9 מתכונים על בסיס יוגורט
מעדנים קלאסיים לימים הלוהטים. גם בריא, גם מזין וגם קל להכנה. ובעיקר - היוגורט בהחלט יכול להפוך למרענן הרשמי של הקיץ
עדי יהלום
08/08/07

ארוחת צזיקי
צזיקי הינו משקה מרווה קיצי מרענן, מזין ובריא, אך כדי להפוך אותו לארוחה בעלת ערך תזונתי גבוה מומלץ להוסיף לספל צזיקי שתי כפות בורגול שהושרה במים חמים חצי שעה לפחות. מה שמתקבל הוא משקה סמיך ומשביע המומלץ כארוחה בוקר או ערב קלה. תוספת הבורגול מספקת אנרגיה ובעיקר תחושת שובע לאורך זמן.
בלאדי זורבה ? משקה צזיקי עגבניות ואוזו
[u]חומרים [/u](ל-5 כוסות) 1 בקבוק צזיקי לשתייה 1 כוס מיץ עגבניות 1/4 כוס אוזו קרח עלי נענע לקישוט [u]אופן ההכנה[/u] מעבדים את מיץ העגבניות בבלנדר ומוסיפים את הצזיקי ואת האוזו. מעבדים כחצי דקה נוספת ומעבירים לכוסות גבוהות. מגישים עם קרח ועלי נענע.
גספצ'ו ירקות ואיירן
[u]חומרים [/u] (ל- 4-3 כוסות) 2 עגבניות קלופות וסחוטות ללא מיץ וגרעינים 1 מלפפון ירוק 1 פלפל אדום ללא גרעינים 2 כוסות אירן מלח פלפל שן שום פרוסה 1/2 כפית סוכר 1 כף שמן זית [u]אופן ההכנה[/u] מכניסים את המרכיבים למיכל הבלנדר ומרסקים לממרק קר וחלק. מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך ומגישים בכוסות גבוהות או בקערות מרק. מזליפים כמה טיפות של שמן זית על פני המרק. מומלץ להגיש עם מקלוני בצק אפויים ופריכים.
רוטב טחינה צזיקי
[u]חומרים [/u](לחצי ליטר רוטב): 2 כוסות צזיקי 1/2 כוס טחינה גולמית חופן פטרוזיליה קצוצה מלח, פלפל לבן [u]אופן ההכנה[/u] מעבירים את הצזיקי לקערה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מתבלים במעט מלח ופלפל ומוסיפים את הפטרוזיליה. במידה שרוצים רוטב סמיך יותר - ניתן להוסיף יותר טחינה. מתקבל רוטב עשיר בטעמים, קייצי וקל, המתאים במיוחד לסלט מלפפונים פרוסים או לסלט עגבניות שרי בתוספת בצל סגול. ניתן להגיש כמתבל לירקות חתוכים, או סתם לנגב עם פיתה טרייה.
לאסי מנגו
משקה יוגורט הודי מרעננן, משביע ובריא [u]חומרים [/u] (ל-3 כוסות) 1/2 ליטר יוגורט עזים 1 מנגו מקולף חתוך לקוביות 5-4 טיפות מי ורדים 2 כפות דבש או סוכר 1 כף פיסטוק מקולף לקישוט 5-4 קוביות קרח [u]אופן ההכנה[/u] מכניסים את כל המרכיבים למיכל הבלנדר (למעט הפיסטוק) ומרסקים עד לקבלת משקה חלק. מעבירים לכוסות גבוהות ומקשטים בשברי פיסטוק ועלה נענע.

מרק צזיקי ירוק וקר
[u]חומרים[/u] (ל- 5-4 מנות) 1 בקבוק צזיקי 150 גר' עלי תרד קפואים או טריים 2 כפות שמן זית איכותי 2 כפות גרעיני דלעת קלופים לקישוט בהגשה [u]אופן ההכנה[/u] מרסקים את התרד בבלנדר עם שליש מכמות הצזיקי, מוסיפים את יתרת הבקבוק למיכל ואת שמן הזית ומעבדים 20 שניות יוצקים לכלי הגשה נאה, או לכוסות, ומפזרים גרעיני דלעת על המרק
סלט עגבניות תמר ויוגורט עזים
[u]חומרים [/u] (4 מנות) 250 סמ"ק יוגורט עזים 6-5 עגבניות תמר בשלות צרור פטרוזיליה קצוצה צרור עלי נענע קצוצים 1/2 פלפל ירוק חריף פרוס (לא חובה אם לא אוהבים חריף) 1 בצל ירוק קצוץ 2 כפות שמן זית מיץ מחצי לימון מלח, פלפל שחור גרוס [u]אופן ההכנה[/u] חותכים את העגבניות לקוביות לא קטנות מדי ומעבירים לקערת ערבוב מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, הבצל הירוק והפלפל החריף יוצקים את היוגורט על הסלט ומתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית מגישים עם פיתה צלויה מרוחה בשמן זית ואורגנו.
סינייה כרובית ואיירן
סינייה היא תבנית אפייה עגולה בערבית, וכל התבשילים שמכינים בתהליך של אפייה בתנור עם רוטב נקראים סינייה. סינייה כרובית היא הגירסה הקלה והצמחונית של טכניקת בישול זו. [u]חומרים [/u] (4 מנות) 1 כרובית מפורקת לפרחים 1/2 ליטר איירן 2 שיני שום כתושות 4 כפות שמן זית מלח, פלפל שחור גרוס צרור פטרוזיליה קצוצה 1 כפית סומק או פפריקה מתוקה לקישוט 2 כפיות קורנפלור [u]אופן ההכנה[/u] 1. מחממים תנור לחום גבוה (180 מעלות), מערבבים בקערה את פרחי הכרובית עם שמן זית, מלח, פלפל ושום כתוש ומסדרים בשכבה אחת בתבנית אפייה עגולה. אופים בתנור 35-25 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה לכרובית. 2. במקביל - מערבבים באותה קערה את האיירן בתוספת מלח, פלפל, פטרוזיליה קצוצה ושתי כפיות קורנפלור. 3. מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים את הרוטב מעל ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות. להגשה מפזרים מעל סומק או פפריקה ומגישים חם
פסטה חצילים קלויים ואיירן
מאכל סופר-לייט. השילוב של האיירן והחציל הקלוי יוצר טעם בלקני אהוב ומוכר. השימוש בחציל קלוי ולא מטוגן חוסך קלוריות לרוב, והאיירן - בנוסף לטעמו המיוחד - חוסך שימוש בשמנת מתוקה עתירת שומנים. [u]חומרים [/u] (ל- 5-4 מנות) 500 גר ספגטי דק 2 חצילים בגודל בינוני 1/2 ליטר איירן 2 שיני שום קצוצות 2 גבעולי תימין טרי 3 כפות שמן זית מלח, פלפל 15-10 עלי נענע קצוצים אופן ההכנה 1. בתנור חם או על אש פתוחה שורפים את החצילים בשלמותם. מומלץ לנקב את החציל (כשהוא בתנור) בעזרת מזלג כדי שלא יתפוצץ ולאפות כ-30 דקות. 2. מצננים את החצילים ומקלפים. בעזרת סכין קוצצים גס את בשר החציל. 3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד. 4. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מוסיפם את בשר החציל למחבת ומתבלים במלח, פלפל ותימין ומערבבים היטב. 5. מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים לפיזור אחיד של החצילים. מוסיפים את האיירן וממשיכים לערבב עם הפסטה עד שכל מנה חמה, אך לא רותחת. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את עלי הנענע. 6. מגישים מייד.
שייק יוגורט עזים, פירות ואגוזי מלך
משקה מזין ומרעננן, עשיר בסיבים, אומגה 3, סידן, חלבונים ואנרגיה [u]חומרים [/u](ל- 4-3 כוסות) 1/2 ליטר יוגורט עזים 1בננה מקולפת 2 נקטרינות ללא חרצן חתוכות לרבעים 2 כפות סילאן 2 כפות אגוזי מלך קורט קינמון טחון [u]אופן ההכנה[/u] מכניסים את כל החומרים למעבד מזון בתוספת 4-3 קוביות קרח ומרסקים למשקה חלק ואחיד. מגישים מייד.

המתכונים באדיבות ''מחלבות גד''
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות