חזרה למגזין אוכל

גלידה זה בריאות

שיתוף פעולה בין גלידריית דורו התל אביבית לחטיפי הבריאות "מאנדיי בייטס" הוליד גלידה בריאה וטעימה. ויש גם מתכון
אורית הראל 01/07/09
גלידה זה בריאות
בקצה שדרות רוטשילד בתל אביב, ואולי בעצם צריך לדייק ולומר בתחילתן (שדרות רוטשילד 8), שוכנת גלידריית השף "דורו" של השף-קונדיטור דורון פישל, שבה הוא רוקח את הטעמים המשתנים (למעט שוקולד ווניל) של הגלידות המוצעות (יש יותר ממאה מתכוני גלידה, והם רק מתרבים), שכולן מתהדרות במרכיבים טבעיים, ללא תמציות וסירופים למיניהם, ובטעמים מפתיעים כמו תותים בשמנת וחומץ בלסמי, שוקולד מלוח ובזיליקום. הקיץ הזה פישל מציע טעמים חדשים שנולדו מזיווג עם חטיפי הפינוק-בריאות "מאנדיי בייטס". מעשה שהיה כך היה: אילן לוי-נחום, סמנכ"ל השיווק של חברת מאנדיי (דגני בוקר), מתארח בקביעות ב"דורו", כיוון שהוא מבקר בקביעות בנווה צדק הסמוכה, שם מתגוררים בני משפחה קרובים שלו. בראשית השנה החלה החברה לייבא את סדרת חטיפי "מאנדיי בייטס", שהם חטיפים על בסיס אגוזים, שקדים ופירות מיובשים המיוצרים ממרכיבים טבעיים בלבד ללא צבעי מאכל או טעמים מלאכותיים, ללא חומרים משמרים, רכיבי חיטה או שומן טראנס. החטיפים מיוצרים לפי מתכון של משפחה קוריאנית אשר היגרה לארצות הברית בתהליך קלייה איטי ויבש השומר על ערכים תזונתיים גבוהים. לוי-נחום הביא לפישל לטעימה את החטיפים החדשים - הנמכרים בשמונה טעמים - וזה מצדו טעם, אהב ודמיונו מיד החל לפעול. התוצאה הגיעה עכשיו למקפיא הגלידרייה בדמות ארבעה טעמים חדשים שעשויים מהחטיפים: "מאנדיי בייטס" אגוזים עם פירות יער, "מאנדיי בייטס" אגוזים עם פירות טרופיים, "מאנדיי בייטס" שקדים עם נגיעות קוקוס ו"מאנדיי בייטס" קשיו. בקרוב מאוד תוכלו למצוא שם גם את טעם חטיף השומשום השחור, ופישל מבטיח להוסיף עוד טעמים חדשים מהחטיפים הללו (שבאים, כאמור, בשמונה טעמים, ולא דיברנו עוד על קומבינציות) בכל שבוע-שבועיים. אני הכי אהבתי את טעם השומשום השחור (כן, קיבלנו כבר לטעום) שתכף מגיע, שמזכיר קצת במראהו גלידה בטעם רסיסי עוגיות (שחורות, כמו אוריו).


החיבור המתוק הזה מוגדר כשיתוף פעולה בין שני הצדדים, שכן חטיפי ה"מאנדיי בייטס" הם לא רק חומר גלם טוב ליצירתו של פישל - חומרים טבעיים, קלייה איטית השומרת על טעמי האגוזים וכן הלאה - הם גם יקרים מאוד לשימוש הזה, שכן מחיר אריזת 56 גרם חטיף לצרכן הוא 7.90 שקל. שיתוף הפעולה, כך הסבירו פישל ולוי-נחום, מאפשר את מכירת גלידות החטיפים הללו במחיר דומה למחיר שאר הגלידות של "דורו": 15 שקל למנה קטנה בכוס או בגביע ופל, 12 שקל למנת ילדים, 48 שקל לחצי ליטר מארז משפחתי. ואגב, מתברר שהחטיפים הרבועים הקטנים הללו מצאו את דרכם בהצלחה לא רק לגלידה. שמעתי גם על מישהי שעשתה מהם עוגיות שזכו להצלחה רבה. אז אולי לפעמים חטיף הוא לא רק חטיף. ולטובת מי שלא גרים בגוש דן ו/או לא יכולים להגיע ל"דורו" ובכל זאת נדלקו על רעיון הגלידה - הנה מתכון להכנת אחד הטעמים בבית, בתנאי, כמובן, שיש לכם שני דברים חשובים: מכונת גלידה ומד חום למזון.
גלידת "מאנדיי בייטס" אגוזים ופירות יער:

החומרים:
1 ליטר חלב 200 מ"ל שמנת מתוקה 40 גרם אבקת חלב 100 גרם סוכר 5 חלמונים 60 גרם חמאה 4 שקיות "מאנדיי בייטס" אגוזים ופירות יער טחון לאבקה 2 שקיות "מאנדיי בייטס" אגוזים ופירות יער טחון גס
ההכנה:
מחממים שמנת, 800 מ"ל חלב, אבקת חלב וסוכר. מערבבים את שאר החלב עם החלמונים. יוצקים מעט מתערובת החלב החם לתערובת החלמונים, מערבבים היטב ומחזירים לסיר. מחממים ל-82 מעלות ומסירים מיד מהאש. מוסיפים את אבקת האגוזים והחמאה, מערבבים ומקררים היטב, עדיף במקרר, כמה שעות. מקפיאים במכונת הגלידה לפי הוראות היצרן. לקראת סוף ההקפאה מוסיפים את האגוזים הטחונים גס.
עוד על מתכונים ואוכל:

מדריך חדש: מסע קולינרי

בר לחם. בדיוק כמו שלחם צריך להיות

גיליון מיוחד: על השולחן בתל אביב

שתי עוגות גבינה

פשטידת קישואים וסלט ירוק עם פירות ורוקפור

מרנג שקדים וקציפת לימון ברוטב פירות יער

מתכון מצולם: פאי פירות טריים
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה