חזרה למגזין אוכל

3 מתכוני בשר חגיגיים לראש השנה

מתכונים לשולחן החג: ביף סטרוגנוף, אסקלופ עגל ברוטב יין ופטריות, וכיכר בשר עטופה בבצק ועשבי תיבול - באדיבות תנובה, משווקת מותג הבשר הטרי "אדום אדום"
עדי יהלום 06/09/07
3 מתכוני בשר חגיגיים לראש השנה
[u]
ביף סטרוגנוף
[/u] מנת בקר קלאסית מהמטבח הצרפתי, שסוד קיסמה בחיבור עם הפטריות והיין.
רכיבים
: (ל-6 סועדים) 1 ק"ג שייטל או אווזית טרי חתוך לרצועות בעובי 1-2 ס"מ קמח לקימוח מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם 3 כפות שמן 1 בצל בינוני קצוץ 2 שיני שום קצוצות (לא חובה) 2 סלסילות פטריות טריות פרוסות קורט אגוז מוסקט 1/2 כוס יין לבן 1 כפית חרדל דיז'ון (עדיף גרגרים) 1/2 כוס ציר בקר או מים 1/4 כוס שמנת צמחית לא מתוקה (לא חובה)
אופן ההכנה
: ? מתבלים את הקמח במלח ופלפל ומקמחים בתערובת את רצועות הבשר. מנערים את עודפי הקמח. ? מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ונמוך שוליים ומטגנים את הבשר 2-3 דקות או עד להשחמה. מוציאים מהסיר. ? מוסיפים לסיר את יתרת השמן, מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום והפטריות, מתבלים במלח, פלפל לפי ומוסקט הטעם ומקפיצים עוד 3-2 דקות עד להזהבתם. ? מוסיפים יין וחרדל, מערבבים ומחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים ציר בקר או מים, מכסים ומבשלים כחצי שעה כשמדובר בשייטל, ו-45 דקות לאווזית. ? לפני ההגשה מחממים, מוסיפים שמנת צמחית ומבשלים עוד דקה-שתיים לעידון הרוטב.


[u]
אסקלופ עגל ברוטב יין ופטריות
[/u] נתחים דקיקים של בשר ברוטב ארומטי ומתקתק של פטריות ויין.
רכיבים
(ל-6 סועדים) 6 אסקלופים של כף טרי בעובי 5 מ"מ כל אחד מלח ופלפל שחור טחון טרי קמח לקימוח 4 כפות שמן זית 5 פטריות מיובשות גדולות או 10 קטנות 1 שן שום קצוצה 3 גבעולי תימין (עלים בלבד) 4 כפות יין אדום מתוק (מומלץ פורט) 1 כף רכז רימונים
אופן ההכנה
? משרים את הפטריות 20 דקות ב-1/2 כוס מים רותחים, סוחטים וקוצצים דק. שומרים את המים שבהם הושרו הפטריות. ? מתבלים את האסקלופים במלח ופלפל, מקמחים ומנערים את עודפי הקמח. ? מחממים מחבת עם שמן הזית ומטגנים את הפטריות עם השום. מוציאים ושומרים בצד. ? באותה מחבת מטגנים את האסקלופים כ-2 דקות מכל צד עד לשינוי הגוון. מוציאים מהמחבת. ? מוסיפים את התימין, היין, רכז הרימונים ומי ההשריה של הפטריות למחבת, מערבבים ומביאים לרתיחה. ? מחזירים את האסקלופים והפטריות למחבת ומבשלים יחד עוד כדקה-שתיים. ? הצעת הגשה: מומלץ להגיש על תלולית של פירה תפוחי אדמה או על אורז לבן. [u]
כיכר בשר עטופה בבצק ועשבי תיבול
[/u]
רכיבים
(ל?10-8 סועדים): ½1- 2 ק"ג נתח כף לרוסטביף שמן לטיגון 4 כפות חרדל משובח 6 שיני שום בינוניות חצויות לאורכן 1 כפית פלפל שחור גרוס [u]לבצק[/u] 2 כוסות קמח (280 גר') 1 כפית אבקת אפייה 4 כפות שמן זית 1 חלמון ביצה 1/2 כפית מלח 2 כפיות תערובת עשבי תיבול טריים קצוצים דק (תימין, נענע, אורגנו, בזיליקום, רוזמרין) 1/2 ? 3/4 כוס מים
אופן ההכנה
? מטגנים את הבשר מכל הצדדים במחבת חמה מאד עם מעט שמן ומוציאים. ? יוצרים כ-12 חריצים עמוקים בבשר ונועצים לתוכם את השום. מורחים בחרדל, בוזקים פלפל גרוס ומכניסים למקרר על גבי צלחת הפוכה (לאפשר לנוזלים להתנקז מהנתח) לשעה. ? [u]להכנת הבצק[/u]: מכניסים את כל החומרים למעט המים לקערת מערבל ולשים במהירות איטית תוך כדי הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק רך וגמיש מאד שאינו נדבק לדפנות. משהים למנוחה של כשעה. ? מרדדים עלה גדול ודק.מניחים במרכזו את הבשר ועוטפים בבצק. שומרים את עודפי הבצק לקישוט. ? יוצרים בחלקו העליון של הכיכר 2 חורים עגולים בקוטר 1 ס"מ (לאפשר יציאת אדים) ומקשטים בבצק. ? אופים בתנור מחומם מראש ל-ºC180 בתבנית עם נייר אפייה 50-45 דקות למידיום (למידיום-וול להוסיף 10-5 ד'). ? מוציאים מהתנור, נפטרים מהנוזלים שבתבנית ומגישים מייד לשולחן. ? חשוב להקפיד לפרוס דק בעזרת סכין משור (סכין לחם) על מנת שהבצק לא יישבר ויתפורר. ? מומלץ לבזוק מעט מלח גס על פרוסות הבשר בעת ההגשה. ? ניתן להגיש בליווי רוטב בשר או יין.


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה