חזרה למגזין אוכל

5 מתכונים יצירתיים עם דג סלמון

על המחבת, בתנור, מעושן ואפילו נא - עם דג סלמון אפשר לעשות כמעט הכל. מעבר לטעם עדין ומשובח יש בו כמות יפה של חלבונים ואומגה 3. קבלו 5 מתכונים מעניינים
מאת לין לוי 04/10/18
5 מתכונים יצירתיים עם דג סלמון
סלמון בקראסט שקדים של מסעדת 'בני הדייג'. צילום: שרית גופן

 

 

 

סלמון שייך לקבוצת דגים סלמוניים, שכוללת בין השאר גם את הדג פורל, וכמו מרבית הדגים שנצרכים כיום על ידי בני האדם, הוא מגיע אלינו לצלחת מחוות גידול מלאכותיות ולא ממי אחד האוקיאנוסים. סלמון נחשב לדג בריא במיוחד ולאחד הרכיבים החיוניים בתזונה מאוזנת, זאת אודות לתכולה הגבוהה של החלבונים בבשרו, וגם בשל הרמות הגבוהות של חומצות השומן החיוניות, אומגה 3. למרות שברוב חנויות הדגים נצמד לדג הזה סופרלטיב מושך "סקנדינבי", רוב דגי הסלמון שמיובאים כיום לארץ מגיעים דווקא מחוות הגידול שבדרום אמריקה.

 

במטבח סלמון הוא אחד הדגים הקלים לעבודה - הוא מתאים גם לטיגון וגם לאפייה, אפשר לאכול אותו נא וגם לשדך לו ירקות, רטבים, ממרחים ואפילו אגוזים. אפשר להגיש אותו בקלות בתור מנה אישית, ואפשר להרשים את האורחים עם פילה שלם במרכז השולחן. הוא מתאים למילוי ולציפוי, ולמעשה, כמעט כל דבר שתעשו עם הדג הזה ייצא טעים, הודות לבשר נימוח במיוחד עם אחוזי שומן גבוהים יחסית, ששומרים על העסיסיות ועל טעם עדין של ים. והנה 5 מתכונים מעניינים וטעימים שתוכלו להכין עם הדג הזה:

 

 

פילה סלמון בקראסט שקדים לבנים

 

 צילום: שרית גופן

 

 

המצרכים:

 

2 נתחי פילה סלמון עם העור (כ-250 גרם כל אחד)

5 כפות שמן זית

קורט פלפל שחור

קורט מלח

1/2 כפית חרדל

1/2 כפית דבש

1/3 כפית ג'ינג'ר מגורד

1/3 כוס שקדים מולבנים פרוסים (ניתן לקנות בסופרמרקט).

 

ההכנה:

 

1. מערבבים בקערה שמן זית, ג'ינג'ר, דבש, חרדל, מלח ופלפל.

 

2. מכניסים את הדג לתוך התערובת ומשרים למשך 40 דקות.

 

3. בקערה נפרדת מפזרים את השקדים המולבנים.

 

4. טובלים את חתיכות הדג בתוך השקדים, עם הצד נטול העור.

 

5. משמנים תבנית אפייה, מסדרים עליה את הדג ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 13 דקות. כדי לוודא כי הדג לא יתייבש, שמים בתנור קערה עם מים.

 

המתכון באדיבות "בני הדייג"

 

 

סלמון בפלנצ'ה עם רוטב תמרים ובצל

 

צילום באדיבות "הגושרים מלון בטבע"

 

 

המצרכים (ל- 4 מנות):

 

4 נתחי פילה סלמון במשקל של 200-250 גרם כל אחד

8 תמרי מג'הול מגולענים וחתוכים לרבעים

1.5 בצל בינוני חתוך לחצאי טבעות

3 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקלות (בעיקר החלקים הבהירים)

גבעול כרישה חתוך לחצאי טבעות (מהחלק הלבן)

2 שיני שום חצויות ופרוסות

סילאן

1/2 כוס יין לבן

כפית סויה

מלח, פלפל שחור, מיץ לימון

שמן זית

 

ההכנה:

 

1. חותכים את כל חומרי הגלם ומניחים בצד.

 

2. מורחים שמן זית על הסלמון, מפזרים מעט מלח ופלפל ומטגנים עד לדרגת מדיום.

 

3. מכניסים את הסלמון למספר דקות לתנור, שחומם ל- 120 מעלות.

 

4. במקביל מטגנים בצל במחבת עם מעט שמן זית. כשהוא מתרכך מוסיפים את הכרישה. כאשר הבצל והכרישה מזהיבים מורידים מהאש ומוסיפים שום, מערבבים כדקה (לא מעל האש, על מנת שהשום לא ישרף).

 

5. מחזירים לאש ומוסיפים את היין, מצמצמים כשתי דקות, מוסיפים שתי כפות סילאן וכפית סויה, מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח ופלפל. מנמיכים את האש ומוסיפים את התמרים.

 

6. מניחים את הסלמון על צלחת, מעליו את הבצל הירוק ומיד מוזגים מהרוטב לכל אורכו.

 

המתכון באדיבות שף מתן מרגלית ממלון "הגושרים מלון בטבע"

 

 

סלמון כבוש (גרבלקס)

 

 צילום: באדיבות מסעדת באבא יאגה

 

 

המצרכים (ל-4 מנות במשקל 50 גרם כל אחת):

 

פילה דג סלמון טרי במשקל 200 גרם

60 גרם מלח גס

80 גרם סוכר

צרור שמיר עם השורשים

להגשה:

50 גרם גבינת שמנת

 

ההכנה:

 

1. שוטפים את הפילה וחותכים את הרצועה הלבנה של הבטן (את הקליפה משאירים כי היא נותנת ארומה מיוחדת בתהליך המליחה).

 

2. חותכים את הנתח באמצע לשני חלקים ומניחים על צלחת.

 

3. מערבבים את המלח, הסוכר והשמיר הקצוץ בקערה נפרדת ושופכים על הדג.

 

4. מוזגים מעל צ׳ייסר ברנדי או קוניאק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר בחלק התחתון למשך 24 שעות.

 

5. מוציאים מהמקרר, מורידים בזהירות את התיבול ואת העור, וחותכים לחתיכות של כחצי סנטימטר.

 

6. מגישים עם גבינת שמנת וטוסטונים או עם לביבות תפוחי אדמה.

 

המתכון באדיבות מסעדת "באבא יאגה"

 

 

פילה סלמון במילוי פסטו

 

 צילום: לין לוי

 

 

המצרכים:

 

5 יחידות פילה סלמון נקי מעצמות במשקל 100 גרם כל אחד

1/2 כוס פטרוזיליה

1/2 כוס עלי בזיליקום

4 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

4 כפות מיץ לימון

כפית מלח

 

ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

 

2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את הפילטים כשהעור כלפי מטה.

 

3. בזמן שהתנור מתחמם טוחנים את כל המרכיבים למחית פסטו.

0  תגובות  אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

חג האהבה: המנות הכי רומנטיות שיש
הקשר בין אוכל לרומנטיקה נוצר בזכות האלמנט המנחם והמחמם שיש באוכל, וגם בגלל האינטימיות שבאכילה בחברת בן או...
לקריאת הכתבה
ט"ו בשבט: מתכונים מיוחדים עם פירות יבשים
הוא אמנם לא חג שמזוהה עם אירוח וארוחות מפוצצות (ואולי טוב שכך), אבל גם בט"ו בשבט אפשר להרשים עם מנות...
לקריאת הכתבה
עכשיו בצלחת: שעתם היפה של הירוקים
אחד הטרנדים החזקים היום בקולינריה מכתיב צריכה של מזון עונתי מקומי. על זה מתבססת תנועת ה-Slow food שהתחילה...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה