חזרה למגזין אוכל

אורז פרסי מלכותי

אורז נפלא שהכנתי בהשראת מתכון של גידי כלימיאן, מחבר הספר "המטבח הפרסי"
ששת שצ 10/02/14
אורז פרסי מלכותי

צילום: ששת שצ 

 

המצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי
2 גזרים
רבע כוס חמוציות מיובשות
רבע כוס זרשק - דומדמניות או אוכמניות פרסיות מיובשות
חצי כוס צימוקים
2 כפות שבבי שקדים
חצי כפית חוטי זעפרן שהושרו במים
גרידת קליפות 2 תפוזים
2 תרמילי הל, אם אוהבים
רבע כפית כמון
חצי בצל לבן
חצי כוס סוכר
כפית מחוקה מלח
שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

מכניסים את גרידת התפוז למים רותחים למשך כחמש דקות להפגת המרירות.
מטגנים את הבצל לשקיפות ומוסיפים את החמוציות ואת הזרשק.
מחממים מים, מוסיפים את הסוכר, ממיסים ומוסיפים את הגזר המרוסק ואת גרידת התפוז שהרתחנו.
משרים את האורז במים חמים, שוטפים וחוזרים על פעולה זו שלוש פעמים.
מבשלים את האורז בשלוש כוסות מים עם מלח במשך 8 דקות. אפשר לערבב פעם בעדינות.
מסננים את הגזר והתפוז ומערבבים עם הבצל והזרשק במחבת.
במחבת נפרדת מטגנים את שבבי השקדים להשחמה קלה ומניחים בצד.
מטגנים מעט את הצימוקים ומניחים בצד.
מסננים את האורז ומייבשים.

 

לוקחים סיר מתאים ומתחילים בהכנת המנה:
מחממים חמישית כוס שמן. בשלב זה אפשר להוסיף תבלינים כמו הל, קינמון וכמון. מה שאוהבים. מכניסים לשמן הרותח מחצית מכמות האורז ומפזרים מחצית מהזעפרן. מעליהם מפזרים את הגזר, גרידת התפוזים, החמוציות והזרשק. אפשרי שתי שכבות. מכסים באורז ובשארית הזעפרן ויוצקים כרבע כוס מים. 
מבשלים על אש נמוכה מאוד 45 דקות (אני שם חוצץ ברזל) ועוטפים במגבת לחצי שעה.
הופכים בעדינות לכלי הגשה.
מפזרים מעל את השקדים ואת הצימוקים.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל

 

עוד על אוכל ומתכונים:
מרק בצל עם קרוטונים

שומר וגזר בתנור

חריף אש

סבג'י ירקות ופירות

  

רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה