריאה לארוחת החג? היכנסו לקהילה ושאלו!

 

ליה שומרון פינדר, רואה עצמה כשליחה של אורח חיים בריא. למדה בבית הספר להכשרת שפים בניו יורק בשם  The Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts וגם לימודי תזונה טבעית במכללת רידמן לרפואה משלימה ואינטגרטיבית. עורכת הרצאות בנושאי תזונה נבונה, מנחת סדנאות של בישול בריא, כתבה ספרים וכתבות בנושא. לאחרונה הוציאה ספר בשם 'פשוט לבשל בריא' ויש אפילו הנחה בלינק הזה.

 

טעימה מתוך הספר: סלט מנצח לחג: סלט עדשים שחורות, בטטה ורימון

 

סלט קיצי ורענן שתמיד מקsrc="webfiles/camoni/pThumb.php?w=400&src=../../../cms_files/blogs/759/posts/145198/עדשים סלט.jpg" />

 

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

1  כוס עדשים שחורות

2  בטטות בינוניות

1  כף שמן זית

1  שן שום, כתושה

¼  כפית תימין יבש

½  כוס אגוזי מלך

½  בצל סגול קטן

גרגירים מ- ½ רימון

100  גרם גבינת פטה עזים / בולגרית עזים (עדיף 5% שומן)

2  כפות שמן זית

מיץ מ- ½ לימון (לא חובה)

מלח ופלפל שחור

 

   הכנה:           

בסיר בינוני מבשלים את העדשים עם 3 כוסות מים במשך 30-25 דקות, עד שהן מתרככות אך שומרות על צורתן. מסננים ומצננים.

מחממים את התנור ל־ 180 מעלות.

חותכים את הבטטות לקוביות קטנות, מערבבים עם שמן הזית, השום והתימין ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך כ־ 25 דקות, עד שהבטטות מתרככות ומשחימות. מצננים.

בתנור שחומם ל־ 150 מעלות קולים את האגוזים במשך 10-5 דקות, עד שהם משחימים מעט (השלב הזה אינו חובה, שכן אגוזי מלך שאינם קלויים בריאים יותר(.

חותכים את הבצל הסגול לפרוסות דקות מאוד ומעבירים לקערה. מוסיפים את העדשים, קוביות הבטטה, גרגירי הרימון ואגוזי המלך הקלויים.

מפוררים לקערה את גבינת הפטה, מתבלים ומערבבים.

      *ניתן ליהנות מהמנה גם ללא הגבינה.

 **אם תרצו לשמור את הסלט למשך כמה ימים במקרר, הימנעו מהוספת הבצל מראש והוסיפו אותו רק בעת ההגשה. אפשר להחליף את הבצל בפרוסות צנונית, ואז אין בעיה לשמור אותו במקרר.

 

ביום שני ה7/9/15 בין השעות 10.00-12.00 תתארח ליה שומרון פינדר, מומחית בנושאי תזונה בריאה בקהילת אוכל. בואו לשאול כבר עכשיו!

 

 

 

 

 

 

 

תגובות  1  אהבו 

1835

כמה חשוב! כל הכבוד על היוזמה

 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

ט"ו בשבט שמח, עד כמה שאפשר
לקריאת הפוסט
2023 - חפשו עצמכם בתמונות
שנת 2023, מבחינה לאומית, הייתה שנה קשה (בלשון המעטה), שֶׁתְּקֻעְקַע בזיכרון ההיסטורי לְדִרְאוֹן עוֹלָם.אנחנו,...
לקריאת הפוסט
הנשיקה הראשונה: הסיפורים שלכם
כשהשנה האזרחית התחלפה בתחילת החודש, והביאה איתה את נשיקת הסילבסטר, הזמנו אתכם להיזכר בנשיקה הראשונה שלכם....
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה