גזלנים, הביתה - מאמר של הסופר סמי מיכאל

גזלנים, הביתה !
אנו, האזרחים הטורחים למחייתנו ולטיפוח החברה, לא עובדים כדי שבתי-ראש הממשלה, הנשיא, השרים וראשי חברות ציבוריות יהיו ארמונות פאר.
60 שנה משלם סמי מיכאל מסים. עכשיו הוא דורש לדעת:
איפה הכסף / טור מיוחד סמי מיכאל פורסם: 10.12.13
זה יותר מ-60 שנה שאני משלם נתח נכבד משכרי החודשי למס הכנסה ישיר ועקיף. זכותי לדעת ולתבוע הסבר להיכן זורמים סכומי העתק הנגבים ממני ומחלק גדול של אוכלוסייה עמלנית ושומרת חוק.
ברוב שנותיי נאלצתי לעבוד בשתי משרות ולא עשיתי זאת כדי לאפשר לשכבה השלטת חיי בזבזנות נפשעת. אנו, האזרחים הטורחים למחייתנו ולטיפוח החברה, לא עובדים כדי שבתי ראש הממשלה, הנשיא, השרים וראשי חברות ציבוריות יהיו ארמונות פאר, בעוד שליש מאוכלוסיית ישראל תחיה בעוני ובמחסור. ידם של רבים אינה משגת לקבל אפילו טיפול רפואי נאות.
איך קרה שגוזלים פת לחם מילד וגוזרים עליו חיי בערות, בעוד שועים ומושלים עושקים את כספנו ומבזבזים אותו על חיי מותרות, מסעות ראווה וטיפוח התנחלויות מיותרות ומסוכנות?
איך קרה שחסר כסף לשפץ בתים מטים ליפול של דלת העם, בעוד שרים מתארחים בסוויטות יוקרתיות תמורת 20 אלף שקל ללילה מכסף שנחמס מכיסי הציבור? אתם, המושלים בנו,
איך קרה שזכויות אדם בסיסיות הפכו למותרות? איך קרה שאצלנו יש בני אדם נטולי זכויות לצד בעלי זכויות? איך הפרטתם באבחת סכין את שירותי הרווחה בישראל?
איך זה שמחירי הדיור בישראל הם מהמופקעים בעולם?
איך גזלתם את הדיור הציבורי מאלפי בני אדם המשוועים לבית?
איך נתתם יד להאמרת מחירי המים וטמנתם ידכם בצלחת שעה שמשפחות במצוקה נותקו ממים?
איך עשיתם זאת בזמן שהשליט צורך מים בביתו בכמות המספיקה לכ-600 בתי-אב?
איך קיצצתם בקצבאות של משפחות חד-הוריות ובקצבאות הילדים?
איך לחיי עוני השלכתם רבבות בני אדם לעת זקנה?
איך במצח נחושה הצגתם את העניים כטפילים?
איך קרה שרוב המשפחות העניות הן משפחות עובדות?
איך זה שמחירי המזון בישראל גבוהים בכ-25 אחוזים מארצות-הברית וממערב אירופה?
ואיך רמסתם את זכויות הנכים והמוגבלים שבינינו?
איך יצרתם שתי מערכות בריאות, אחת לעשירים ואחרת, מגוחכת, לעניים?
איך הרשיתם לפגוע בפנסיה שלנו?
ואיך, איך פגעתם בנשמת אפה של הדמוקרטיה והפעלתם מנגנונים להפחדת ציבור המוחים והמפגינים נגד עוולות בלתי נסבלות?
יצרתם אווירת מורא לצד מדיניות של חלוקת טובות הנאה.
הבאתם עיתונאים שבגדו בשליחותם והתנדבו לשמש שופר טמא לשלטונכם המעוות.
למזלנו, מעט עיתונאים נענו לכם. מדיניות סתימת הפיות וההכחשה הצינית הביאו רבים מהאזרחים לחיים של רפיון וייאוש. כמה כבר הציתו עצמם בגין מצוקה כלכלית, ספרתם? לא, אינכם מונים אותם, לא את המתים ולא את המתים-החיים.
טיפחתם תקשורת מגויסת הממלאת את פיה מים. אתם, המושלים בנו, כדאי שתדעו, לא גבולות ולא אדמה הם העיקר. האדם הוא נשמת אפה של כל חברה מתוקנת, כך חינכו אותנו מדורי דורות, וכך גם חינכנו את ילדינו. ואילו אתם, המושלים בנו, בזזתם והפקרתם את האדם.
אני פונה לחברי הכנסת מכל הסיעות:
אם במרמה ובתחבולות ואם ביושר ובצדק נבחרתם כדי לייצג אותנו ולהגן עלינו, עליכם לפחות לשמש דוגמה למושלים שהכתרתם אותם וסיפקתם להם את כיסאות השלטון.
אנא, מנעו את ההעלאה הצפויה בשכרכם, וזכרו, היטב זכרו, שנבחרתם להיות משרתי העם בקודש ולא אדוניו. אתם, המושלים בנו, דרדרתם מדינה חרוצה ועשירה למשכן של עוול שחלקו אור זוהר ופזרנות מנקרת עיניים וחלקו חושך ומצוקה. לא בכדי הגיעה ישראל לתחתית הדירוג במדינות החברות בארגון ה-OECD בהישגי החינוך, במעורבות אזרחית ובאי שוויון משווע בהכנסות.
לא ראש חברה ציבורית ואף לא חבר-כנסת לא שובר את גבו משחר היום ועד רדת הלילה כדי להביא פת לחם וכסות לו ולמשפחתו. אם בשתיקה רועמת, אם בכחש, אתם, המושלים בנו, טומנים ראשכם בחול כשנבצר מרבבות של חולים אפילו לקנות גלולה לשכך בה את הכאב. חבל, כה חבל, על כל פרוטה מהמס שמשלמים אזרחים, כל זמן שאתם מבזבזים אותה כדי לפטם את עצמכם ואת מקורביכם. אתם, המושלים בנו, הבאתם את המדינה למקומות מבישים במדדי הצדק החברתי ורווחת האזרחים בקרב המדינות המתוקנות בעולם. יצרתם חברה של טפילים יונקי ממון מצד אחד ושל עניים שלא גומרים את החודש, מצד אחר. שלטון שעושה לנישול אזרחיו מאדמותיו ומבתיו, שלטון שכולא ילדים בלב מדבר, שלטון שחותר לקעקוע בג"צ, שלטון שעוסק יום ולילה בהפחדה אובססיבית מפני האיום האיראני, ושלטון שמדיניותו הכלכלית פוגעת בזכות היסוד של אזרחיו לחיות בכבוד, לא זו בלבד שהוא מיותר, אלא שהוא גם מזיק.
בוודאי דאגתם לעצמכם הן למענק פרישה והן לפנסיה מפלצתית. ועכשיו, אחרי שזרעתם ייאוש רב, וכיסיכם מלאו כסף טמא, די לכם, לכו הביתה. אנחנו האזרחים לא נשתוק כל עוד תמשיכו לשלוט בנו בדרכים עקלקלות, ברשעות, בציניות ותוך הפעלת מנגנוני הפחדה. אנחנו האזרחים לא נשתוק עד שניפטר מעולכם, עול שאין בו ולו טיפה של חמלה וצדק.
הגיע במייל.
כיוון שכך - מה יש באפשרות יישרי הדרך לעשות? היתה הפגנת המונים, כיכרות התמלאו באנשים צעירים שודאי לא יכולים להאשים אותם בדרך נלוזה. ולמעשה עולם כמנהגו נוהג.
כל ה"עוולות" במרכאות שמציין הסופר הדגול, הן תוצאה של מצב מסויים. מלחמות,הרעה במצב הכלכלי בעולם ועוד. זה מצב שנמשך עשרות שנים והיו זמנים שהיינו על פי פחת. אז סמי צריך להפנים שהשילטון צריך לדאוג בראש וראשונה לביטחון המדינה ולכלכלתה היציבה. זה תפקידו של השילטון. בנקודה זו אפשר לומר שאנו נמצאים בראש הטבלה. ישראל נחשבת ככח צבאי מעולה. וכלכלת ישראל במקרו היא מהטובים בעולם. זה מתבטא בדרוג האשראי העולמי שחוסך לישראל מאות מליוני דולרים .
הבעיות שמעלה סמי הן החלוקה ה"צודקת" במרכאות של העוגה הלאומית. כיצד ישא כל אחד בנטל קיום הביטחון, הכלכלה הרפואה ,החינוך וכ"ו. כאן יש השפעה לכוח שמכניסים המפלגות לכנסת כלומר לאנשים שאנו בוחרים שינהלו לנו את העוגה הלאומי. אז אם יאיר עכשיו באוצר הוא דואג וידאג לשכבות הביניים .ומה עם עניי עמך? שאלה טובה שצריך לשאול את אלו שבחרו ביאיר. . . יש גרעון שצריך להקטין. אז מי ישלם את המחיר ? יאיר החליט שהעניים.(קיצוץ קיצבת הילדים). כך פועלת המערכת וזו אותה מערכת שאנו בוחרים. אז בוקר טוב למר סמי . היכן היית בבחירות? היכן היינו אנו שמקטרים? דבר אחד צריך להפנים שאין נוצר יש מאיין ובכדי לשפר את מצב העניים צריך לקחת ממישהו. המישהוא זה אנחנו שנצטרך להדק את החגורה. הבה נערוך הצבעה כמה יסכימו שיטילו עליהם עוד מיסים. חה ..הצחקת אותנו גרשון.
לסמי היקר .כן, מגיע לראש הממשלה תנאים מיוחדים. אם היית ראש ממשלה היית גם אתה רוצה תנאים כאלה כאשר אתה מכניס ראש בריא למיטה חולה. רק בגלל כל הנאצות והבוז שמפגינים כלפיו מגיע לו תנאים טובים שלא לדבר על הראש החושב 24 שעות ביממה איך להסתדר עם ממשלות ונשיאים.. אז תמשיך סופר יקר לכתוב ספרים. בזב אתה טוב.
אתה מציע להוריד את רמת החיים במשק. מי מבין הנבחרים יסתכן בצעד כזה שיגרום לו לאבד את הכסא בבחירות הבאות. ומי הם התושבים שיסכימו להורדת רמת החיים גם אם הכוונה טובה ומטרתה לשפר את מצבם של השכבות העניות. בקיצור מה שרציתי לרמז כאן שזה מעגל שקשה למצוא את הזנב בו. אנו תלויים במערכת השילטון והוא תלוי בנו . אם יעשה צעד שיפגע בנו לא ניתן לו את הפתק המתאים.
ליעקב, צבאנו נחלש, עקב התחזקות האויב, המתוחכם והנעזר על ידי אומות העולם.
כלכלתנו ארה"ב של אמריקה, אנו נתונים בידם, ירצו יתנו לא ירצו לא יתנו......זה בגדול, בקטן....הגזלנים מתוכנו יצאו.
הנהנתנים נעשים נהנתנים יותר, הנצלנים , נצלנים יותר, חל קיטוב בין שכבות כלכליות, חוסר ההתחשבות, הנהירה לממון אפילו הפילה שתי מרפסות בחדרה, זאת כתוצאה שמהנדסים במשרות מפקחים ומשכורות עתק לא הקפידו למלא תפקידם וזו בדיוק הדוגמא לכל המתרחש.
צריך לעשות, לעשות ולא להרפות בנושאים הציבוריים ולמען היטיב עם מדינתנו בה אנו מגדלים ילדים ומשפחות ולא לאפשר לה לשקוע, כל אחד עם מעשה נכון אחד ליום - יהיו תוצאות בטוחתני, גם אם הוא "רק" סופר המביע דעתו על ההסתאבות.
וכמו כן אהבתי את תגובתך לשני החברים לעמיר ו ליעקב. אני חושבת שהרבה מכולנו חושבים כמוך , זו המציאות לצערינו.
מה גם שאני חושבת שבאמת לא יהיה פחות מכובד לו בית ראש הממשלה לא היה כל כך מרהיב , על מנת לקבל ישועי עולם.
אני זוכרת את ימיו של בגין המנוח בבתו הצנוע שמה לעשות גם שם ביקרו מגודלי העולם ולא על פי העיצוב , הניקור עיניים הוחלטו החלטות שבגלל יופי כזה או אחר היו שגויות
מאחלת שבת שלום לכולם.
יחד עם זאת, אני כן מאמינה באיום האיראני המסוכן יחד עם כל אויבי ישראל הזוממים לכלותנו ואני יודעת שממשלת נתניהו ערה לכך ואני מברכת אותם על כך. אולם, ה"מכות" הניחתות עלינו הם תוצאה מסוימת של התעלמות מהמורשת היהודית של צדק, משפט, חסד וחמלה אמיתיים!
והחגיגה בצמרת נמשכת משום-מה... עורו, עורו! דודה ציפה