גיל חובב מגיע להתארח בקהילת אוכל!

גיל חובב, מבקר מסעדות מזה 25 שנה וכתב למעלה מתריסר ספרי בישול יתארח בקהילת אוכל ביום שלישי ה10/11/15 בין השעות 14:00-16:00 ויענה על כל השאלות שלכם!
מתכון 'מלפוף' - כרוב של עניים / גיל חובב
סבתא שלי הייתה מכינה את המתכון הזה בימים עסוקים במיוחד, כשלא היה זמן לשים עין על מה שקורה במטבח. לפעמים זה היה בימי כביסה (לא הייתה לנו מכונת כביסה. הייתה לנו עוזרת שכיבסה בפיילה עם כחול כביסה, ואת הסדינים היא דשה ברגליה באמבטיה אגב המטרת קללות במרוקאית על כל מי שישן בהם); לפעמים זה היה ביום פרויקט תיקרה – עוטפים מטאטאים במגבות ומטאטאים את כל תקרות הבית (זה רק נשמע נחמד. מדובר בסבל איום); ולפעמים זה היה כשלא היה לה כוח.
 src="webfiles/camoni/amp;src=../../../cms_files/blogs/3715/posts/150921/כרטב.jpg" style="height:274px; width:500px" />
מדובר במנת עניים של כרוב מבושל בפפריקה ולימון. קראנו לזה ‘מלפוף’ וזה מוזר, כי עד כמה שאני יודע, ‘מלפוף’ הוא שמה של מנת כרוב ממולא (הוא מלופף מסביב למילוי) אבל אולי בערבית ‘מלפוף’ זה בכלל שם למנות כרוב, שהרי הוא מלופף סביב עצמו. מכל מקום – זה קל ומהיר להכנה, זה זול, זה דיאטתי וליד שתיים-שלוש כפות אורז זו ארוחה צמחונית קלה ונהדרת, נטולת מאמץ ונטולת רגשות אשמה.
המרכיבים:
1 כרוב לבן
2 כוסות מים
1 כף אבקת מרק עוף או ירקות
3 כפות פפריקה מתוקה
1 פלפל אדום חריף (או כף פפריקה חריפה)
מלח
מים
לימון אחד, שטוף היטב
אופן ההכנה:
1. שמים בסיר את כל החומרים חוץ מהכרוב. את הלימון השטוף חוצים, סוחטים לסיר, חותכים כל חצי לשניים ומוסיפים לסיר גם את הקליפה. מביאים לסף רתיחה.
2. בינתיים, חותכים את הכרוב לקוביות לא קטנות מדי.
3. מוסיפים את הכרוב לסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין חצי שעה, עד שהכרוב נבול אבל לא מתפורר. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מגישים חם או בטמפרטורת החדר, לצד אורז.
בתאבון!
 src="webfiles/camoni/amp;src=../../../cms_files/blogs/3715/posts/150921/מלפוף-300x300.jpg" />
השאירו את השאלות כבר עכשיו בקהילת אוכל.
ערבה
מערכת מוטק'ה
לערבה,
אני אוהבת את גיל חובב עם ההומור שלו,אפשר לומר זאת כי הוא אוהב איש.הוא חביב ומשדר בגובה העיניים.מתגאה בתימניותו.רה עולם.יופי שהבאת אותו.
הי טובה,
הקרדיט מגיע לשושנה, מנהלת הקהילה שפנתה אליו ויצרה את החיבור. ולו שניאות להגיע ולהתארח. מאוד נשמח שתשתתפי ותשאלי שאלות, להצלחת האירוח :)