מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > המבורגר אלג'יראי ובצל מקורמל

המבורגר אלג'יראי ובצל מקורמל

מתכון: המבורגר אלג'יראי ובצל מקורמל / שף אבי לוי ("מאסטר שף" ומסעדות "המוציא" ו"צ'יריפום")הוגש באירוע "חגיגה צרפתית" גדולה וחינמית לציבור הרחב ב"גן סאקר" בירושלים. ביוזמת עמותת "קעליטה" (ארגון הגג של עולי צרפת בישראל),
המבורגר אלג'יראי ובצל מקורמל

 
 

 
המצרכים להמבורגר:
  1/2 ק"ג נתח צלעות (טחון גס)
1/2 ק"ג נתח שפונדרה או 1/2 קילו נתח צוואר (טחון גס)
1/4 כפית הל
כפית כמון
חצי כפית פלפל לבן
מעט פלפל שאטה
כפית מלח גס
כפית גרידת לימון
2 כפות סודה (משקה) 
 
המצרכים לבצל מקורמל:
  2 בצלים, חתוכים לרצועות
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל גרוס
1/4 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
כפית סוכר חום 
 
אופן ההכנה:
 
1. המבורגר: מערבבים בקערה את כל המצרכים. יוצרים קציצות בגודל הרצוי, ומניחים לחצי שעת מנוחה במקרר.
2. בזמן המנוחה, מטגנים את הבצל עד להשחמה.
3. לקראת סוף הטיגון, מוסיפים את התבלינים והסוכר ל-1 דקה של טיגון נוסף.
4. על מחבת ברזל משומנת קלות, מטגנים את ההמבורגרים.
5. מגישים את ההמבורגר בלחמנייה, כאשר מעליו הבצל המקורמל.
6. למעוניינים – כדאי להוסיף למעלה גם חביתת עין.
7. בתיאבון!
 
תגובות  1  אהבו 

1523
לששת,

כמה עבודה להכין המבורגר.

בתאבון.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה