חזרה למגזין אוכל

איך עושים מופלטה

המופלטה היא לאו-דווקא מימונה. המאכל המרוקאי הזה, שמוסיף קצת מתיקות לחיים, טוב גם לשבת ולכל הזדמנות אחרת שבה מארחים בכמויות ורוצים לתת טעם של בית אמא.
מערכת מוטק'ה 04/05/07
איך עושים מופלטה

המצרכים
(ל-40 יחידות) 1 ק"ג קמח 1 כפית מלח 3 כוסות מים 1 כוס שמן חמאה ודבש או שוקולד להגשה
אופן ההכנה
1. מערבבים את הקמח והמלח, מוסיפים בהדרגה מים ולשים כ-2 דקות עד קבלת בצק אחיד ורך. 2. יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש. יוצקים מעל את שארית השמן כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות. מניחים 20 דקות בטמפרטורת החדר. 3. מחממים מחבת על להבה בינונית. כל כדור פותחים בידיים על משטח משומן בתנועות מריחה עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד. מניחים את העיגול הראשון על המחבת, הופכים לצד השני ומיד מניחים עליו עיגול נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה. שוב מניחים עליהם עוד עיגול בצק, ממתינים חצי דקה והופכים ושמים עוד עיגול בצק. כך ממשיכים עד שנוצרת ערימה של 10?12 מופלטות. 4. מוציאים על צלחת מכוסה במגבת ומגישים עם דבש, חמאה או שוקולד למריחה. ------------------------ המתכון - מתוך ספר המתכונים של עובדי חברת "כמיפל", בהוצאת "עלי כותרת" טל': 7462401-09
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה