מוטקה > בלוגים > > מחקר חדש - האבוקדו... מציל חיים !!!

מחקר חדש - האבוקדו... מציל חיים !!!

לפי מחקר חדש שיצא ביפן, מתברר שאבוקדו מגן על תאי כבד. חוקרים האכילו חולדות מעבדה עם מגוון ירקות שונות ואחר כך הזריקו להם חומר כימי שפוגע בתאי כבד. הנזק הקטן ביותר נגרם לקבוצה שאכלו אבוקדו. החוקרים גילו 3 חומרים באבוקדו שיכולים להסביר את ההשפעה ההגנתי של הפרי וממשיכים לחקור בתקווה לפיתוח תרופה למחלות כבד שונות. אין צורך לחכות לתרופה - פשוט עדיף לאכול את האבוקדו השלם! במוצרים מן הטבע קיימת סינרגיה בין כל הרכיבים (יחס מיוחד בין הרכיבים שבו כל רכיב מחזק את השפעתו של השני) ואנחנו מאבדים אותה ברגע ש
מחקר חדש - האבוקדו... מציל חיים !!!

החוקרים גילו 3 חומרים באבוקדו שיכולים להסביר את ההשפעה ההגנתי של הפרי וממשיכים לחקור בתקווה לפיתוח תרופה למחלות כבד שונות.

אין צורך לחכות לתרופה - פשוט עדיף לאכול את האבוקדו השלם!

במוצרים מן הטבע קיימת סינרגיה בין כל הרכיבים (יחס מיוחד בין הרכיבים שבו כל רכיב מחזק את השפעתו של השני) ואנחנו מאבדים אותה ברגע שמבודדים אותם.

עוד סיבות לאכול אבוקדו : מחקרים אחרים מראים שלאבוקדו יש סגולות גדולות נוספות. אבוקדו הוא בין הפירות עם ריכוז נוטריאנטים הגבוה ביותר, ויש לו הכי הרבה ויטמין E , מגנזיום ואשלגן מבין כל הפירות. מגנזיום חיוני למערכת לב וכלי דם, לעצמות חזקות ולמניעת סוכרת . באבוקדו יש פי 20 כמות המגנזיום משאר הפירות האחרים.

ויטמין E גם חשוב לבריאות הלב וכלי דם. הוא אנטי-אוקסידנט חשוב ששומר גם על מערכת עצבים, ומחקרים רבים מצביעים על תפקודו במניעת אלצהיימר ופרקינסון .

אשלגן חשוב לאיזון נוזלים בגוף יחד עם נתרן, אך בתפריט המודרני שלנו אנחנו מקבלים פי 2 נתרן מאשלגן והתוצאה היא עלייה בלחץ הדם.

אכילת אבוקדו, העשיר מאוד באשלגן, יכולה לאזן את יחס נתרן לאשלגן ולמנוע לחץ דם גבוה .

הורדת רמת כולסטרול - אנשים רבים נמנעים מאכילת אבוקדו בגלל אחוז השומן הגבוה שלו. זה נכון, אבוקדו עשיר בשומן אבל השומן שלו הוא חד-בלתי רווי (כמו שמן זית) בריא מאוד ובעצם מוריד את כולסטרול ה LDL - ומעלה את כולסטרול ה HDL . במחקר אחד, הוספה של אבוקדו לתפריט (ללא שום שינוי נוסף) גרם לירידה בכולסטרול ה - LDL ובכולסטרול הכללי וגרם לעלייה בכולסטרול ה HDL ב- 11% בתוך שבוע אחד.

איך זה יכול להיות? האבוקדו עשיר במיוחד בפיטו-סטרולים, שזה הכולסטרול של הצמחים. הפיטו - סטרולים חוסמים ספיגה של כולסטרול מן החי.

יש באבוקדו ריכוז סיבים מסיסים במים הגבוה ביותר מכל הפירות, ותפקיד הסיבים מסוג זה הוא להוציא כולסטרול מהגוף .

עוד סגולות : אבוקדו משפר את יכולת מערכת העיכול לספוג נוטריאנטים מהאוכל.

במחקר אחר הוכח שהוספת 1/2 אבוקדו לסלט העלתה את ספיגת הנוטריאנטים הבאים: עלייה בספיגת אלפא-קרוטין פי- 8.3 עלייה בספיגת בטא-קרוטין פי- 13.6 עלייה בספיגת לוטאין פי- 4.3

אל תהססו להכניס אבוקדו לתפריט



הגיע במייל

תגובות  6  אהבו 

1715
17/12/13
תמיד ידעתי שהאבוקדו בריא .אבל לא ידעתי עד כמה .חיה תודה על הפרסום
חרשנית של ידיעות ואינפורמציה נחוצה כמוך ודאי עוד תביאי לנו הרבה מידע.
תודה על המידע החשוב
כתבה מעניינת וחשובה. העתקתלי ושלחתי במייל לכ ידידי ומכרי
26/12/13
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

מישהי ספונטנית להודו ביום ראשון
מחפשת שותפה לחדר, טיול להודו לחברתי המחפשת שותפה לטיול 9 ימים. 1200 דולר טיול החל מ- 28/1/18 יום א, הקרוב HB נא לשלוח מסר עם טלפון...
לקריאת הפוסט
בעבור.......זוג כרטיסים לסרט "רצח באוריינט אקספרס"
נו טוב, בשביל זוג כרטיסים אצטרך לכתוב מה הטוב שקרה לי במוטקה. קרו למען האמת הרבה מאוד דברים וקצרה היריעה . הכרתי המוני אנשים ויש לי חבורה גדולה של חברויות שרכשתי בעקבות פעילותי והתענינותי ברחבי...
לקריאת הפוסט
מסיבה ישראלית הערב 30/7/16 מוצאי שבת.
http://www.motke.co.il/index.php?idr=440&v=1&pid=192153
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה