אוזני המן במילוי ריקוטה כבר טעמתם?

כשחושבים על אוזני המן, אחת האסוציאציות הראשונות היא מילוי פרג. אותו מילוי קלאסי ועל-זמני, שמזוהה כל כך עם החג ועם משלוחי המנות. אלא שעם השנים צצו שלל מילויים מגוונים, ולצד הפרג הופיעו לקראת החג במאפיות השונות אוזני המן במילוי שוקולד, תמרים, אגוזים, חלבה ואפילו סוכריות. אנחנו רגילים לאכול את אוזני ההמן שלנו בגרסה מתוקה מאד, אבל מה דעתכם להפתיע השנה, ולהגיש, לצד או במקום אוזני ההמן המסורתיות, אוזני המן שבאמת יפתיעו את האורחים? במילוי גבינה, למשל?
לטובת מי שמעוניין לגוון השנה, בחרתי מתכון מרענן לאוזני המן במילוי גבינת ריקוטה, שגם מבוגרים וגם ילדים יאהבו. הן לא מתוקות מדי, אבל עדיין יכולות להיחשב כקינוח מתוק או כנשנוש בין הארוחות. הריקוטה היא גבינה רכה שעשויה ממי גבינה. היא דלת שומן - ב-100 גרם גבינת ריקוטה יש כ-90 קלוריות בלבד - ויחסית לשאר הגבינות הרכות, עשירה בסידן (ב-100 גרם יש כ-500 מ"ל סידן - מחצית מהכמות היומית המומלצת). לריקוטה טעם מעודן ולא דומיננטי, וככזו היא משתלבת נהדר כמעט עם הכל. ניתן להשתמש בה בעוגות גבינה, בפסטות ובלביבות, והיא מושלמת כמילוי: בירקות כגרסה חלבית לפלפלים ממולאים, ברביולי, וכן – גם באוזני המן.
אם אתם בעניין של משלוחי מנות, אין ספק שמספר אוזני המן כאלה ישדרגו את המשלוח שלכם, ויעניקו לכם כמה נקודות על מקוריות.
המתכון: אוזני המן במילוי גבינת ריקוטה
המצרכים (ל-15-20 יחידות)
לבצק:
220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (ניתן להחליף חצי מהכמות בשמן קוקוס)
קורט מלח
4 כפות מים
כפית מיץ לימון טרי
320 גרם קמח לבן בהיר מנופה (ניתן להחליף חצי מהכמות בקמח מלא אם רוצים גרסה בריאה יותר)
למלית:
350 גרם גבינת ריקוטה
40 גרם אבקת סוכר
חצי שקית פודינג וניל
כפית גרדת תפוז
* מערבבים את כל החומרים יחד
אופן הכנת הבצק:
2. מוסיפים את הקמח יחד עם המלח.
3. מערבבים לבצק אחיד.
4. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה וחצי במקרר עד לשימוש.
אופן הכנת אוזני ההמן:
2. מרדדים את הבצק שקורר לעובי של כחצי ס"מ.
3. קורצים עיגולים בקוטר של 6-8 ס"מ.
4. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומברישים עם מעט ביצה סביב המלית.
5. סוגרים את עיגול הבצק למשולש עם פתח קטן למלית, ומהדקים עם קצות האצבעות.
6. מניחים בתבנית במרווחים של כ-3 ס"מ אחד מהשני.
7. מחממים תנור ל-190 מעלות.
8. אופים כ-15 דקות עד להזהבה.
9. מוציאים ומניחים על רשת להתקרר.
10. בוזקים מעל אבקת סוכר מסוננת.
אייל גליק הוא שף, בעל חברת הקייטרינג "המטבחון של אייל".
מתכון קלאסי לאוזני המן במילוי פרג
פורים 2016: כל האירועים, המסיבות והקרנבלים
עד דלא ידע: 4 קוקטיילים מנצחים
להיות אלביס ליום אחד: 4 הצעות לתחפושות מקוריות
מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי
מהמטבח באהבה: גיל חובב מחלק מתכונים
נוסטלגיה פורימית: כך התחפשתם כשהייתם ילדים
דייסת שיבולת שועל מהירה ובריאה
עוד במדור האוכל של מוטק'ה
אוהבים לבשל ולאפות? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...