חזרה למגזין אוכל

גם בלי אושפיזין: מתכונים חגיגיים לסוכות

זה שגם את סוכות אנו נאלצים לחגוג בצמצום לא אומר שנוותר על ארוחת החג. קבלו מתכונים ל-4 מנות חגיגיות, מיוחדות וטעימות שישאירו טעם טוב בפה מחגי תשרי, גם בלי אושפיזין
מאת חני יודל 29/09/20
גם בלי אושפיזין: מתכונים חגיגיים לסוכות
להרגיש את החג, למרות הכל (צילום: shutterstock)

 

גם את חג סוכות נאלץ לחגוג במתכונת מצומצמת, עם בן או בת הזוג בלבד, אבל זה לא אומר שנוותר על ארוחה חגיגית. במקרה שזכיתם וילדיכם מתגוררים בסמוך אליכם, תוכלו להעניק להם מטעמים מעשי ידכם במשלוח קרוב. אם לא, כנראה תרימו איתם כוסית יין בשלט רחוק דרך הזום. כך או כך, כדאי שיהיו לכם כמה מתכונים חגיגיים למנה ראשונה, עיקרית וקינוח, כי הקורונה יכולה לקחת מאיתנו (זמנית בלבד) את החופש ואת הקרבה החברתית והמשפחתית, אבל לא את מטעמי החג. לפניכם כמה אופציות חגיגיות למתכונים שיתאימו לארוחת החג, ויעבירו את סופם של חגי תשרי עם טעם טוב בפה, למרות הכל. אנחנו מציעים ללכת עם זה עד הסוף, לערוך יפה את השולחן, לפרוש מפה לבנה ולהניח את הכלים היפים שאתם שומרים לארוחות מיוחדות. אם יהיה לנו נעים בעין וטעים בחיך, גם החג יעבור בתחושה טובה יותר. בתיאבון!

 

מנה ראשונה: סלקים ממולאים בבורגול

 

 צילום: דפנה פרנס

 

מצרכים:

6-8 סלקים בינוניים

1 כוס בורגול עבה אורגני

1.5 כוסות מים רותחים

1 בצל חתוך לקוביות

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה

חופן קטן של נענע

1 כף שמן זית

2 כפות תרכיז רימונים

1 כפית סילאן

מלח

 

ההכנה:

1. מבשלים את הסלקים במים עד לריכוך חלקי, כ- 45 דקות. הסלק צריך להיות מבושל אך לא יתר על המידה.

2. מניחים את הבורגול בקערה, שופכים את המים החמים ומכסים. נותנים לבורגול כחצי שעה להתרכך. בינתיים קוצצים את כל הירוקים.

3. אחרי שהסלקים התבשלו שוטפים אותם במי ברז ומקלפים את הקליפה. חותכים את תחתית הסלקים כך שייווצר בסיס והסלק יוכל "לעמוד". חותכים את החלק העליון של הסלק ושומרים אותו בצד כמכסה, ובעזרת כף פריזיאן מרוקנים את התוכן בצורה כזו שתישאר יציבה אך לא מאוד עבה.

4. קוצצים את הפנים של הסלקים שזה עתה הוצאנו. מספיק להשתמש רק בשליש מהכמות (את השאר אפשר לשמור לסלט טעים). מטגנים בשמן זית יחד עם הבצל.

5. מוסיפים את הבורגול לעוד דקת טיגון.

6. מעבירים את תערובת הבורגול והסלקים לקערה יחד עם הירוקים הקצוצים, מוסיפים את תרכיז הרימונים, הסילאן והמלח ומערבבים.

7. ממלאים כל סלק בתערובת וסוגרים עם ה"מכסה".

8. מסדרים על תבנית אפייה ומכניסים ל- 15 דקות לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

* לפני ההגשה מזלפים מעט מיץ לימון על הסלקים.

 

המתכון באדיבות ניצת הדובדבן מרכז MALL 7 באר שבע

 

עיקרית: שוק טלה חגיגי

 

אהובה אלפרון, צילום: יח'צ

 

מצרכים:

שוק וצלעות טלה

כמה תפוחי אדמה או בטטה אחת גדולה

חופן שיני שום קלופות ושלמות

פלפל שחור גרוס

כף מחוקה מלח

חופן פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק ומעט סלרי

3 כפות שמן

 

ההכנה:

1. חורצים עם סכין חיתוך את פנים השוק וטומנים פנימה שום בכל מקום אפשרי על פני בשר השוק וגם הצלעות.

2. מערבבים בקערה שמן, מלח ופלפל שחור. מעסים היטב את השוק.

3. גורסים את כל הירק יחדיו ומצפים את השוק מכל הכיוונים.

4. חותכים את תפוחי האדמה או הבטטה לעיגולים בינוניים ומפזרים בתבנית אפייה.

5. מניחים את השוק וחלקיו בתבנית, וסוגרים הכל עם נייר אפייה אלומיניום.

6. אופים במשך לילה שלם בתנור בחום של 120 מעלות עד הבוקר. 

 

המתכון באדיבות אושיית המטבח אהובה אלפרון לקוקי

 

פשטידת תפוחי אדמה, בשר ועגבניות

 

 צילום: נמרוד סונדרס  

 

מצרכים (לתבנית בקוטר 26):

3 תפוחי אדמה לבישול

2 חלמונים

½ ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל קלוף וקצוץ דק

3 שיני שום כתושות

4 כפות רסק עגבניות

1 כוס מחית עגבניות

1 כוס שימורי אפונה

2 כפות שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

ההכנה:

1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח במשך כ-20 דקות עד שהם מתרככים לחלוטין.

2. מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה חלק, מוסיפים את החלמונים, מתבלים בפלפל ואם יש צורך גם במלח ומערבבים לפירה חלק.

3. בינתיים מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.

4. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים במשך כ-5 דקות, מוסיפים רסק עגבניות, את העגבניות המרוסקות ואת האפונה ומבשלים יחד כ-5 דקות נוספות. מתבלים.

5. יוצקים את תערובת הבשר לתבנית משומנת ומהדקים. מעליה משטחים את הפירה בשכבה אחידה.

6. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-30 דקות.

 

המתכון באדיבות "מאסטר שף"

 

לקינוח: עוגות יוגורט אישיות עם פירות יער

 

 צילום: איתיאל ציון 

 

מצרכים (ל-4 עוגות בריוש):

200 גרם חמאה רכה

3/4 כוס שמן קוקוס

1.5 כוסות סוכר דמררה

2 כפיות דבש

6 ביצים (מידה L)

1.5 כוסות קמח לבן

3/4 כוס קמח כוסמין

2 כפיות קמח שקדים

1 שקית אבקת אפייה

200 גרם גבינת ריקוטה 9% שומן

100 גרם (1/2 גביע) יוגורט 3% שומן

50 גרם פטל אדום קפוא

לרוטב פירות אדומים:

3 כפות מיץ רימונים

2 כפות דבש

150 גרם פירות אדומים קפואים

 

ההכנה:

1. במיקסר עם בוחש גיטרה מערבלים חמאה, שמן קוקוס וסוכר דמררה במהירות בינונית-גבוהה במשך כ- 5 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה. מוסיפים את הביצים בהדרגה.

2. מנפים את כל הקמחים ואבקת האפייה. מנמיכים את המהירות של המערבל ומוסיפים לסירוגין את גבינת הריקוטה והיוגורט, ולבסוף את הקמחים המנופים עד לקבלת תערובת הומוגנית.

3. מחממים תנור ל- 170 מעלות. מוזגים את התערובת ל- 4 תבניות בריוש עד לחצי הגובה. מפזרים מעט פטל אדום מעל כל עוגה ומוזגים את יתרת התערובת עד שיא גובה התבנית.

4. אופים בתנור במשך כ-40-50 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים. הופכים את העוגות על גבי רשת ומצננים.

5. מכינים את הרוטב הפירות האדומים: מחממים 3 כפות מיץ רימונים יחד עם הדבש והפירות האדומים הקפואים עד לקבלת תערובת סמיכה. מעטרים את העוגות ברוטב ומגישים.

 

המתכון באדיבות השף-קונדיטור מיקי שמו לפרימור

 

בלי לטוס לחו"ל: ליהנות מהמנות המפורסמות בעולם - אצלכם בבית

אל תהיו כבדים, תאכלו דגים

קציצות לקיץ: 4 מתכוני קציצות קלילים

העיקרית, הסלטים והקינוח: 5 מתכונים מעניינים עם טחינה

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

1  תגובות  אהבו

התמונה של תגונה ציפי 21 30/09/20
אשמח למתכונים טעימים ומהירים,כמו מתכון השוק טלה. האחרים מאד מורכבים ומסובכים...
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

קר, מתקרר: 4 מתכונים מנחמים ליום סגריר

 

כשהימים מתקררים אנחנו מחפשים אחר אוכל שיספק חמימות לגוף, וינסוך גם בנפש תחושה נעימה ומנחמת. החורף הגדול...

לקריאת הכתבה
רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה

אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...

לקריאת הכתבה
גם בלי אושפיזין: מתכונים חגיגיים לסוכות

גם את חג סוכות נאלץ לחגוג במתכונת מצומצמת, עם בן או בת הזוג בלבד, אבל זה לא אומר שנוותר על ארוחה חגיגית....

לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה