חזרה להחיים הטובים

איך אנחנו חיים, מה אנחנו רוצים

סקר של המשרד לאזרחים ותיקים מגלה כיצד חיים מבוגרים בישראל, מה מצבם הבריאותי והכלכלי, מה הם עושים בשעות הפנאי ומה הם באמת רוצים
עדי כץ 07/11/12
איך אנחנו חיים, מה אנחנו רוצים

רובנו מקטרים כשצריך לקום בבוקר לעבודה, אבל מאידך לא רוצים לפרוש לגמלאות או מצטערים שפרשנו. כך עולה מסקר חדש של המשרד לאזרחים ותיקים לשנת 2012. על פי הסקר כשני שלישים (65 אחוז) מבני הגיל השלישי היו רוצים להמשיך לעבוד במקום עבודתם, גם במשרה חלקית, ולא לפרוש בגיל הפרישה. את המשאלה הביעו גברים (69 אחוז) יותר מנשים (59 אחוז). הסקר נערך על ידי חברת "דיאלוג" והשתתפו בו בני 55 ומעלה.

רוב הנשאלים, בהם גם כאלה שעדיין לא הגיעו לגיל הפרישה, הביעו התנגדות לחוק גיל הפרישה הקיים היום (62 לנשים ו-67 לגברים) ו-91 אחוז מהם אמרו שאסור לחייב עובד לפרוש ויש לאפשר לו לעשות זאת רק אם הוא מעוניין בכך.

לעומת נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שעל פיהם רק 13.2 מבני ה-65 ומעלה בישראל מועסקים (לעומת 80 אחוז בקרב גילים צעירים יותר), על פי הסקר הזה המצב טוב יותר, ו-19 אחוזים ממי שעברו את גיל הפרישה עדיין עובדים (21 אחוז מהגברים ו-16 אחוז מהנשים).

 

למרות הרצון הגורף למדי של בני הגיל השלישי להמשיך ולהיות מועסקים, כדי להיות במסגרת, לחיות חיים של עניין ואף להרוויח כסף לפרנסתם, רק שליש מהמעסיקים מצהירים שיקבלו לעבודה אזרחים ותיקים. תחושת הביטחון הכלכלי בקרב בני הגיל השלישי מוגדרת לרוב כבינונית. רק מחצית מהנשאלים ענו שהם חשים בטוחים כלכלית בתקופת הפנסיה.

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

ועם חוסר הביטחון הכלכלי והקושי למצוא עבודה, כשליש מהנשאלים דיווחו שהם עדיין תומכים כלכלית בילדיהם. תמיכה מהכיוון השני, כך מתברר, היא נדירה יותר. רק 10 אחוז מהנשאלים, סיפרו שהם מסתייעים כלכלית בילדיהם.

נתונים נוספים עוסקים בתרבות הפנאי של בני הגיל השלישי. על פיהם, כשליש מהם דואגים לבריאותם ולוקחים חלק בפעילות ספורטיבית יומיומית. כשליש יוצאים מהבית למתנ"סים ולמועדונים. ממוצע שעות הצפייה בטלוויזיה בגילים הללו אינו כה גבוה כפי שנהוג לחשוב ועומד על שלוש שעות ביום בלבד.
כרבע מהנשאלים עוסקים בפעילות התנדבותית ומרביתם (בעיקר נשים), מדווחים על תחושת שייכות לקהילה שבה הם חיים.

על פי הסקר רוב האזרחים הוותיקים (בעיקר גברים) מודעים לזכויותיהם.

לגבי המצב הבריאותי, רק כשליש מגדירים את בריאותם כ"פחות מטובה", אך מחציתם מבקרים אצל רופא משפחה לעתים קרובות עד קרובות מאוד. 47 אחוז מהנשאלים ערכו התאמות בטיחות ונגישות בביתם. מרביתם עצמאיים וזקוקים לעזרת הילדים בעיקר במשימות ניידות כמו קניות וניקיון הבית.

כמחצית מהאזרחים הוותיקים בישראל, על פי הסקר, גרים במרחק של עד עשר דקות נסיעה מילדיהם. והנתון המעודד ביותר הוא שכ-70 אחוז מהם לא הסכימו עם המשפט "לעתים אני מרגיש שאני לבד בעולם".

תגובות  1  אהבו 

אני מעודדת מסתבר שאני לא לבד בצורת חיי
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
רק 15 שקלים כניסה: הבילוי המושלם עם הנכדים בפסח הקרוב

הכתבה מטעם השפדן

מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה