חזרה למגזין אוכל

4 מתכוני עוגת שבועות של זוכות הדיור המוגן

11 משתתפים דיירי 11 מרכזי דיור מוגן בארץ, שלחו את המתכון הנבחר שלהם לתחרות "עוגת שבועות" שארגנה חברת "תנובה". מתוכם נבחרו 4 נשים אופות-חובבות במקומות הראשונים והביאו כבוד למיגזר...הנה המתכונים הזוכים לפניכם.
עדי יהלום 07/06/08
4 מתכוני עוגת שבועות של זוכות הדיור המוגן
[u]
שרלוט גבינה בציפוי פיצוחים מסוכרים
[/u] (דבורה בן נור, "משען נאות אביבים", מקום ראשון) [u]מצרכים לבסיסה העוגה[/u] (תבנית עגולה 28) 2 חבילות בישקוטים (כ- 35 יחידות) 1 כוס מים 4 כפיות סוכר 2 כפות שרי דובדבנים [u]אופן ההכנה[/u] לבחוש ביחד מים רותחים עם הסוכר והשרי ולקרר. לקטום 2 ס"מ מהקצוות של הביסקוטים לשים על תחתית קרטון את הרינג ונייר אפיה בגודל הרינג. לסדר את הביסקוטים כשהצד הקטום כלפי מטה . את כל שאריות הביסקוטים לסדר בתחתית ולהוסיף ביסקוטים חתוכים להבריש את הביסקוטים עם תערובת הסוכר והשרי. [u]חומרים למילוי[/u] 750 גר' גבינה לבנה של תנובה 9% 1 כוס סוכר 3 שקיות סוכר וניל 2 שמנת מתוקה השף הלבן 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גר') 1 כוס חלב 1.5 שקית ג'לטין (18 גר') 1 כוס מים רותחים. [u]אופן ההכנה[/u] לערבב את הגבינה עם הסוכר והסוכר וניל ולתת לנוח עד שהסוכר נמס לערבב את המים הרותחים עם הג'לטין ולערבב עד שהנוזל צלול לגמרי. להוסיף את הג'לטין לתערובת הגבינה והסוכר. להקציף את השמנת מתוקה אינסטנט וניל וחלב לקצפת יציבה. לאחד את התערובות עד שהכל חלק וללא גושים. לצקת לתוך מעטפת הביסקוטים. לקרר כשעתיים. [u]חומרים לציפוי[/u] 50 גר' אגוזי לוז מולבנים וקלויים ושבורים גס 50 גר' שקדים מולבנים קלויים ושבורים גס 50 גר' אגוזי פקאן קלויים ושבורים גס 50 גר' חמאה 6 כפות סוכר [u]אופן ההכנה[/u] להמיס במחבת את החמאה והסוכר לתערובת חלקה ללא גושי סוכר. להוסיף את הפיצוחים, לערבב על אש נמוכה עד שהכל מצופה. לשטח על קרש חיתוך מכוסה בנייר אפיה. להשאיר בחום החדר עד למצטנן, לפורר את התערובת לפירורים גסים (בעזרת היד או להכניס לניילון ולדפוק עם מערוך) . לפזר על תערובת העוגה המוכנה.


[u]
עוגת גבינה בציפוי שוקולד לבן
[/u] (אורה הלפרין "אחוזת צהלה" - מקום שני) [u]מצרכים[/u] 4 ביצים 1/2 ק"ג גבינה לבנה 5% תנובה 1 ורבע כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל 3 כפות גדושות קמח רגיל 1 כוס חלב תנובה (קצת פחות מכוס) [u]ציפוי העוגה [/u] 1 קופסא שמנת מתוקה השף הלבן 2 כפות סוכר 1/3 חבילת שוקולד לבן [u]אופן ההכנה[/u] להקציף 4 חלבונים + 1/4 כוס סוכר לערבב בקערה נוספת את כל שאר החומרים + 4 חלמונים להוסיף בעדינות את הקצף ולערבב בעדינות אופים בתבנית חד פעמית מס' 28 בתוך תבנית נוספת עם 1 ורבע כוסות מים ב-180 מעלות למשך כ-50 דקות מכבים את התנור והעוגה נשארת בפנים עוד כ-1/2 שעה, כאשר כל 10 דקות פותחים קצת את דלת התנור. [u]ציפוי העוגה[/u] מקציפים 1 שמנת מתוקה + 2 כפות סוכר מורחים על העוגה ומעל המגרדים על פומפיה דקה את השוקולד. [u]
עוגת גבינת שמנת בציפוי פודינג
[/u] (לוטה מילר, "עד 120", ראשון לציון, מקום שלישי) [u]מצרכים[/u] 500 גר' גבינה לבנה 5% - תנובה 1 שמנת 15% - השף הלבן 3/4 כוס סוכר 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 2 כפות קורנפלור 4 ביצים 1 שמנת מתוקה ? השף הלבן 1/4 כוס חלב תנובה [u]אופן ההכנה[/u] להקציף היטב במיקסר את הגבינה, ביצים, שמנת, פודינג, קורנפלור וחצי מכמות של הסוכר. להכין קצף מהחלבונים עם יתר הסוכר ולערבב הכל יחד. לאפות בחום בינוני כשעה ו-20 דקות. [u]ציפוי העוגה[/u] 1/4 כוס חלב תנובה שמנת מתוקה השף הלבן 4 כפות פודינג וניל להקציף היטב ולמרוח על העוגה.


[u]
עוגת ביסקוויטיים וגבינה
[/u] (סימה פיטלסון, "משען גבעתיים" - מקום רביעי) [u]מצרכים לבסיס העוגה[/u] 1 חבילת ביסקויט "קסטה" (לבסיס והעוגה וגם לכיסוי) [u]למילוי העוגה[/u] 1 גבינה 9% תנובה חצי חבילת מרגרינה חצי כוס סוכר 1 וניל רום [u]אופן הכנה[/u] מעבדים את הכל לקרם מילוי חלק [u]מצרכים לציפוי העוגה[/u] רבע חבילת מרגרינה 2 כפות סוכר 3 כפות נס קפה חמישים גרם שוקולד מריר 1 כף יין 1 וחצי כף קקאו 1 כף מים [u]אופן הכנה[/u] בתבנית מלבנית מסדרים שכבה של בסקוויטים. מעל מניחים שכבה של קרם המילוי. מכסים בשכבה נוספת של בסקוויטים. שופכים למעלה את הציפוי ומצננים
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה