איך עושים מופלטה
המופלטה היא לאו-דווקא מימונה. המאכל המרוקאי הזה, שמוסיף קצת מתיקות לחיים, טוב גם לשבת ולכל הזדמנות אחרת שבה מארחים בכמויות ורוצים לתת טעם של בית אמא.
מערכת מוטק'ה
04/05/07

המצרכים
(ל-40 יחידות) 1 ק"ג קמח 1 כפית מלח 3 כוסות מים 1 כוס שמן חמאה ודבש או שוקולד להגשה
אופן ההכנה
1. מערבבים את הקמח והמלח, מוסיפים בהדרגה מים ולשים כ-2 דקות עד קבלת בצק אחיד ורך. 2. יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש. יוצקים מעל את שארית השמן כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות. מניחים 20 דקות בטמפרטורת החדר. 3. מחממים מחבת על להבה בינונית. כל כדור פותחים בידיים על משטח משומן בתנועות מריחה עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד. מניחים את העיגול הראשון על המחבת, הופכים לצד השני ומיד מניחים עליו עיגול נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה. שוב מניחים עליהם עוד עיגול בצק, ממתינים חצי דקה והופכים ושמים עוד עיגול בצק. כך ממשיכים עד שנוצרת ערימה של 10?12 מופלטות. 4. מוציאים על צלחת מכוסה במגבת ומגישים עם דבש, חמאה או שוקולד למריחה. ------------------------ המתכון - מתוך ספר המתכונים של עובדי חברת "כמיפל", בהוצאת "עלי כותרת" טל': 7462401-09
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות