חזרה למגזין אוכל

אוזני המן במילוי ריקוטה כבר טעמתם?

אנחנו רגילים לאוזני המן במילוי פרג, וגם לשלל המילויים המתוקים שצצו עם השנים, משוקולד ועד חלבה. למה שלא תנסו השנה אוזני המן במילוי גבינת ריקוטה במתיקות עדינה? מתכון מפתיע שגם הנכדים יאהבו
אייל גליק 22/03/16
אוזני המן במילוי ריקוטה כבר טעמתם?
אוזני המן במילוי גבינה. איך לא חשבו על זה קודם? צילומים: Shutterstock

 

 

כשחושבים על אוזני המן, אחת האסוציאציות הראשונות היא מילוי פרג. אותו מילוי קלאסי ועל-זמני, שמזוהה כל כך עם החג ועם משלוחי המנות. אלא שעם השנים צצו שלל מילויים מגוונים, ולצד הפרג הופיעו לקראת החג במאפיות השונות אוזני המן במילוי שוקולד, תמרים, אגוזים, חלבה ואפילו סוכריות. אנחנו רגילים לאכול את אוזני ההמן שלנו בגרסה מתוקה מאד, אבל מה דעתכם להפתיע השנה, ולהגיש, לצד או במקום אוזני ההמן המסורתיות, אוזני המן שבאמת יפתיעו את האורחים? במילוי גבינה, למשל?

 

 

לטובת מי שמעוניין לגוון השנה, בחרתי מתכון מרענן לאוזני המן במילוי גבינת ריקוטה, שגם מבוגרים וגם ילדים יאהבו. הן לא מתוקות מדי, אבל עדיין יכולות להיחשב כקינוח מתוק או כנשנוש בין הארוחות. הריקוטה היא גבינה רכה שעשויה ממי גבינה. היא דלת שומן - ב-100 גרם גבינת ריקוטה יש כ-90 קלוריות בלבד - ויחסית לשאר הגבינות הרכות, עשירה בסידן (ב-100 גרם יש כ-500 מ"ל סידן - מחצית מהכמות היומית המומלצת). לריקוטה טעם מעודן ולא דומיננטי, וככזו היא משתלבת נהדר כמעט עם הכל. ניתן להשתמש בה בעוגות גבינה, בפסטות ובלביבות, והיא מושלמת כמילוי: בירקות כגרסה חלבית לפלפלים ממולאים, ברביולי, וכן – גם באוזני המן.

 

 

אם אתם בעניין של משלוחי מנות, אין ספק שמספר אוזני המן כאלה ישדרגו את המשלוח שלכם, ויעניקו לכם כמה נקודות על מקוריות.

 

המתכון: אוזני המן במילוי גבינת ריקוטה

 

 

המצרכים (ל-15-20 יחידות)

 

לבצק:

 

220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (ניתן להחליף חצי מהכמות בשמן קוקוס)

 

קורט מלח

 

4 כפות מים

 

כפית מיץ לימון טרי

 

320 גרם קמח לבן בהיר מנופה (ניתן להחליף חצי מהכמות בקמח מלא אם רוצים גרסה בריאה יותר)

 

למלית:

 

350 גרם גבינת ריקוטה

 

40 גרם אבקת סוכר

 

חצי שקית פודינג וניל

 

כפית גרדת תפוז

 

* מערבבים את כל החומרים יחד

 

אופן הכנת הבצק:

 

1. מערבבים חמאה במיקסר (בחלק של ווה גיטרה) עם המים ומיץ הלימון.

 

2. מוסיפים את הקמח יחד עם המלח.

 

3. מערבבים לבצק אחיד.

 

4. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה וחצי במקרר עד לשימוש.

 

אופן הכנת אוזני ההמן:

 

1. מקמחים משטח עבודה נקי.

 

2. מרדדים את הבצק שקורר לעובי של כחצי ס"מ.

 

3. קורצים עיגולים בקוטר של 6-8 ס"מ.

 

4. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומברישים עם מעט ביצה סביב המלית.

 

5. סוגרים את עיגול הבצק למשולש עם פתח קטן למלית, ומהדקים עם קצות האצבעות.

 

6. מניחים בתבנית במרווחים של כ-3 ס"מ אחד מהשני.

 

7. מחממים תנור ל-190 מעלות.

 

8. אופים כ-15 דקות עד להזהבה.

 

9. מוציאים ומניחים על רשת להתקרר.

 

10. בוזקים מעל אבקת סוכר מסוננת.

 

אייל גליק הוא שף, בעל חברת הקייטרינג "המטבחון של אייל". 

 

 

מתכון קלאסי לאוזני המן במילוי פרג

 

פורים 2016: כל האירועים, המסיבות והקרנבלים

 

לשמור על הגזרה גם בפורים

 

עד דלא ידע: 4 קוקטיילים מנצחים

 

להיות אלביס ליום אחד: 4 הצעות לתחפושות מקוריות

 

מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי

 

 

מהמטבח באהבה: גיל חובב מחלק מתכונים

 

נוסטלגיה פורימית: כך התחפשתם כשהייתם ילדים

 

 

עוגיות טחינה נימוחות

 

דייסת שיבולת שועל מהירה ובריאה

 

עוד במדור האוכל של מוטק'ה

 

אוהבים לבשל ולאפות? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה