שטרודל

בצק לשטרודל בסיסי
2 כוסות קמח
1 ביצה
1/3 כוס מים רותחים
2 כפות שמן
1 כף חומץ
100 גרם חמאה או שמן להברשת הבצק ולמתיחתו
פירורי לחם לפיזור על הבצק המתוח לפני הנחת המילוי
בקערה מכינים מכל החומרים בצק. לשים כ10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מרחו את כדור הבצק במעט שמן למניעת התייבשותו. כסו במגבת מטבח נקיה. הניחו ל30 דקות.
כעבור 30 דקות מנוחת הבצק, קמחו קלות או שמנו קלות משטח עבודה נקי. רדדו את הבצק עד קצה גבול יכולתכם. שמנו את הבצק בחמאה או בשמן ומתחו באמצעות הידיים, לאט ללא קריעת הבצק.
הבצק מוכן למילוי כשיגיע למלוא קצה מתיחתו.
ממלאים את הבצק במילוי שבחרתם.
מפזרים פירורי לחם על כל יריעת הבצק המתוח. מורחים או מפזרים את המילוי על הפירורים ומגלגלים כשהמילוי בתוך הבצק. בכל פעם שתקבלו בצק, מירחו בשמן או בחמאה. המשיכו לגלגל עד לקבלת גליל ארוך מלא במילוי.
הניחו בתבנית משומנת או על נייר אפיה. אפו בחום של 200 מעלות צלסיוס 45 דקות.
הוציאו מהתנור ופזרו על השטרודל החם אבקת סוכר.
מילויים לשטרודל
תפוחים
1/2 1 ק"ג תפוחים מגוררים
1/2 כוס סילאן
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזים מרוסקים גס
50 גרם חמאה או שמן
כוס פירורי פתי בר
1 כף קינמון
1 כפית פלפל שחור לא חובה
בקערה, ערבבו את כל החומרים. מרחו את עלה הבצק ואפו לפי ההוראות.
שזיפים
1/2 1 ק"ג שזיפים
1/2 כוס דבש
1 כף קינמון
3/4 כוס אגוזי מלך שבורים גס
1 כוס פרירורי פתי בר
הכינו, מלאו ואפו כנ"ל.
ריבת פירות מעורבת
250 גרם קיווי חתוכים לפרוסות עבות
250 גרם בננות חתוכות לפרוסות
250 גרם תפוחים קלופים מגוררים
250 גרם אגסים חתוכים לפרוסות עבות
סליל קליפות התפוחים כדי לקבל פקטין לקרישה
800 גרם סוכר רגיל.
מיץ מ1 לימון
גרירה מ1 לימון
בסיר מבשלים את כל החומרים על אש קטנה עד לקבלת מרקם דביק. מצננים. מוצאים את גליל הקליפה.
מפזרים מעט פירורי לחם על הבצק המתוח המשומן קלות. מורחים את הריבה על העלה המתוח.
אופים לפי ההוראות למעלה.
ניתן לקחת לטיולים.
חג שמח.