4 מתכוני בריאות לארוחת החג
"מכבי שירותי בריאות" מציעה ארוחת חג בריאה בת 4 מנות: דג סול/בקלה אפוי בזנגביל ודבש, פילה בקר על הגריל, בתוספת שום, מג'דרה עם אורז מלא וגלידת פירות ביתית
מערכת מוטק'ה
11/09/07

ראש השנה הבא עלינו לטובה מעורר לא אחת את השאלה איך ניתן להציע לאורחים ארוחת חג בריאה. דיאטניות מכבי שרותי בריאות, דפנה נתן, נירה אולנד והדס רגב טוביאס, מציעות לכם כמה אפשרויות לארוחת חג בריאה טעימה וקלת הכנה וכן כמה טיפים איך לעבור את החג ולשמור על המשקל.
? מומלץ להימנע משתי ארוחות גדולות באותו יום, אך יחד עם זאת רצוי שלא להגיע רעבים לארוחת החג.
? שלבו מגוון ירקות בארוחות.
? החג הוא הזדמנות נהדרת לטייל עם כל המשפחה והחברים. שעה אחת של הליכה שורפת כ-200 קלוריות ומשפרת את חילוף החומרים. מזג האוויר הנהדר והזמן הפנוי הם הזדמנות מצוינת להגביר את הפעילות הגופנית.
? השתדלו לקום מהשולחן לאחר ששבעתם, אבל לפני שתחושו "מפוצצים".
? אל תהפכו את החג לאירוע רק של אוכל, נסו ליהנות מעצם המפגש עם המשפחה והחברים.
לפניכם מספר מתכונים קלים להכנה, מזינים, טעימים ובריאים.

[u]
דג סול/בקלה אפוי בזנגביל ודבש
[/u]
מצרכים
: פילה דג ים (סול / בקלה) במשקל 800 גרם [u]לרוטב[/u]: 2 כפות חומץ תפוחים 2 כפות רוטב סויה 1 כף דבש קל 2 שיני שום כתושות 1 כפית זנגביל יבש טחון או שורש טרי טחון קורט מלח מעט שמן קנולה לשימון התבנית
אופן ההכנה
: 1. שוטפים את הדג ומייבשים אותו. מכניסים את הדג לתבנית המשומנת, מושחים אותו ברוטב מכל צדדיו ומניחים לפחות לשעה. 2. בקערה, מערבבים את כל חומרי הרוטב. 3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) הופכים את הדג בתוך הרוטב, אופים למשך 50 דקות, מגישים חם. [u]
פילה בקר על הגריל, בתוספת שום
[/u]
מצרכים
: 6 פרוסות פילה בקר במשקל 150 גרם כל אחת 20 שיני שום עם הקליפה כוס שמן זית 1/4 כוס יין לבן יבש 2 גבעולי טימין טרי, כף עלי טימין קצוצים 1/4 כוס חומץ בלסמי מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
: 1. מכינים מראש שום אפוי. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מכניסים את שיני השום לתבנית ומוסיפים את שמן הזית, היין וגבעולי הטימין. אופים כחצי שעה, או עד ששיני השום מתרככות. 2. מעבירים את השום לכלי אחסון ומוסיפים את שארית השמן, הטימין הקצוץ, החומץ, המלח והפלפל. 3. צולים את נתחי הפילה על הגריל 2 דקות מכל צד ומעבירים לצלחת הגשה. 4. מניחים מעל כל נתח כמה שיני שום עם הרוטב ומגישים. [u]
מג'דרה עם אורז מלא
[/u]
מצרכים
: 2 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים 1 כוס עדשים ירוקים 2 כוסות אורז מלא 1/2 4 כוסות מים 2 כפות אבקת מרק טעם עוף מופחתת מלח 1 כפית כמון 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
: 1. מכניסים את העדשים לסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ?25 דקות עד שהעדשים יתרככו, ומסננים. 2. מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את הבצל. מוסיפים את האורז ואת העדשים שבושלו, מערבבים ומוסיפים את המים. מתבלים באבקת מרק בטעם עוף ושאר התבלינים ומביאים לרתיחה. 3. מבשלים על אש קטנה במשך כ?30 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור ל?10 דקות נוספות. מערבבים ומגישים חם.

[u]
גלידת פירות ביתית
[/u]
מצרכים
: 1 ק"ג פרי, שקול לאחר קילוף או גלעון (למשל משמשים, אגסים, תות שדה, אפרסקים, מנגו) 2 חלבוני ביצה (החלק הלבן בלבד) ממתיק מלאכותי לפי הטעם (בערך 5 שקיות) 2 גביעי שמנת קלה 8% או מעדן סויה דיאט בטעם וניל.
אופן ההכנה
: 1. מכניסים הפירות למעבד מזון ומרסקים היטב. מוסיפים תוך כדי ריסוק את השמנת או המעדן. 2. בנפרד מקציפים את החלבונים עם הממתיק המלאכותי. מערבבים בעדינות לתוך הפירות. 3. מעבירים לתבנית מוארכת ומקפיאים.

דג סול/בקלה אפוי בזנגביל ודבש
[/u]
מצרכים
: פילה דג ים (סול / בקלה) במשקל 800 גרם [u]לרוטב[/u]: 2 כפות חומץ תפוחים 2 כפות רוטב סויה 1 כף דבש קל 2 שיני שום כתושות 1 כפית זנגביל יבש טחון או שורש טרי טחון קורט מלח מעט שמן קנולה לשימון התבנית
אופן ההכנה
: 1. שוטפים את הדג ומייבשים אותו. מכניסים את הדג לתבנית המשומנת, מושחים אותו ברוטב מכל צדדיו ומניחים לפחות לשעה. 2. בקערה, מערבבים את כל חומרי הרוטב. 3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) הופכים את הדג בתוך הרוטב, אופים למשך 50 דקות, מגישים חם. [u]
פילה בקר על הגריל, בתוספת שום
[/u]
מצרכים
: 6 פרוסות פילה בקר במשקל 150 גרם כל אחת 20 שיני שום עם הקליפה כוס שמן זית 1/4 כוס יין לבן יבש 2 גבעולי טימין טרי, כף עלי טימין קצוצים 1/4 כוס חומץ בלסמי מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
: 1. מכינים מראש שום אפוי. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מכניסים את שיני השום לתבנית ומוסיפים את שמן הזית, היין וגבעולי הטימין. אופים כחצי שעה, או עד ששיני השום מתרככות. 2. מעבירים את השום לכלי אחסון ומוסיפים את שארית השמן, הטימין הקצוץ, החומץ, המלח והפלפל. 3. צולים את נתחי הפילה על הגריל 2 דקות מכל צד ומעבירים לצלחת הגשה. 4. מניחים מעל כל נתח כמה שיני שום עם הרוטב ומגישים. [u]
מג'דרה עם אורז מלא
[/u]
מצרכים
: 2 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים 1 כוס עדשים ירוקים 2 כוסות אורז מלא 1/2 4 כוסות מים 2 כפות אבקת מרק טעם עוף מופחתת מלח 1 כפית כמון 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
: 1. מכניסים את העדשים לסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ?25 דקות עד שהעדשים יתרככו, ומסננים. 2. מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את הבצל. מוסיפים את האורז ואת העדשים שבושלו, מערבבים ומוסיפים את המים. מתבלים באבקת מרק בטעם עוף ושאר התבלינים ומביאים לרתיחה. 3. מבשלים על אש קטנה במשך כ?30 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור ל?10 דקות נוספות. מערבבים ומגישים חם.

גלידת פירות ביתית
[/u]
מצרכים
: 1 ק"ג פרי, שקול לאחר קילוף או גלעון (למשל משמשים, אגסים, תות שדה, אפרסקים, מנגו) 2 חלבוני ביצה (החלק הלבן בלבד) ממתיק מלאכותי לפי הטעם (בערך 5 שקיות) 2 גביעי שמנת קלה 8% או מעדן סויה דיאט בטעם וניל.
אופן ההכנה
: 1. מכניסים הפירות למעבד מזון ומרסקים היטב. מוסיפים תוך כדי ריסוק את השמנת או המעדן. 2. בנפרד מקציפים את החלבונים עם הממתיק המלאכותי. מערבבים בעדינות לתוך הפירות. 3. מעבירים לתבנית מוארכת ומקפיאים.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות