ארוחת בוקר של אלופות: בראנץ'

איך שהוא, תמיד כשאנחנו מתלבטות מה לעשות עם החברה הכי טובה – או יותר טוב, עם כל החברות יחד – אנחנו מגיעות לבראנץ'. ייתכן שהדבר תקף גם לגברים, אבל יש משהו מושלם בארוחה האיטית, הנעימה הזאת, שמתאים באופן מושלם לקבוצת נשים שרוצה להיפגש ולקשקש בנחת.
ולא – אנחנו לא מתכוונים לבארנץ' הום מייד, אלא לכזה שמתענגים עליו בחוץ, עם מקסימום הנאה ואפס עבודה. כן, מדובר לרוב במחירים מוגזמים עבור ארוחת בוקר, אבל הבראנץ' מציע מבחר שיחזיק אתכן כל היום, ובכלל – אנחנו מתייחסים אליו כאל פינוק נטו.
מסעדות טובות יש לא מעט, אבל בראנץ' שאפשר לשבת עליו שעות, מכיל - חוץ ממזון עשיר וטעים שמוגש על הצלחת - גם אווירה נעימה ונוף אחר. אם בלוטות הטעם והחברותא שלכן התחילו לעבוד, זה בדיוק הזמן להכיר חמישה מקומות מומלצים לבראנץ' איכותי. לכן נשאר רק לגרור לשם את שאר הבנות:
עדנה, רמת השרון
מסעדת "עדנה" היא מוסד מיתולוגי עבור תושבי השרון וגוש דן. המסעדה הוותיקה, המסתתרת במבנה ללא שילוט ומכוסה בצמח מטפס מרשים, מציעה בישול ביתי עם השפעות אירופאיות, ועושה הרבה כבוד למטבח הפרסי ולאווירה המשפחתית הנעימה העומדת מאחוריו.
הסיפור של "עדנה" מתחיל בסוף שנות החמישים, עם קיוסק צנוע שהקימה עדנה נאמן במושבה החקלאית רמת השרון, שהציע למבקריו גזוז צונן, עיתונים, טבק ויחס חם. עם השנים התרחב המקום למסעדת פועלים ביתית, וכיום, חמישים שנה אחרי, מדובר במסעדה פופולארית המנוהלת בידי בנה של עדנה, אבי נאמן. למרות הזמן שחלף, אופיו המיוחד של המקום נשמר: העיצוב פשוט אך רומנטי, והנוף הירוק ישכיח מכן, ולו לכמה רגעים, את העובדה שבחוץ מתקיימים החיים עצמם.
בגזרת הבראנץ': בכל ימות השבוע, בין השעות 9:00-12:00, מוגש במסעדה בופה בוקר עשיר, צבעוני וטרי, הכולל מבחר לחמים ומאפים תוצרת בית, גבינות, דגים, זיתים, ריבות, סלטים טריים ונקניקים איכותיים.
המלצה שלנו: אל תוותרו על קינוח מאגף הקונדיטוריה העשיר, הכולל מגוון רחב של עוגות שמרים, עוגות בחושות ועוגות קרם, כולן תוצרת בית.
מחירים: בופה בוקר באמצע השבוע: 54 שקלים לסועד. בופה בוקר בסוף השבוע: 64 שקלים לסועד.
איפה? טרומפלדור 3, רמת השרון.
גוז' ודניאל, בני ציון
מסעדת גוז' ודניאל היא אחת המסעדות עם הנוף המרהיב ביותר באזור. היא ממוקמת על גבעה שצופה למטעי זיתים, גפנים ופרדסים, וכל הטוב הזה נמצא במרחק נגיעה מהמרכז. המסעדה מציעה מנות מוקפדות, עם השפעה מהמטבח הצרפתי-איטלקי, בשילוב נגיעות ים תיכוניות. 50 גוונים של ירוק ושקט פסטורלי משלימים את התמונה, והופכים אותה למקום המושלם לבראנץ' מפנק.
בגזרת הבראנץ': הבראנץ' של "גוז' ודניאל" מוגש בכל ימות השבוע, עד השעה 12:00, בדיל הנקרא "שולחן ארוחת הבוקר". מדובר בבופה הכולל מבחר גבינות, סלטים טריים וממרחים שונים, שתייה (קלה וחמה), ואופציה לתוספת של מנת ביצים.
המלצה שלנו: שבו במרפסת, קנחו את הארוחה עם כוס יין, לגמו ממנה באיטיות - והתענגו על כל פיסה מהנוף המרהיב. אה, ותשאירו לכם מקום לקינוח, אם אתם מסוגלים.
מחירים: שולחן ארוחת הבוקר עם ביצים: 72 שקלים. ללא ביצים: 62 שקלים.
איפה? אנשי בראשית (ליד מגדל המים), מושב בני ציון.
המטבח של רמה, נטף
צילום: יעל אילן
את "המטבח של רמה" הקימה רמה בן צבי לפני כ-20 שנה כמעט כקוריוז: מסעדה בחצר ביתה ביישוב נטף, בין הרי ירושלים, שנפתחה למבקרים רק בסופי השבוע של חודשי האביב והקיץ. עם השנים הפך המקום למותג, שמצא את עצמו לא אחת ברשימת המסעדות המובילות בישראל. כך, גם היום פתוחה המסעדה לקהל הרחב בסופי השבוע בלבד, אך בכל עונות השנה (בשאר הימים מתקיימים במקום אירועים פרטיים).
חוץ מהעניין הגסטרונומי, המטבח של רמה מציע לסועדים בו חוויה מיוחדת, שכמעט הופכת את העניין הזה של האוכל למשני: המסעדה בנויה כמרפסת עץ במרכזה של משתלה פורחת (בניהולו של עוזי, בן זוגה של רמה), ופונה לנוף של הרי יהודה ושפלת החוף, המשתנה בהתאם לעונות השנה. כל הירקות והפירות בתפריט הם אורגניים, ועשבי התיבול מגיעים מהמשתלה המשפחתית הסמוכה. כלי הקרמיקה בעבודת היד, והשולחנות הבנויים מעץ גולמי (שגם עליהם אחראי עוזי), מבטאים גם הם את החיבור של המקום לאדמה ולטבע.
בגזרת הבראנץ': בימים חמישי (10:00-12.30), שישי (9.30-11.30) ושבת (9:30-11.00), מוגש במקום "תפריט טעימות בראנץ'". הוא כולל לחם טאבון, מבחר מאזטים, פלטת גבינות, ביצה על גבינת עיזים ופטריית פורטובלו, סלט נבטים, מאפה, ושתייה קרה וחמה.
המלצה שלנו: התענגו על המנות בביסים קטנים, ולאחר מכן צאו לסיבוב במשתלה הסמוכה. ההנאה מובטחת.
מחירים: תפריט טעימות בראנץ' מוגש תמורת 98 שקלים (למינימום 2 סועדים).
איפה? נטף 18, יישוב נטף. הדרך לא קלה, גם במכונית, אז כדאי להעיף מבט במפה לפני שאתם יוצאים לדרך, למקרה שהווייז או ה-GPS יכזיבו אתכם בדרך.
פינה בראש (שירי ביסטרו), ראש פינה
בראש פינה העתיקה, אחד המקומות היותר קסומים באזור הצפון, ממוקמת לה מסעדת השף הצרפתית "פינה בראש" (שירי ביסטרו). מדובר בשילוב המושלם בין איכות יוקרתית לפשטות כפרית, עם תפריט מגוון המציע גם ארוחות בראנץ' עשירות ומיוחדות, אך לא מתחכמות יותר מדי. במסעדה תוכלו לבחור בין ישיבה במרפסת החיצונית הגדולה והמקורה, המשקיפה לנוף המשגע של עמק החולה, החרמון והגולן, לבין מרפסת פנימית, אינטימית וסגורה, שבמועדים מיוחדים משמשת גם כחדר אירועים פרטי.
בגזרת הבראנץ': מותג הבוקר של המקום הוא "בוקר גלילי", המוגש בכל ימות השבוע, בין השעות 8:30-13:00. בתפריט: מגש ארוחת בוקר עשיר עם פלטת גבינות מיוחדות, זיתים כבושים, מבחר ממרחים, דגים מעושנים, חמאת שום וריבה, לצד לחמניות הבית, אומלטים עם מבחר תוספות, סלט ירקות ישראלי, ושתייה חמה וקרה.
המלצה שלנו: תפסו לכם שולחן פסיפס עגול במרפסת הגדולה, בצל העצים, והתענגו על נוף מושלם באחד המקומות היפים בארץ.
מחירים: "בוקר גלילי" זוגי: 140 שקלים.
איפה? החלוצים 8, ראש פינה העתיקה.
קירה, אשדוד
מסעדת קירה היא פנינה דרומית הממוקמת על צלע הר בגבעת יונה שבאשדוד. חוץ מתפריט מגוון, מציעה המסעדה אווירה מיוחדת, עיצוב מוקפד, ונוף פנורמי כחול לים ולנמל העיר, שפשוט אי אפשר להישאר אדישים אליו.
בגזרת הבראנץ': ארוחות הבוקר של המקום מוגשות בכל ימות השבוע (בימים א'-ו' בין השעות 9:00-12:00, ובשבת בין 10:00-11:30). הבחירה היא בין בוקר ישראלי (מנת ביצים, מבחר סוגי גבינות, סלט מתובל, לחמים, שתייה חמה וקרה), לבין בוקר איטלקי (ביצי עין על לחם פוקצ'ה מוקרם, בתוספת סלט ירקות מתובל ומבחר גבינות, שתייה חמה וקרה). בנוסף, אפשר להתפנק על בראנץ' שמורכב מלחם הבית, וממבחר עשיר של מאזטים.
המלצה שלנו: תפסו מקום במרפסת הענקית, קו ראשון לחוף, והתמכרו לשקט של הים.
מחירים: בוקר ישראלי/בוקר איטלקי: 58 שקלים, מבחר מאזטים: החל ב-38 שקלים למאזט.
איפה? גבעת יונה, יאיר (אברהם שטרן) 4, אשדוד.
טורפות את החיים: קהילת נשים מעל 50
האוכל כמפלט: הכל על אכילה רגשית
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...
בכיופים, צומת ירקונים, מקום מקסים ארוחת בוקר 54 שח שנים יכולים לשבוע, כולל ביצים, גבינות, סלט, לחם, ממרחים., שתיה קרה ושתיה חמה. טעים ןמגוון, יוצא 30מ שח לאדם.
בקפה קפה הוד השר...
בכיופים, צומת ירקונים, מקום מקסים ארוחת בוקר 54 שח שנים יכולים לשבוע, כולל ביצים, גבינות, סלט, לחם, ממרחים., שתיה קרה ושתיה חמה. טעים ןמגוון, יוצא 30מ שח לאדם.
בקפה קפה הוד השרון ארוחה מקצת פחותה מאשר בכיופים במחיר דומה.
וכך גם במקומות אחרים ארוחת בוקר זוגית כשההזמנה למננה אחת מתחלקת לשנים צריכה להסתכם ב50-60 שח.לזוג.
במסעדת הדגים שורי בורי בהרצליה פיתוחח, הסלטים הם שופרא דשופרא אכול ככל יכולתך רק 40 שח לסועד.
ומי שמזמין גם דג לא מגיע ל100 שח.לאחד כולל הסלטים.
נכון . מקום נחמד מאוד . יש גם חנות עם דברים יפים לבית