חזרה לאופנה ויופי

כל הבגדים שבעולם: קניות אונליין

כל האופנה שבעולם מחכה לכם במרחק כמה קליקים על העכבר, פריטים זולים, מעניינים ומגוונים יותר. מדריך מוטק'ה לשופינג באינטרנט
מיכל הניג 25/05/15
כל הבגדים שבעולם: קניות אונליין
הגיע הזמן להרחיב אופקים - ולקנות יותר בגדים. צילום: Shutterstock

 

יוקר המחייה בישראל וההיצע המוגבל בחנויות מובילים אותנו בשנים האחרונות לחפש מוצרים על המדפים הווירטואליים ולרכוש פריטים במחירים זולים יותר אונליין. אבל לצד הנוחות הגדולה והמגוון האינסופי, יש גם לא מעט חששות: איך מודדים, כיצד משלמים ומה קורה אם יוצאים לא מרוצים? בשביל זה אנחנו כאן עם המדריך השלם לקניות ברשת שיעשה לכם את החיים קצת יותר קלים (והרבה יותר זולים).

 

 

איפה קונים?

 

את רכישת הבכורה כדאי לעשות באתר ישראלי. צילום מסך מאתר קסטרו

 

אם אתם חוששים מהפעם הראשונה, עשו את רכישת הבכורה באתר ישראלי ורצוי בחנות שאתם מכירים (למשל רשת אופנה או חנות שיש לה גם סניף אונליין). התייחסו לכך כאל מבחן או כאל מעין ניסוי, כשהממשק בעברית יסייע לכם ללמוד את כל הסוגיות שעליכם לדעת בעת הקנייה. גם ברכישות הבאות מומלץ לבחור באתרים מוכרים ופופולריים ולא להסתבך עם חנויות שנראות מפוקפקות, שפעמים רבות מציעות מוצרים מזויפים במחירים זולים באופן מוגזם.

 

 

איך מתחילים?

 

ברגע שהבנתם איך פועל אתר אחד – תבינו את האחרים. צילום מסך מאתר outnet

 

מרבית החנויות הווירטואליות בנויות בשיטה דומה, ולכן די קל להתמצא בהן. החלוקה היא לרוב לפי מגדר (נשים, גברים, ילדים), לאחר מכן לפי סוג המוצר (חולצות, שמלות, מכנסיים, הלבשה תחתונה וכיו"ב) ואז ניתן לסנן את הפריטים על פי מידות, צבעים, מותגים וכדומה. לפני הבחירה כדאי לשוטט ברחבי האתר, להכיר אותו ואת המוצרים שבו ולראות האם הם בכלל מתאימים לגילכם, לסגנון שלכם ולרמת המחיר שחיפשתם. ברוב האתרים ישנו גם אזור מבצעים שמעניק לכם הנחות והטבות וכדאי מאוד להיכנס ולבדוק אותו.

 

מעבר לפריטים עצמם, כדאי לבדוק האם האתר עושה משלוחים לישראל (אפשר גם לבחור באתרי שילוח כמו Buy2 שיעשו את העבודה בשבילכם), מה עלות המשלוח (באתרים מסוימים העלות יכולה להכפיל את מחיר המוצר ולכן לא משתלם לקנות אותו), כמה זמן יקח למוצר להגיע וכמובן מה מדיניות ההחזרה - האם ניתן להחזיר בקלות מוצר שלא מתאים והאם תקבלו את כספכם חזרה או רק זיכוי לרכישה הבאה.

 

חלק מהאתרים יציעו לכם להירשם על מנת לזכות בהטבות בעתיד. לעתים זה כדאי כי תוכלו לקבל גם תזכורות לאימייל על מבצעים למועדון הלקוחות, אבל כדאי לחשוב האם אתם באמת מתכוונים לחזור אליו שוב. אם לא, רצוי לא להשאיר את הפרטים שלכם בכל חנות אקראית, ובכלל עדיף שלא לתת מידע מיותר כמו מספר טלפון או תאריך לידה.


 

מתי רוכשים?

 

כמו במציאות, גם חנויות האופנה ברשת פועלות לפי עונות, ולכן מעניקות פעמים רבות מבצעי ענק שיכולים לחסוך לכם מאות שקלים. כדאי לנסות ולבדוק בחיפוש פשוט בגוגל מתי הסיילים הגדולים של האתרים האהובים עליכם, לשים תזכורת ולחזור לרכוש פריט בהנחה גדולה. כמובן שצריך לזכור שאתם לא היחידים שחושבים על הרעיון כך שסיכוי גדול שהמוצרים יאזלו במהרה, אבל תמיד כדאי לנסות.

 

שימו לב שבאתרים בחו"ל המחירים צונחים משמעותית כשיש סיילים – כשבאתר של גאפ מבטיחים לכם 50 אחוזי הנחה, הם באמת מתכוונים לזה. אם אתם לא ממש חייבים את הבגד עכשיו, כדאי בהחלט לחכות לסיילים ולמבצעים.

  

אם אתם מחפשים פריט לאירוע חשוב כמו חתונה, כדאי להזמין אותו מספיק זמן מראש ולא להשאיר לרגע האחרון. גם אם כתוב שהמשלוח יהיה אצלכם תוך שבוע, ברוב המקרים הוא יגיע מאוחר יותר בגלל עיכובים של דואר ישראל. אם נתקעתם תוכלו להשתמש בשירותים כמו "פדקס" הבינלאומית או "בוקסיט" הישראלית שמתחייבים להגיע במהירות וגם לחסוך את ההמתנה בסניף הדואר.

 

 

איך מודדים?

בדקו את מדיניות ההחזרה של האתר. צילום: shutterstock

 

הבעיה העיקרית ברכישת פריט לבוש או הנעלה דרך הרשת היא סוגיית המדידה. גם אשפי הקניות הגדולים ביותר עדיין חוששים שמא החולצה שבחרו תהיה קטנה מדי והסנדלים יהיו לוחצים. מה עושים? קודם כל מפנים זמן כדי למדוד את עצמכם, לבד או עם חבר. לוקחים סרט מידה ורושמים על דף את היקף החזה (באזור הרחב ביותר), היקף המותניים (באזור הצר ביותר), היקף הירכיים (באזור הרחב ביותר כשהן צמודות זו לזו) וניתן גם להוסיף את אורך היד והרגל. השאירו את הדף על יד המחשב למקרה הצורך כך שתוכלו לחזור אליו בכל עת. אפשרות נוספת ומנומסת פחות היא לגשת לחנות אמיתית, למדוד את הבגד, לרשום את המידות ולחפש גרסה זולה יותר ברשת. בדקו גם באתר מה מדיניות ההחזרה – באתרים רבים היא גמישה ונוחה.

 

מה בודקים?

 

עכשיו, אחרי כל ההכנות, אפשר להתחיל בקניות. כשאתם רואים פריט שמוצא חן בעיניכם כדאי לבדוק מספר אלמנטים:

 

1. מידה - באתרים רבים מצורפת טבלת מידות שמיידעת אתכם מה הגודל האמיתי שעומד מאחורי הסימנים M, XL או מידות מספריות. שימו לב האם התיאור הוא בסנטימטרים או באינצ'ים והאם הוא מיועד למידות גדולות, רגילות או פטיט.

 

2. איכות - הגדילו את הפריט שמעניין אתכם לגודל המירבי כדי לראות איך הוא יושב על הדוגמנית. אם הוא קצר מדי, פרום בצדדים או לא מחמיא עדיף לכם לחפש פריט אחר. באתרים רבים ניתן לצפות גם בקליפ קצר שמציג את הבגד בתזוזה ויכול להקל על ההחלטה.

 

3. סוג הבד - נסו להימנע מבדים סינטטיים מדי. אם הפריט עשוי מ-100 אחוז פוליאסטר עדיף לכם לעבור הלאה. הקיץ בישראל לא מאפשר ללבוש את אותם סוגי בד כמו באירופה. כדאי להתמקד בבדים טבעיים יותר שלפעמים יעלו קצת יותר, אבל זה שווה את זה.

 

4. תגובות - חנויות רבות נותנות לקונים אפשרות לתת את דעתם על הפריט שרכשו. אם אתם מתלבטים, כדאי להתעכב מעט על הביקורות ולראות מה חשבו עליו הרוכשים לפניכם. עקבו גם אחרי המלצות לפריטים משלימים או דומים שיכולים לעזור לכם ליצור תלבושת מוצלחת.

 

כיצד משלמים?

 

 

שימו לב למטבע שבו תחויבו. צילום: shutterstock

 

 

סוגיית התשלום ברשת היא ברוב המקרים העניין המלחיץ ביותר במהלך רכישה אונליין. כולנו שמענו את הסיפורים המפחידים על פריצה לאתרים וגניבה של פרטי כרטיס האשראי, אבל אם עושים את זה נכון אין סיבה לחשוש. קודם כל שימו לב שבחרתם בחנות מוגנת. אפשר לבדוק זאת בקלות: מסתכלים על שורת הכתובת של האתר ורואים שהתחילית היא //:https (ה-s היא מה שחשוב כאן) ואייקון קטן של מנעול סגור מופיע לצדה או בתחתית העמוד (תלוי בדפדפן שלכם). עכשיו אתם יודעים שהאתר מאובטח ואתם יכולים לתת את מספר כרטיס האשראי שלכם.

 

 

חשוב לשים לב באיזה מטבע אתם משלמים. חלק מהאתרים מציעים תשלום בדולרים, באירו או בפאונדים, ובחלקם אף אפשר לשלם בשקלים. כדאי לפתוח מחשבון ולהמיר את המטבע לערך המקומי ביום הרכישה כדי להימנע מטעויות מצערות. בנוסף, זכרו שעל מוצרים שמזמינים מחו"ל יש לשלם מסים. רכישה עד 75 דולר פטורה מתשלום מע"מ. רכישה בעלות של 75-500 דולר תחויב במע"מ (תוספת של 18%), ורכישה מעל 500 דולר מחויבת גם במכס.

 

דרך נוחה היא לפתוח חשבון "פייפאל", שירות שמאפשר רכישה קלה ובטוחה במרבית האתרים ברשת. נרשמים פעם אחת, מכניסים את מספר כרטיס האשראי והכתובת ואז במהלך הקניות בחנות בוחרים באופציית התשלום דרך השירות, שנעשה אוטומטית. לאתר יש גם ממשק בעברית כך שהשימוש בו מאוד נוח והוא גם מציג את המחיר בשקלים. פייפאל מציע גם סוג של ביטחון, ולמעשה מהווה חיץ ביניכם לבין פרסום כרטיס האשראי שלכם ברשת.

 

 

כמה פריטים שהיינו שמחים לקנות – וכמה אתרים מומלצים במיוחד

 

 

שמלת גלביה של בל אנד סו, 790 שקלים, משלוח חינם (להשיג בלעדית באתר)

חצאית של נקסט, 81 שקלים, משלוח חינם

סנדלים של מייקל קורס באתר אאוטנט, 468 שקלים (324.40 לפריט + 144 שקלים דמי משלוח)

תיק נשיאה של אסוס, 108 שקלים (90 לפריט + 18 שקלים דמי משלוח)

ז'קט רקום של קסטרו, 599 שקלים, משלוח חינם

משקפי שמש של מארק ג'ייקובס באתר שופבופ, 419 שקלים, משלוח חינם

קונסילר של נארס באתר סטרוברי, 105 שקלים, משלוח חינם

 

 

עוד במדור האופנה של מוטק'ה

 

מה ללבוש לחתונה של הילדים שלכם?

 

 למה לשלם ביוקר? אקססוריז עד 100 שקל 

 

ממרילין מונרו ועד טוויגי: 5 אייקוניות אופנה של כל הזמנים

 
 

ויש גם מוצרי איפור וטיפוח עד 100 שקל

 

 

נפטרים מהבגדים הישנים? בואו לתרום אותם

 

להתיידד עם המחשב בגיל הזהב

 

סיכום שנה באופנה: המתלבשות המצטיינות של 2015

כמה מילים על טרנד הסבנטיז

 

8 טיפים לקניה חכמה ובטוחה ברשת

 

להתלבש כמו הילרי קלינטון: זה כדאי!

 

כמה מילים על הלבשה תחתונה אחרי גיל חמישים

 

 

תגובות  1  אהבו 

יום הרווקים הסיני 2017 בלאק פריידי 2017 Black friday אייהרב...
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד באופנה ויופי

נשים וגברים: כך תתלבשו לדייט ראשון

הוזמנתם לדייט, איזו התרגשות. בין אם אתם בחיפושים אחר זוגיות בפרק ב' ובין אם מדובר בדייט מזדמן לאחר שנים...

לקריאת הכתבה
גברים ונשים: כך תתלבשו לראיון עבודה

 

בשיתוף מפעל הפיס

 

שלחתם קורות חיים, עברתם ראיון טלפוני ואולי אפילו שניים, והנה זה מגיע. ראיון עבודה....

לקריאת הכתבה
העולם שייך לצעירים? הגברים שהפכו לדוגמנים בגיל 50+

פיליפ דומאס מצרפת היה בן 60 כשחתם על חוזה הדוגמנות הראשון שלו. הוא עבד בתחום הפרסום והקולנוע, וכשיצא לפרישה...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה