לא קנינו דג לשבת? לא נורא -יש טונה

בסוף השבוע הקולינרי, שנערך במלון "הרודס ים המלח" השתתפו ששה שפים מהשורה הראשונה בתחום הקולינריה: השף אייל גליק, שהוא גם מנהל התוכן של האירוע; היינן זיו מנור; קונדיטור אורן בקר; שף חיים דיין, שהוא גם שף המלון; השף יאיר פיינברג והשף אבי ביטון. הם העבירו הרצאות, ערכו פעילויות בנושא אוכל ולימדו איך לבשל בבית אוכל גורמה, כמו שפים.
זו השנה השלישית בה מתקיים "סוף שבוע קולינרי", במסגרתו מנגישים שפים את עולם הקולינריה לאורחים הנופשים במלונות הארץ. קהל היעד הינו חובבי החיים הטובים והבריאים, אוהבי בישול (הנקראים גם "פודיז"), ששואפים להתפתח בתחום, ולצדם גם חובבי חופשות מפנקות. האורחים נהנים מחבילה המשלבת חופשה, סדנאות בישול, טעימות, הרצאות, פעילויות ומפגש עם שפים מובילים ומוכרים, מהשורה הראשונה, וזוכים להתפתח בתחום הקולינריה ההופך פופולרי מיום ליום.
כל המתכונים באדיבות "טונה סטארקיסט"
טונטו פילה בקר – שף אבי ביטון
מצרכים לבשר:
1 ק"ג פילה בקר איכותי
מלח
פלפל
שמן זית
מצרכים לרוטב:
1 קופסה טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי ( מסוננות)
10 יח' אנשובי משומר
5 כפות מיונז
15 יחידות צלפים מושרים במים רותחים
2 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
להגשה:
עליי אורוגלה טריים
אופן ההכנה:
טוחנים היטב את כל חומרי הרוטב ומעבירים לקערת הגשה.
צורבים את פילה הבקר לדרגת מידיום רייר ומגישים לצד הרוטב.
ניתן להגיש לצד עלי אורוגולה טריים.
קדאיף מיקס גבינות וטונה – שף קונדיטור אורן בקר
מצרכים:
200 גר' אטריות קדאיף
100 גר' חמאה מומסת
50 גר' אבקת סוכר
1 כפית מלח
300 גר' גבינת עיזים
300 גר' גבינת שמנת
150 גר' גבינת רוקפור
1 קופסה טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה
כפית שום כתוש
3-4 גבעולי תימין טרי לתיבול
להגשה:
סילאן
חמוציות
מיקס גרעינים
אופן ההכנה:
להמיס את החמאה, לערבב את האטריות עם החמאה, אבקת סוכר ומלח.
ליצור צורות עגולות מהקדאיף ולאפות בחום של 170 מעלות למספר דקות עד השחמה
לערבב בקערה את הגבינות והטונה ולתבל בשום כתוש ותימין טרי.
להניח מהתערובת מעל תחתיות הקדאיף.
להניח את המנה בצלחת שקופה להגשה.
להגשה, לבזוק סילאן, לקשט בחמוציות ומיקס גרעינים.
פיצה – שף אייל גליק
מצרכים :
1 ק"ג קמח שמרים או 1 ק"ג קמח רגיל ושקית שמרים טריים (35 גר)
500 מ"ל מים
50 מ"ל דבש
50 מ"ל שמן זית
15 גר' מלח
לרוטב העגבניות
2 עגבניות קלופות וקצוצות ( אפשר מקופסת שימורים)
2-3 שיני שום כתושות
צרור בזיליקום טרי
רבע כפית סוכר
1 כפית מלח
שמן זית
חצי קופסה רסק עגבניות
מעט כפית אורגנו יבש
אופן ההכנה- הבצק:
מכניסים לקערת מיקסר את קמח והשמרים ומוסיפים את המים בזילוף איטי תוך כדי עבודת המיקסר.
לאחר התגבשות הבצק, מוסיפים את הדבש וממשיכים לעבד.
מוסיפים את שמן הזית, וממשיכים לעבד.
לאחר התגבשות הבצק, מוסיפים מלח, וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות עד שהבצק גמיש אך לא דביק.
מכינים כדורים במשקל 300-400 גר' מכסים במגבת ל-45 דקות להתפחה.
רוטב עגבניות:
מחממים מחבת עם שמן זית מכניסים העגבניות והשום.
מבשלים כמה דקות , מוסיפים את הבזיליקום התבלינים ורסק העגבניות ומכבים האש
הרכבת הפיצה:
למרוח רוטב עגבניות ולהשאיר שוליים של כחצי ס"מ ללא רוטב, ניתן למרוח על השוליים מעט שמן זית
תוספות אפשריות:
גבינות - מוצרלה, גבינה צהובה אחרת, בולגרית, פרמז'ן
ירק - עגבנייה, פלפל אדום , פטריות, תירס
דג - סטארקיסט סלמון מעושן, סטארקיסט טונה 5% טבעי, טונה עשבי תיבול
מסדרים בתבנית תנור עם נייר אפייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לכ- 12 דקות עד הזהבה
**איך יודעים שהפיצה מוכנה? מרימים מעט את הבצק ומקישים על הבצק מלמטה, אם נשמע קול חלול הבצק מוכן...
קציצות טונה – שף אייל גליק
מצרכים :
2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים - מעוכים לפירה
1 קופסה טונה סטארקיסט 5% עם עשבי תיבול (מסוננת)
1-2 שיני שום ( כתוש או מגורד )
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
1 כפית פשתן טחון - אופצייה
מלח ,פלפל
1 ביצה גדולה
2 כפות פירורי לחם – ניתן להחליף או לשלב עם זרעי צ'יה
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
לערבב את המרכיבים יחד, ולתת לתערובת "לנוח " כ- 10 דקות.
ליצור עיגולים בגודל שרוצים (לא גדול מידי), לעטוף בזרעי צ'יה או שילוב עם פרורי לחם.
להעביר לתנור שחומם מראש בחום של 180מעלות.
לאחר עשר דקות, להפוך את הקציצות לחמש דקות נוספות.
תפוחי אדמה צלויים, פילה טונה מעושן וקרם פרש- שף אבי ביטון
מצרכים:
6 תפוחי אדמה בינוניים
2 שיני שום קצוצות
3 ענפי טימין
רבע כוס שמן זית
צרור בצל ירוק קצוץ
2 גביעי שמנת חמוצה
100 גר פרמזן מגורר
מלח לפי הטעם
1-2 קופסאות סטארקיסט פילה טונה מעושן
אופן ההכנה:
מנגבים ואופים בתנור את תפוחי האדמה עד לריכוך עם הקליפה
חותכים לחתיכות גסות את תפוחי האדמה, מוסיפים שום, טימין, שמן זית, בצל ירוק, שמנת חמוצה ופרמזן, ומערבבים.
בצלחת הגשה מורחים קרם פרש ומסדרים מעל את תפוחי האדמה.
מעל תפוחי האדמה מפוררים את נתחי הטונה.
אז תודה ששת.
כמה טעים אבל היה מעניין לראות את התוצאה חחח ...כיצד ניראים התלמידים אוהבי הבישול והאכילה. לאחר סידרת ההרצאות.
מתכון הקדאיף ניראה טעים ומעניין
אל תסתכל על הקנקן אלא במה שיש בו
ההשמנה שלנו היא שלנו לא שלך...