חזרה למגזין אוכל

אוסובוקו בקר

תבשיל בשר איטלקי הנקרא על שם העצם החלולה שבנתח העגל שממנו מכינים אותו. ששת שצ מכין אותו הפעם מבקר
ששת שצ 09/03/14
אוסובוקו בקר

צילום: ששת שצ 

 

המצרכים:

2 פרוסות בעובי אצבע לפחות של נתח אוסובוקו
2 גזרים
בצל חתוך גס
2 שיני שום
3 גבעולי סלרי
עגבנייה
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
קמח
5-6 ענפי תימין
מלח, פלפל גרוס
כף אבקת מרק
חצי כוס יין אדום
שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

מקמחים את פרוסות האוסובוקו, מטגנים בשמן, מוציאים לצלחת.
מוסיפים מעט שמן למחבת ומוסיפים את הירקות לשלוש דקות.
מוסיפים את היין וכף אבקת מרק, מערבבים ומרתיחים כמה דקות.

בכלי מתאים לתנור (פיירקס) מניחים את ענפי התימין ומעליהם את
פרוסות הבשר.
יוצקים על הבשר את הרוטב עם הירקות, מכסים בניר אלומיניום או במכסה ומכניסים לתנור שחומם ל-250 מעלות לחצי שעה
מורידים את החום ל-180 מעלות ומבשלים שלוש שעות נוספות, מסירים את נייר האלומיניום או את המכסה וממשיכים להשחים עוד חצי שעה.
אפשר להפוך בזהירות פעם אחת במשך האפייה את הפרוסות, או לצקת עליהן רוטב.
להגיש עם תפוחי אדמה אפויים או עם אורז.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל

 

עוד על אוכל ומתכונים:

חזה עוף במרינדת יין לבן

דלעת ממולאת בעדשים שחורות

חומוס כמו שצריך

עוגיות ללא גלוטן

פטריות בבצלי שאלוט

 

 רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  2  אהבו 

ביום שישי הכנתי אוסובוקו סתם מהראש ויצא טעים-טעים. בישלתי 3 שעות והיה רך כמו חמאה. ההבדל בין המתכון שלך לשלי הוא שהוספתי יותר שום ובצל וללא גזר, אבל מעט קוביות פלפל אדום ופפריקה. כל היתר כפי שרשמת. ...
ביום שישי הכנתי אוסובוקו סתם מהראש ויצא טעים-טעים.
בישלתי 3 שעות והיה רך כמו חמאה. ההבדל בין המתכון שלך לשלי הוא שהוספתי יותר
שום ובצל וללא גזר, אבל מעט קוביות פלפל אדום ופפריקה. כל היתר כפי שרשמת. תודה
10/03/14
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה