4 מתכונים לשבת

סלט תחתיות ארטישוק
1 חבילה תחתיות ארטישוק קפואות
לבשל במים רותחים עד לריכוך. לא לזרוק את המים. ניתן להוסיף מיץ לימון ומלח ולשתות, או להוסיף למרק או לתבשילים אחרים.
3 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות
3 צנוניות פרוסות דק
1 כולרבי קטן פרוס דק
10 אגוזי מלך קצוצים גס
שמן זית
מלח
פלפל שחור
קורט סוכר דמררה
בקערה מערבבים את כל החומרים.
מרק חומוס
1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במים לילה שלם, מבושלים.
2 בצלים יבשים קצוצים
5 שיני שום קצוצות
2 עגבניות חתוכות לרבעים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 כנפי עוף - לא חובה
שמן זית
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
מים מינרלים
בסיר מטגנים את הבצל. מוסיפים את השום והפלפלים. מאדים כמה דקות. מוסיפים את שאר החומרים. מבשלים על אש קטנה 1 שעה.
תפוחי אדמה ממולאים
5 תפוחי אדמה בגודל שווה, כגודל אגרוף נשים
2 בצלים יבשים קצוצים
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
1 תפוח ירוק חתוך לקוביות קטנות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות.
כמון
מלח
פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה
מקרצפים את תפוחי האדמה. אופים בתנור בחום של 200 מעלות צלסיוס 25 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר.
במחבת עמוקה, מטגנים את התפוח והירקות. מקפיצים 10 דקות לריכוך חלקי. הירקות טעימים במצבם הפריך ולא מרוככים עד הסוף. מתבלים.
חוצים את תפוחי האדמה. מוציאים את הפנים. מוסיפים לירקות המוקפצים. מערבבים. ממלאים את התפ"א לגובה. גדושים.
טארט אגסים
בצק פריך
300 גרם קמח
200 גרם סוכר
100 גרם חמאה או שמן
1 ביצה
בקערה מערבבים את חומרי הבצק. מכסים. מכניסים למנוחה במקרר.
בינתיים מכינים את האגסים.
5 אגסים חצויים.
30 גרם חמאה
3 כפות סוכר
קינמון
פלפל שחור
עלי נענע
במחבת מקרמלים את האגסים בחמאה וסוכר. מוסיפים קינמון ופלפל שחור.
מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים על משטח מקומח לעלה בגודל תבנית בקוטר 24 ס"מ. עם הדפנות. מעבירים את הבצק לתבנית משומנת קלות.
מניחים בתוך כיס העלה את האגסים. מכסים בנייר אפיה. אופים בתנור בחום של 180 מעלות צלסיוס 30 דקות.
מפזרים עלי נענע. ניתן לאבק באבקת סוכר.
שבת שלום.
שבת שלום.
שבת שלום למשפחת הרשטיק חברי היקרים.
<p>תודה על האיחולים והברכות.</p>
<p>תבורך בעיקר בבריאות שלמה.</p>
<p>שבת שלום לך ולמשפחתך.</p>