חזרה למגזין אוכל

בישול בריא עם רטבים על בסיס סילאן

סדרת רטבי הבישול על בסיס סילאן שעלתה לאחרונה למדפים, כוללת בין היתר : רוטב סילאן גריל, שום צ'ילי, חריף מתוק ועוד. אתי קולט מ"חצר כנרת", יצרנית הרטבים המבוססים על תמרים שמגדל הקיבוץ בחלקות תמרים על שפת הכנרת, מציעה מספר מתכונים קלים להכנה על בסיס סילאן.
עדי יהלום 07/03/08
בישול בריא עם רטבים על בסיס סילאן
הסילאן מופק ממיצוי פרי התמר ומכיל את כל המרכיבים התזונתיים שיש בתמרים: סידן, ברזל, ויטמין A, ויטמיני B ו- Cועשיר בסיבים תזונתיים. הוא משמש תחליף לסוכר או למרכיבים מתוקים אחרים בבישול, מעניק תחושת שובע ולכן מצוין לדיאטה. כ"כ הוא מועיל למערכת העיכול, מפחית את רמות הסוכר והכולסטרול בדם ועשיר במגנזיום המסייע למניעת אלרגיות, מחלות לב ובריחת סידן. [u]
פילה סלמון ברוטב סילאן "גריל"
[/u] [u]מצרכים:[/u] 4 יח' נתחי סלמון (כ- 180 גר' כל נתח) 8 כפות שמן זית מלח גס ¾ כוס רוטב סילאן "גריל" ½ שמיר קצוץ [u]אופן ההכנה:[/u] לשטוף את נתחי הסלמון היטב. למרוח על תבנית האפייה 4 כפות שמן זית ולפזר מעט מלח גס. להניח את נתחי הסלמון על התבנית (כאשר הצד הנקי כלפי מעלה) ולמרוח על הסלמון 4 כפות שמן זית נוספים ומעט מלח גס. לאפות בתנור שחומם מראש בחום של º200 למשך 8-10 דקות. להוציא את התבנית מהתנור ולצקת על נתחי הסלמון את הרוטב סילאן "גריל" , לפזר מעל שמיר קצוץ ולהגיש.


[u]
נתחוני עוף ברוטב סילאן "חמוץ מתוק"
[/u] [u]מצרכים:[/u] ½ ק"ג חזה עוף חתוך לפיסות קטנות בגודל נגיסה 3 גזרים חתוכים לרצועות דקות כגפרורים 1 בצל לתוך לפלחים 1 גמבה חתוכה לקוביות ¼ כרוב לבן חתוך גס ½ כוס קוביות אננס משומר (ללא הנוזלים) 1 כוס רוטב סילאן "חמוץ מתוק" 2 כפות שמן זית שמן לטיגון [u]לבלילה:[/u] 1 כוס קמח ½ כוס בירה לבנה + ½ כוס מים 1 ביצה [u]אופן ההכנה:[/u] 1. לערבב יחד את כל חומרי הבלילה עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה. (ניתן להשרות את נתחוני העוף ברוטב סויה+כף סוכר+קורט פלפל שחור) 2. טובלים את נתחוני העוף בבלילה ומטגנים בשמן עמוק, עד שהנתחנים פריכים על פני השטח ומבושלים היטב. 3. מחממים בווק את השמן זית, מוסיפים את הירקות ומקפיצים מס' דקות. מוסיפים את הנתחנים ואת רוטב סילאן "חמוץ מתוק" ומקפיצים עוד מס' דקות. מגישים חם. [u]
מדליוני פילה בקר ברוטב סילאן "שום צ'ילי"
[/u] [u]מצרכים:[/u] 8 יח' נתחי פילה בקר 2 כפות שמן זית ¼ כוס מים ¾ כוס רוטב סילאן "שום צ'ילי" [u]אופן ההכנה:[/u] 1. לחמם מחבת מחורצת עם השמן זית. 2. להניח את נתחי הפילה ולטגן היטב משני הצדדים. 3. להוציא את חתיכות הפילה המטוגנות לתוך צלחת הגשה. 4. לצקת למחבת את הרוטב סילאן "שום צ'ילי" עם המים ולהרתיח. 5. לצקת את הרוטב החם על נתחי הפילה ולהגיש חם.


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה