חזרה למגזין אוכל

ארוחה בקלי קלות: 6 מתכונים מהירים

רוצים לאכול מנה מזינה אבל חם מדי לבשל? הנכדים קפצו במפתיע ואין זמן להעמיד ארוחה? קבלו 6 מתכונים למנות משביעות, טעימות וקלילות, שמכינים צ'יק צ'ק
מאת קרן אוחיון 06/08/19
ארוחה בקלי קלות: 6 מתכונים מהירים
מנות קלילות, טעימות ואפילו מזינות בכלום עבודה. (צילום: shutterstock)

 

לקיץ יש הרבה יתרונות, אבל אם יש משהו אחד שפחות מתאים בעונה הזו הוא לעמוד במטבח. חם מדי, גם כשהמזגן פועל בעוז, ולמי יש כוח לעמוד זמן רב מול הכיריים או התנור, להכין מתכונים נהדרים שכוללים כמה וכמה שלבים ובמיוחד אם הם מורכבים. כל אלה יכולים לחכות בסבלנות לירידת הטמפרטורות, נכון?

אבל לאכול אנחנו צריכים, ולאכול טעים אנחנו גם רוצים. אז הלכנו למסעדות ולשפים אהובים וביקשנו מהם מתכונים לארוחות שאנחנו רוצים להכין לעצמנו, וגם לנכדים שבאים להתארח בחופש הגדול. התנאי היה שכל המתכונים ידרשו מאיתנו להוציא כמה פרודוקטים מהמקרר, להקדיש כמה דקות להכנה של המנה, להכניס לתנור או לקערה ו... לזלול בהנאה. לפניכם כמה מתכונים שמשך ההכנה שלהם הוא קצר, ומתאימים בדיוק עכשיו.

 

"המבורגר" חלומי עם פטריות

 

צילום: קונספטיק גליה אבירם

 

למי הכי מתאים: לצמחונים כמובן, שרוצים לאכול הכל כולל "המבורגר", ולכל מי שמחפש מתכון מקורי עם מרכיבים שטובים לבריאות.

מצרכים (ל- 6 מנות):

5 ביצים

15 פטריות פורטובלו בינוניות חתוכות גס (250 גרם)

15 פטריות שמפיניון בינוניות חתוכות גס (250 גרם)

1/2 בצל סגול קצוץ דק (100 גרם)

250 גרם גבינת חלומי מגורדת

1/2 כוס קמח (100 גרם)

שן שום אחת קצוצה

ענף אחד של בצל ירוק קצוץ דק

2 כפיות שטוחות מלח (10 גרם)

 

ההכנה:

1. בקערת ערבוב טורפים את הביצים היטב ומוסיפים את כל המוצרים מלבד הקמח. מערבבים.

2. לאחר שהמסה אחידה, מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד שיוצאת מסה אחידה וטיפה דביקה.

3. מניחים את המסה בתבניות סיליקון בצורה המבורגר, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-15 דקות או עד השחמת הקציצה.

4. עם הוצאת הקציצות מתנור יש להוציא מתבנית הסיליקון למניעת לחות.

* מגישים בלחמנייה עם כף רוטב איולי (לנכדים אפשר רק קטשופ ומיונז), עלה חסה ופרוסות מלפפון חמוץ.

 

המתכון באדיבות שף אילן פנחס, רשת מסעדות ההמבורגר BBB

 

קציצות בשר עם ארטישוק ירושלמי

 

צילום: Shutterstock

 

למי הכי מתאים: לקרניבורים שבינינו, ובכלל - למי שחייב בשר גם בארוחת צהריים קיצית, עם תוספת ירק מזינה ליד.

מצרכים (ל-2-3 מנות):

לקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון 

בצל גדול (כ-320 גרם), מגורד גס

תפוח אדמה גדול (כ-320 גרם), מגורד דק

צרור פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום

כפית שטוחה מלח

1/2 כפית שטוחה פלפל שחור 

1/4 כפית שטוחה כמון טחון  

1/4 כפית שטוחה פפריקה 

לרוטב: בצל גדול  חתוך לקוביות קטנות

3 כפות שמן קנולה לטיגון

1/2 כפית שטוחה מלח

1/4 כפית שטוחה פלפל שחור 

1/4 כפית שטוחה כמון טחון  

2 כוסות מים, ניתן להוסיף לפי הצורך

לעגבניות ולארטישוק הירושלמי:

4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות

6 יחידות גדולות ארטישוק ירושלמי -  קלופות וחתוכות לקוביות

 

ההכנה:

1. לערבב את כל מצרכי הקציצות ולהניח בצד לספיגת טעמים.

2. בסיר שטוח לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את התבלינים ותוך כדי בחישה להוסיף את המים בכמויות של רבע כוס כל פעם.

3. בינתיים, כשהרוטב על אש נמוכה יש להכין קציצות בגודל הרצוי ולהניח בתוך הרוטב. לפזר את רבעי העגבניות והארטישוק מעל הקציצות.

4. לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל כ-30 דקות או עד שהתבשיל מוכן.

 

המתכון באדיבות השף אדם שובל אוחיון ממסעדת MEATEO

 

עוף בסגנון מזרח-מערב

 

צילום: דניאל לילה

 

למי הכי מתאים: למי שאוהבים עוף בסגנון אסיאתי, קל וטעים עם הרבה ירקות ליד ובלי הרבה שמן.

מצרכים (לשתי מנות):

230 גרם אטריות אורז מבושלות קלות במים

180 גרם נתחי חזה עוף

40 גרם נבטים סינים

65 גרם גזר

65 גרם כרוב לבן

20 גרם ברוקולי

5 גרם כוסברה

12 גרם בוטנים מולבנים

*הערה: כמויות אלה הגיעו מדויקות מהמסעדה, ניתן בהחלט לשחק איתן בהתאם לטעמכם האישי. מי שאוהב ברוקולי למשל, יכול להוסיף יותר ממנו ומי שלא אוהב נבטים יכול להסיר אותם מהמתכון וכן הלאה.

לרוטב:

25 גרם סוכר (בערך כפית)

5 גרם מים

13 גרם סויה

 

ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: יש לבשל בסיר את כל מרכיבי הרוטב יחד תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת אחידה. בינתיים מרתיחים שמן במחבת ווק.

2. מטגנים את נתחי חזה העוף על מחבת עד לקבלת גוון זהוב ומוסיפים אותם לתוך הווק. לאחר מכן מוסיפים את הירקות ומקפיצים הכל יחד.

3. לאחר הקפצת הירקות מוסיפים את הרוטב ושוב מערבבים את כל התערובת.

4. מוסיפים את אטריות האורז ומבשלים עד למידת עשייה אל-דנטה.

5. להגשה: מפזרים מעל המנה את הבוטנים המולבנים, כוסברה ופלח ליים.

 

המתכון באדיבות מסעדת FRAME CHEF & SUSHI BAR

 

סלט שורשים

צילום: אפיק גבאי

 

למי הכי מתאים: לסבתא שתמיד בדיאטה, למי שרוצה ארוחה קלה, או כנשנוש בריא במיוחד במזגן מול הטלוויזיה.

מצרכים (ל-4 מנות):

4 יחידות קולורבי

4 סלקים

 6גזרים

1/2 כרוב לבן

מעט גרנולה קלויה 

לרוטב:

100 גרם צ'ילי מתוק

50 גרם בלסמי

50 גרם מיץ לימון

 2שיני שום כתוש

300 גרם שמן זית

13 גרם מלח

 

ההכנה:

1. קולפים וחותכים את הירקות למקלות דקים (גפרורים).

2. מערבבים בעזרת מטרפה את מרכיבי הרוטב ומזלפים את השמן תוך כדי, באיטיות עד לחיבור ומרקם חלק.

3. מערבבים יחד עם הרוטב, מניחים בצלחת הגשה ומפזרים מעל גרנולה.

 

המתכון באדיבות שף איציק הראל, מסעדת 206 דגים

 

פרנץ טוסט משודרג

 

 צילום: אנטולי מיכאלו

 

למי הכי מתאים: לחובבי ארוחות הבוקר שנראות מושקעות, אך למעשה הן קלילות מאוד. הנכדים נשארו לישון אצלכם או באו להתארח מוקדם בבוקר? זה מתכון כה קל שאפשר להכין ביחד, והנה פעילות מהנה לשני דורות.

מצרכים (למנה, יש להכפיל פי מספר הסועדים):

2 פרוסות לחם בריוש בעובי של 2 ס"מ לפרוסה

1 כף חמאה ממוסת 

1/2 כוס שמנת מתוקה 

1/4 כוס חלב 

2 כפות סוכר חום 

2 ביצים 

 

ההכנה:

1. מערבבים בקערה את החמאה, שמנת, חלב, סוכר חום וביצים 

2. טובלים  את פרוסות הבריוש בבלילה ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה של הפרנץ' טוסט. 

3. הצעת הגשה: רצוי להגיש עם סלט פירות, שמנת חמוצה, ריבה ואבקת סוכר. 

 

המתכון באדיבות רשת קפה גרג

 

מאפינס טחינה דל פחמימות

צילום: Shutterstock

 

למי הכי מתאים: לכולם (אבל לא לילדים קטנים בגלל הממתיק המלאכותי), ובמיוחד למי ששומר על המשקל או על רמת הסוכר. המאפינס מתאימים כארוחה קלה, כתוספת לארוחת בוקר או ערב וגם כנשנוש לכל זמן.

מצרכים (ל-8-10 מאפינס):

6 כפות טחינה גולמית (עדיף לא משומשום מלא מכיוון שאז המאפים יוצאים מרירים)

3 ביצים גדולות

כפית אבקת אפיה

קורט מלח

1-2 שקיות של ממתיק מסוג סוכרלוז/ 1-2 כפיות של ממתיק/ 1/2-1 שקיות סטיביה (בחרו מינימום 2 שקיות ולפי מידת המתיקות הרצויה. שימו לב כי כל ממתיק תורם מידה שונה של מתיקות)

150 גרם אגוזי מלך או פקאן שבורים

2 כפות שומשום/ גרעיני חמנייה קלופים לקישוט מלמעלה

 

ההכנה:

1. חממו את התנור ל- 180 מעלות.

2. מזגו את הטחינה הגולמית לתוך קערה גדולה ואליה הוסיפו כפית גדושה של אבקת אפייה, קורט מלח וממתיק.

3. הוסיפו את הביצים.

4. ערבבו בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ומעט בהירה. אין לחשוש מכך שהתערובת נראית קצת דחוסה. לאחר מכן הוסיפו את האגוזים הקצוצים.

5. שמנו את תבנית השקעים (אפשר לאפות גם כעוגה בתבנית אינגליש קייק) ושפכו לתוכה את התערובת שהכנתם. ניתן לפזר מעל התערובת גרעיני חמנייה קלופים או שומשום או גם וגם.

6. הכניסו את התבנית לתנור למשך כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

7. בדקו בעזרת קיסם שהמאפה יבש. אם הוא עוד לא מוכן, המשיכו לאפות אותו מספר דקות נוספות.

8. הוציאו את התבנית מהתנור והניחו למאפינס להצטנן מעט.

 

המתכון באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת

 

המטבח הבוכרי: לא מה שחשבתם

מתכונים מרעננים עם פירות הקיץ

נפלאות המטבח הבולגרי

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

0  תגובות 0 אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

הרבה יותר מקובה: מתכונים מהמטבח הכורדי
כשמדברים על אוכל כורדי, הדבר הראשון שעולה לראש הוא קובה – אותה קציצה טעימה ומפורסמת שאפשר להכין בגרסאות...
לקריאת הכתבה
עונת המלפפונים
  עונת המלפפונים נחשבת בשיא הקיץ, אבל גם עכשיו אפשר למצוא מלפפונים עסיסיים וטעימים, מלאי מיץ וגרעינים....
לקריאת הכתבה
מה אוכלים בסוכה? טאפאס!
חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה