מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > פסטיבל טעמים בעמקים בעיצומו

פסטיבל טעמים בעמקים בעיצומו

פסטיבל טעמים בעמקים בעיצומו

(לא מתקיים בשבתות)

פסטיבל טעמים בעמקים 2017
כעת כשהכל ירוק, שוקק מים, והטבע בעיצומו זה הזמן לטייל בעמקים. כבכל שנה השתתפתי בסיור לקראת הפסטיבל על מנת להתרשם ולשקר לכם ולהביא המלצות וחוות דעת ומידע כללי.
פסטיבל טעמים בעמקים חוגג השנה יום הולדת 13, עם השנים הפך פסטיבל האוכל למסורת ומושך אליו אנשים מכל קצוות הארץ. במהלך ימות הפסטיבל נהנים המבקרים מתפריטים מיוחדים במסעדות המובחרות במרחב עמק יזרעאל. תפריט הפסטיבל כולל מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין מיקבי כרמל  79-109 ₪ (המחיר יקבע עפ"י המנה העיקרית)
בין המסעדות המשתתפות ניתן למצוא את : אוקטגון - נהלל,  בלה- בית שערים,            השף דורון בר און- היוגב, המטבח של איילת (כשר) – כפר חסידים,
חוות התבלינים בגלבוע, טנדוקה (כשר) - יקנעם המושבה, לימוזין- רמת ישי,             מסעדת הרדוף – קיבוץ הרדוף,  קימל בגלבוע,  קפה לואיז- קריית טבעון,                              שלו ביער- קריית טבעון.
אירוע הפתיחה הרשמי של הפסטיבל בהשתתפות כל המסעדות יתקיים ב-15.1 במתחם מוזיאון העמק בקיבוץ יפעת.
האירוע מנוהל על ידי עמותת התיירות בעמקים  בשיתוף פעולה ייחודי בין 6 רשויות במרחב העמקים: המועצות האזוריות עמק יזרעאל, גלבוע, ומועצות המקומיות רמת ישי וזרזיר בשילוב העיריות יקנעם ועפולה. הפסטיבל מופק זה השנה ה-13 על ידי משרד "הפקה עברית".
כל המידע בחוברת הפסטיבל
http://www.hafaka-ivrit.co.il/image/users/153678/ftp/my_files/teamim2016a/index.html
 
המסעדות המשתתפות
אוקטגון * בלה * דורון בר און
המטבח של איילת (כשר)* חוות התבלינים בגלבוע טנדוקה (כשר) * לימוזין * מסעדת הרדוף
 קימל בגלבוע * קפה לואיז * שלו ביער
הארוחות במסעדות לא כוללות סופ"ש
שישי עד 16:00
שבת מ-  18:00
לימוזין ב'-ה' בלבד
השנה סיירתי בכמה מקומות
התחלתי במושב היוגב. כאן  פגשתי את השף דורון בר און זו לא פעם ראשונה שאי מגיע לשם ותמיד מובטחת לי חוויה גם קולינרית וגם הידע שלו שהוא משתף  ממש מעולה
המטבח של השף דורון בר און במושב היוגב מגיש אוכל  Farm to Table הירקות , שמן זית מוצרי החלב , הדבש והעלים הירוקים בתפריט מגיעים כולם מחקלאים שכנים בעמק יזרעאל ,וממשקים סמוכים  למטבחו היפה במושב היוגב .
בביקור שלי שם על השולחן היו לחמי הבית הנהדרים, מיץ אשכוליות שגדלות בחצר,סלט כרובית, סלט שומר תפוחי עץ ופומלה בשמן זית ולימון טרי, טמלה מתירס מתוק, שקשוקה, סלט מונבטים ועדשי קאוויר, קרם חציל שרוף בצנוניות, סלט צנון שחור וצנוניות, ממרח סלק,גבינות משק הלפרין, סלנובה בפומלית וקרוק מאדם בפטריות ארינג'י של סיוון השכנה
 
על הביקור שלי  http://wp.me/p1Kg5O-9M9
אני ממליץ לכם להגיע בימי חמישי שישי לבראנצ'ים שהוא עורך. אבל כעת בפסטיבל יש גם אירוע:
ביום א' 5.2 בשעה 19:00 יתקיים ערב אצל השף דורון בר און במושב היוגב.
בערב תתקיים סדנה לאוהבי בשר.
השף דורון בר און מארח את רמי גינת ואמיר טלמור ממסעדת לימוזין לסדנת POP UP""
הסדנה תעלה 300 ₪ לאדם יש להזמין מקום מראש.  04-9893247
כל המידע על הפסטיבל כאן
http://www.hafaka-ivrit.co.il/image/users/153678/ftp/my_files/teamim2016a/index.html#
אם אתם כבר במושב היוגב אל תחמיצו את מרכז המבקרים והחנות של "כרמל יבולים" חסה סלנובה , תירס מתוק, אפונת שלג, אספרגוס ועוד.  מדהים כמה שזה טרי ומחזיק בבית פי שניים מאשר במקום אחר.
כתבה שלי על כרמל יבולים  כאן
 
מכאן נסעתי לכביש הסרגל ומשם לכביש התענכים ולמסעדה הטובה ביותר בעמק: קימל בגלבוע. ממש גורמה.
בין היתר טעמתי כאן כיכר לחם מחמצת עם מטבל שמן זית ובלסמי  טפנד זיתים וממרח פלפלים, סלט סלק טרי קוביות סלק, שזיפים, צנוברים, ויניגרט רימונים וגבינת סנט מור ברולה של ברקנית השכנה מכפר יחזקאל,
חציל קלוי בגריל טחינה, עדשי קוויאר שחורות, קרם פלפלים, ופטרוזיליה
פטה כבדי עוף בקלוודוס דבש, צנוברים, וריבת גזר מתובלת
ריזוטו סוגי פטריות תרד, שמנת, שבבי פרמז'ן, ושמן כמהין
"נגיעות מתוקות" 2 אצבעות שוקולד רושה וקראנץ' אגוזים ו-2 פחזניות במילוי פטיסייר ורוטב פטל
אננס טפיוקה טפיוקה בקרם קוקוס ולמון גראס עם קוקוס, פירות עונה טריים ורוטב אננס
"רק שוקולד" שכבות מוס שוקולד ובראוניז אגוזי מלך על בריכת גנאש שוקולד וטוויל שוקולד לבן 
 
במסעדת קימל בגלבוע יתקיימו מס' אירועים
20:00  קימל בגלבוע ערבי מוזיקה,יין,גבינות ואמנות   
יום א' 29.1          ארוחה    לצלילי שיריו של אמיר שמר
יום ב' 30.1          מופע "פשוט אהבה", זהר ופסי ושי ורטהיים
יום ד' 1.2            מופע של שירי הגבעטרון
טעימות יקבי נחמני, יקב ברקנית ותערוכת פסול של אילנה גבאי       
 
כתבה שלי על קימל בגלבוע כאן
אגב , טעמנו כאן  יינות כרמל מסדרת 4 חביות בלנדים ייחודיים למסעדות שניתן לקבל בפסטיבל ייו  אדום מרסלאן, קריניאן וגרנאש, ייו רוזה גרנאש, ולבן מענבי מוסקאט, גוורצטרמינר וקולומבר. תערובות של ענבים מכרמים שונים ומובחרים כאשר הממסך (בלנד) התבגר 8 חודשים ב 4 חביות עץ אלון צרפתי (5000 ליטר). יין מצוין!
 
יינות אחרים שיוגשו בקימל בגלבוע ואולי במסעדת חוות התבלינים בגלבוע פגשנו ביקב נחמני במושב אור הנר.  זה יקב בייתי קטן, 2100 בקבוקים בשנה אבל כל יין מושקע שחלקם נושא פרסים. זה לא בוטיק שאנחנו רגילים אבל הרמה מאוד גבוהה
יקב נחמני ביישוב גן נר שעל כתף הגלבוע משקיף על הנוף עוצר הנשימה של עמק יזרעאל.
זהו יקב קטן ומשפחתי שהחל כתחביב וכיום מייצר כ- 2000 בקבוקים בשנה,
כשהקבועים שבהם קרויים על שמות ילדי המשפחה
יינות נחמני זכו לאורך השנים בתחרויות בארץ ובחו"ל, כשהאחרונה שבהם היא התערוכה הבינלאומית -  The IWSC עם שני יינות שזכו במדליית הכסף המכובדת.
יקב נחמני מזמין אתכם להגיע לנשנושים וטעימות בפינה הכי יפה בגלבוע .
ניתן ליהנות מטעימות יקב נחמני גם בערב מיוחד בקימל בגלבוע ב- 30.1.17
לגמנו כאן יינות מעולים
Cabarnet Sauvignon (Gilad) Reserve 2012
Merlot (Hagar) Reserve 2012
Shiraz (Mika) Reserve 2012
Petit Verdot Reserve 2012
Blend - Cab. Sauv.+Merlot 50/50% (Shaked) Reserve 2012
4 Blend - Cab. Sauv./Merlot/Shiraz/Petit Verdot (Shira) Reserve 2012
 
דוד ופרנסיס אשתו השתתפו בקורס להכנת יין ביתי ב"בית הספר ליין - שורק" בנוסף דוד היה בהשתלמות ביקב Fairview, שבPaarl, דרום אפריקה.
כל היינות מתיישנים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי במשך 24 חודשים, וכל היינות הם רזרב.
על הכרם: יקב נחמני מקבל את הענבים ממספר כרמים איכותיים מהגולן, מהגליל ומעמק יזרעאל. ענבי קברנה סוביניון מגיעים מכרם בן זמרה בגליל העליון, ענבי מרלו ושיראז מתל פארס שבגולן, ענבי פטי וורדו מאזור כפר קיש שבגליל התחתון וענבי פטי סירה ממושב רם און שבעמק יזרעאל.
על היינות: בכל שנה היקב מייצר כ5 יינות הנושאים את שמות בני המשפחה:
קברנה סוביניון על שם גלעד הבכור, מרלו על שם הגר הבת האמצעית, ובלנד של 50% קברנה סוביניון ו50% מרלו על שם שקד הבת הצעירה, שיראז על שם מיקה הכלה ובלנד של 3 זנים על שם שירה הנכדה.
בנוסף, היקב מייצר יינות משתנים, כגון: פטי ורדו, פטי סירה וקברנה פרנק.
 
אתר המבקרים של יקב נחמני בישוב גן-נר פתוח בכל סוף שבוע או בתיאום מראש והביקור ביקב כולל סיור,נשנושים וטעימות.
 
רח' הרב דוד נורי 329, גן-נר.
 
לתיאום: דוד נחמני 053-7720369
www.nachmaniwines.com
Facebook: Nachmani Wines
E.mail: [email protected]
בטוב לבנו מהיין שלגמנו שם נסענו לחוות התבלינים בגלבוע לארוחה
מסעדת חוות בתבלינים הוקמה על ידי הזוג מס ממפוני ימית ב 1994מאז עברו שם הרבה שפים וכיום הבן אורן הממשיך מנהל את המקום. זו מסעדה כפרית בניחוח פרובנס עם מטבח כפרי ישראלי שמוקפת צמחי תבלין, ומרפא. זו מסעדה מאוד ותיקה וכושר ההישרדות שלה מדהים. הסועד כאן זוכה לחווית נוף משגעת מהעמק , הגלבוע ועד נצרת. זו בהחלט מסעדה רומנטית שצריך לבוא אליה בניחותא ולתת לטבחים לסעוד אותך.
טעמתי כאן פולנטה  וניוקי סלק  וגם סלט שאהבתי מנסיון העבר אני מאמין שמגישים כאן אוכל טוב, עובדה שהמסעדה שורדת ועובדת מ 1994
על הביקור שלי בחוות התבלינים אפשר לקרוא כאן
חוות התבלינים בגלבוע זו מסעדה כפרית, כאן ביום ד', 8.2  תוגש  ארוחה לצלילי מופע של   THE GYPSY WAY   מוסיקה צוענית בלקנית מפי שיר טפר ואלישבע קורננברג
 
הפסטיבל יסתיים ביום ד' 15.2 12:00- 23:00 במתחם השוק בעפולה אירוע נעילת הפסטיבל,
המסעדות המובחרות מהאזור יגישו מנות ב- 25 ₪ .
 
הפסטיבל  רחב מאוד מאשר הסיור שלי מנסיון של כמה שנים אני יכול להוסיף כמה המלצות:
פינת האוכל
פינת האוכל, מסעדה-מעדנייה,בשרי-צמחוני-טבעוני/אוכל לקחת/לשבת בנחת.
כאן מכינים אוכל בייתי ואיכותי עם שימוש מרובה בירקות עונתיים ועשבי בר, ממרחים,עוגות,עוגיות,ופריטי מעדנייה מובחרים.
במקום נערכים סדנאות בישול וערבי תרבות.
רחוב הכלניות 1,קריית טבעון
טל': 04-8222084
שעות הפתיחה הן שני עד חמישי    09:30-19:00
                         שישי               09:00-15:30
 
הייתי ממליץ בין היתר על בלה כאן תמצאו מטבח איטלקי ים תיכוני ממש בכניסה ליישוב. זו מסעדת שף ים תיכונית המציעה תפריט מגוון החל ממנות בשרים, דגים וירוקים ועד מנות איטלקיות מובהקות כמו פיצות ופסטות טריות הנעשות במקום בעבודת יד.
בלה
מסעדת שף בסגנון איטלקי ים תיכוני בניצוחו של השף עידן ליפשיץ, מציעה ללקוחותיה חוויה קולינרית ייחודית,טעימה ונעימה. מסביב למסעדה גן מרהיב ופסטורלי שמחבר את המקום לכפריות של העמק.
"על הבר של בלה" תמצאו אווירה מודרנית וצעירה בשילוב של מגוון ריחות וטעמים.

הכניסה למושב בית שערים, טל':  04-9830730
פתוח: א'-ה' 12:00 עד לקוח אחרון ( שני- סגור)
ו'- 11:00-15:30, 17:00 עד לקוח אחרון
שבת 12:00 עד לקוח אחרון
 
שלו ביער
בלב היער בין עצים ופרחים בקרית טבעון שוכנת לה שלו ביער- מסעדה אותנטית המתמחה בייצור עצמי ועבודת יד. המסעדה משלבת ניחוחות מענגים ושלווה קסומה.
את המקום מנהלים רוני וכפיר גליקו, ומטרתם העיקרית היא ליצור חוויית טעמים בשילוב אווירה מרגיעה וייחודית.
מסע הקסם הקולינרי שתחוו בשלו ביער מתבסס על המטבח הצרפתי איטלקי העילי-
Fine Dining
אליו מתווסף הניחוח הכפרי ועשבי התבלין הייחודיים שהמסעדה מגדלת בעצמה ושל הבשר המשובח שמיושן במקום.
כתובת המסעדה: שיכון אלה 2, קריית טבעון, ב'-ה'  18:00 – אחרון הלקוחות
ו'        18:00--   00:00
שבת-  
 
ממליץ להגיע למסעדת אוקטגון  כאן שוב זה המקום להתרווח מול השטחים הירוקים הנשקפים מהחלונות של המסעדה שנמצאת בגבול החלקה של הבעלים בנהלל. זו מסעדה כפרית  של בשרים, דגים ופירות ים.
צומת רמת דוד  .04-6415333 כל השבוע- 12:00-22:00
 
המידע המלא בחוברת הפסטיבל כאן
טיולים? כאן
 תהנו
 

תגובות  2  אהבו 

1173
26/12/18
נראה מעולה. תודה רבה כפרי נופש מומלצים בהולנד : צימרים ביער השחור...
26/12/18
היי ענת זו תכנית  של שנה שעברה השנה זה די דומה פסטיבל חווית "טעמים בעמקים"  14-25.1.2019 פסטיבל טעמים בעמקים חוגג  השנה ט'ו שנים, השנה יחגוג פסטובל של  15 חורפים ב...
היי ענת זו תכנית  של שנה שעברה

השנה זה די דומה

פסטיבל חווית "טעמים בעמקים"  14-25.1.2019

פסטיבל טעמים בעמקים חוגג  השנה ט'ו שנים, השנה יחגוג פסטובל של  15 חורפים בהם מוזמנים אורחי הפסטיבל ליהנות מחוויה שמשלבת טבע ירוק ופורח, מכירת תוצרת חקלאית טרייה, ארוחות במסעדות כפריות, תערוכות  אומנים ושפע אירועים.



בפסטיבל, אירועים מגוונים כשאירוע הפתיחה המתקיים ביום הראשון לפתיחת הפסטיבל, מהווה שופר  המודיע לציבור בקול תרועה רמה שהפסטיבל החל. אירוע הפתיחה יערך כמיטב המסורת במוזיאון העמק בקיבוץ יפעת. בין המיצגים מראשית ההתיישבות נפתחים דוכני הסעדה של המסעדות המשתתפות בפסטיבל, לצד טעימות מיקבים מקומיים והרכבים מוזיקליים שמתחלפים על הבמה.



אירועים קולינריים ותרבותיים נערכים במסעדות, שווקים חקלאיים, אירוע ערבי יהודי שמח מסביב למעין הסוסים בנחל ציפורי שליד הישוב כעביה , תחרות בישול בקניון   Gיקנעם , טיולים מודרכים ופעילות לאורך נחל ציפורי ונחל בית לחם, אירוע נעילה ברמת ישי ואירועים נוספים בכל רחבי העמקים.

המסעדות המשתתפות: אוקטגון, בלה, גוסטינו, גרוב קפה, חוות התבלינים בגלבוע, טנדוקה(כשר), לימוזין, ללה, מרינדו ,השף תומר בר מאיר, תשרין. ארוחות בפסטיבל  79-119 ₪ כולל כוס יין /קינוח

הארוחות במסעדות  א'-ה' , שישי עד 16:00,  שבת מ- 18:00,בלה ( א'-ה'),

 חוות התבלינים בגלבוע (ב'-ה' ובמוצ"ש החל מ- 19:00),  לימוזין (ב'-ה'), מרינדו (א'-ד')

בכל שנה חושף הפסטיבל בפני המטיילים שבילים, מסלולים וגם מעיינות שמוכרים פחות לציבור הרחב ועמק יזרעאל שהוכר כיותר חקלאי ופחות תיירותי, מגלה פנים אחרות וחושף פנינים נסתרות ומהנות. טיולי טבע ונוף, נחלים זורמים, חוות חקלאיות כדוגמת קטופותי קטיף עצמי בבית לחם הגלילית סמוך לחוות דרך התבלינים הותיקה, פעילות ברפת בשביל פרות החלב או בברווזים בכפר בכפר ברוך. רכיבה על סוסים בראנצ'ו מניס שבציפורי ובחוות דובי שברמות מנשה. לצד מסלולי הסינגלים הידועים לרוכבי האופניים.

רשות ניקוז ונחלים קישון בשיתוף עם קק"ל עומלות על שיקום נחלים והנגשתם לציבור הרחב ולבעלי מוגבלויות. במסגרת פסטיבל טעמים בעמקים יחשפו שני מסלולים חדשים שפותחו השנה. הראשון ליד הישוב הבדואי כעביה, כחלק מהפעילות לשיקום נחל ציפורי, עד כה שוקמו המקטעים ממקורות הנחל בסמוך למושב ציפורי, המקטע ליד קיבוץ הסוללים, המקטע ליד טחנת הנזירים שבסמוך לכפר ראס עלי והשנה המקטע בסמוך לכעביה כולל מעין הסוסים. בפסטיבל יערך במקום אירוע בו יוזמן הציבור לטעום ממטעמי הכפרים וליהנות ממופעי דבקה ומוזיקה מקומית לצד פעילות הסברה על שיקום הנחל וחשיבות שמירת הסביבה באמצעות פעילות יצירתית מגוונת. אירוע נוסף יערך בשיתוף פעולה בין הישוב רמת ישי והמועצה האזורית עמק יזרעאל. שביל חדש נולד לאורך נחל בית לחם שהינו נחל אכזב. השביל מחבר בין רמת ישי לרכבת העמק ויהווה דרך יפה לריצה, הליכה ורכיבה שתאפשר לתושבים להגיע בבטחה לתחנת הרכבת בכפר יהושע הסמוך. אירוע הנ"ל יחתום את הפסטיבל.

 
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה