חזרה למגזין אוכל

בישול בריא עם רטבים על בסיס סילאן

סדרת רטבי הבישול על בסיס סילאן שעלתה לאחרונה למדפים, כוללת בין היתר : רוטב סילאן גריל, שום צ'ילי, חריף מתוק ועוד. אתי קולט מ"חצר כנרת", יצרנית הרטבים המבוססים על תמרים שמגדל הקיבוץ בחלקות תמרים על שפת הכנרת, מציעה מספר מתכונים קלים להכנה על בסיס סילאן.
עדי יהלום 07/03/08
בישול בריא עם רטבים על בסיס סילאן
הסילאן מופק ממיצוי פרי התמר ומכיל את כל המרכיבים התזונתיים שיש בתמרים: סידן, ברזל, ויטמין A, ויטמיני B ו- Cועשיר בסיבים תזונתיים. הוא משמש תחליף לסוכר או למרכיבים מתוקים אחרים בבישול, מעניק תחושת שובע ולכן מצוין לדיאטה. כ"כ הוא מועיל למערכת העיכול, מפחית את רמות הסוכר והכולסטרול בדם ועשיר במגנזיום המסייע למניעת אלרגיות, מחלות לב ובריחת סידן. [u]
פילה סלמון ברוטב סילאן "גריל"
[/u] [u]מצרכים:[/u] 4 יח' נתחי סלמון (כ- 180 גר' כל נתח) 8 כפות שמן זית מלח גס ¾ כוס רוטב סילאן "גריל" ½ שמיר קצוץ [u]אופן ההכנה:[/u] לשטוף את נתחי הסלמון היטב. למרוח על תבנית האפייה 4 כפות שמן זית ולפזר מעט מלח גס. להניח את נתחי הסלמון על התבנית (כאשר הצד הנקי כלפי מעלה) ולמרוח על הסלמון 4 כפות שמן זית נוספים ומעט מלח גס. לאפות בתנור שחומם מראש בחום של º200 למשך 8-10 דקות. להוציא את התבנית מהתנור ולצקת על נתחי הסלמון את הרוטב סילאן "גריל" , לפזר מעל שמיר קצוץ ולהגיש.


[u]
נתחוני עוף ברוטב סילאן "חמוץ מתוק"
[/u] [u]מצרכים:[/u] ½ ק"ג חזה עוף חתוך לפיסות קטנות בגודל נגיסה 3 גזרים חתוכים לרצועות דקות כגפרורים 1 בצל לתוך לפלחים 1 גמבה חתוכה לקוביות ¼ כרוב לבן חתוך גס ½ כוס קוביות אננס משומר (ללא הנוזלים) 1 כוס רוטב סילאן "חמוץ מתוק" 2 כפות שמן זית שמן לטיגון [u]לבלילה:[/u] 1 כוס קמח ½ כוס בירה לבנה + ½ כוס מים 1 ביצה [u]אופן ההכנה:[/u] 1. לערבב יחד את כל חומרי הבלילה עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה. (ניתן להשרות את נתחוני העוף ברוטב סויה+כף סוכר+קורט פלפל שחור) 2. טובלים את נתחוני העוף בבלילה ומטגנים בשמן עמוק, עד שהנתחנים פריכים על פני השטח ומבושלים היטב. 3. מחממים בווק את השמן זית, מוסיפים את הירקות ומקפיצים מס' דקות. מוסיפים את הנתחנים ואת רוטב סילאן "חמוץ מתוק" ומקפיצים עוד מס' דקות. מגישים חם. [u]
מדליוני פילה בקר ברוטב סילאן "שום צ'ילי"
[/u] [u]מצרכים:[/u] 8 יח' נתחי פילה בקר 2 כפות שמן זית ¼ כוס מים ¾ כוס רוטב סילאן "שום צ'ילי" [u]אופן ההכנה:[/u] 1. לחמם מחבת מחורצת עם השמן זית. 2. להניח את נתחי הפילה ולטגן היטב משני הצדדים. 3. להוציא את חתיכות הפילה המטוגנות לתוך צלחת הגשה. 4. לצקת למחבת את הרוטב סילאן "שום צ'ילי" עם המים ולהרתיח. 5. לצקת את הרוטב החם על נתחי הפילה ולהגיש חם.


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה