מוטקה > בלוגים > הבלוג של גלית יהב > גיל חובב מגיע להתארח בקהילת אוכל!

גיל חובב מגיע להתארח בקהילת אוכל!

איך לרענן את רוטב העגבניות המשעמם? מה המסעדה שהכי שווה לבקר בה החורף? על כל אלה ועוד- תקבלו מענה מגיל חובב בקהילת אוכל! ועל הדרך מתכון לתבשיל כרוב מיוחד!
גיל חובב מגיע להתארח בקהילת אוכל!

גיל חובב, מבקר מסעדות מזה 25 שנה וכתב למעלה מתריסר ספרי בישול יתארח בקהילת אוכל ביום שלישי ה10/11/15 בין השעות 14:00-16:00 ויענה על כל השאלות שלכם!

 

מתכון 'מלפוף' - כרוב של עניים / גיל חובב

 

סבתא שלי הייתה מכינה את המתכון הזה בימים עסוקים במיוחד, כשלא היה זמן לשים עין על מה שקורה במטבח. לפעמים זה היה בימי כביסה (לא הייתה לנו מכונת כביסה. הייתה לנו עוזרת שכיבסה בפיילה עם כחול כביסה, ואת הסדינים היא דשה ברגליה באמבטיה אגב המטרת קללות במרוקאית על כל מי שישן בהם); לפעמים זה היה ביום פרויקט תיקרה – עוטפים מטאטאים במגבות ומטאטאים את כל תקרות הבית (זה רק נשמע נחמד. מדובר בסבל איום); ולפעמים זה היה כשלא היה לה כוח.

&nbspsrc="webfiles/camoni/amp;src=../../../cms_files/blogs/3715/posts/150921/כרטב.jpg" style="height:274px; width:500px" />

מדובר במנת עניים של כרוב מבושל בפפריקה ולימון. קראנו לזה ‘מלפוף’ וזה מוזר, כי עד כמה שאני יודע, ‘מלפוף’ הוא שמה של מנת כרוב ממולא (הוא מלופף מסביב למילוי) אבל אולי בערבית ‘מלפוף’ זה בכלל שם למנות כרוב, שהרי הוא מלופף סביב עצמו. מכל מקום – זה קל ומהיר להכנה, זה זול, זה דיאטתי וליד שתיים-שלוש כפות אורז זו ארוחה צמחונית קלה ונהדרת, נטולת מאמץ ונטולת רגשות אשמה.

 

המרכיבים:

1 כרוב לבן

2 כוסות מים

1 כף אבקת מרק עוף או ירקות

3 כפות פפריקה מתוקה

1 פלפל אדום חריף (או כף פפריקה חריפה)

מלח

מים

לימון אחד, שטוף היטב

 

אופן ההכנה:

1. שמים בסיר את כל החומרים חוץ מהכרוב. את הלימון השטוף חוצים, סוחטים לסיר, חותכים כל חצי לשניים ומוסיפים לסיר גם את הקליפה. מביאים לסף רתיחה.

2. בינתיים, חותכים את הכרוב לקוביות לא קטנות מדי.

3. מוסיפים את הכרוב לסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין חצי שעה, עד שהכרוב נבול אבל לא מתפורר. טועמים ומתקנים תיבול.

5. מגישים חם או בטמפרטורת החדר, לצד אורז.

בתאבון!

&nbspsrc="webfiles/camoni/amp;src=../../../cms_files/blogs/3715/posts/150921/מלפוף-300x300.jpg" />

 

השאירו את השאלות כבר עכשיו בקהילת אוכל.

ערבה

מערכת מוטק'ה

תגובות  2  אהבו 

1684

לערבה,

אני אוהבת את גיל חובב עם ההומור שלו,אפשר לומר זאת כי הוא אוהב איש.הוא חביב ומשדר בגובה העיניים.מתגאה בתימניותו.רה עולם.יופי שהבאת אותו.

הי טובה,

הקרדיט מגיע לשושנה, מנהלת הקהילה שפנתה אליו ויצרה את החיבור. ולו שניאות להגיע ולהתארח. מאוד נשמח שתשתתפי ותשאלי שאלות, להצלחת האירוח :)

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

מי מצליח לזהות את הצמחים?
העולם מתחלק לשניים: אלה שמצליחים לגדל עציצים, ואלה שיש להם כישרון להרוג אפילו קקטוס (אוף, זאת אני!😭) אבל...
לקריאת הפוסט
לשחרר את הַפֶּרְפֶקְצְיוֹנִיזְם
כל אדם שמחפש אהבה אמיתית וזוגיות מעצימה, חייב, לדעתי, להסכים, בינו לבין עצמו, על 6 דברים. 6 ההסכמות האלה קשורות...
לקריאת הפוסט
אם יציעו לכם אהבה אמיתית וזוגיות מעצימה
אם יציעו לכם אהבה אמיתית וזוגיות מעצימה, שתלווה אותכם בסיפוק ובהנאה בשארית חייך, אבל לשם כך, עליכם להסכים...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה