חזרה למגזין אוכל

העיקרית, הסלטים והקינוח: 5 מתכונים מעניינים עם טחינה

מעבר לטעם נפלא יש לה שפע של יתרונות תזונתיים, והיא נחשבת לאחד המאכלים היותר ישראלים שיש. אבל הטחינה כבר מזמן חצתה את המטבח העממי, ומשתלבת היטב גם במנות גורמה. קבלו 5 מתכונים מפנקים, קלים להכנה ונהדרים עם טחינה (כן, זה כולל קינוח)
מאת חני יודל 24/06/20
העיקרית, הסלטים והקינוח: 5 מתכונים מעניינים עם טחינה
חצילים וטחינה תמיד הלכו טוב יחד (צילום: shutterstock)

 

מושלמת לניגוב עם פיתה אבל גם כרוטב לסלט, ושמור לה כיום מקום של כבוד גם במנות גורמה במסעדות שף יוקרתיות. כזו היא הטחינה – מצד אחד עממית, מצד שני משדרגת, ובעיקר – טעימה ובריאה מאד.

טחינה גולמית מורכבת משומשום טחון, מלא או רגיל. טחינה העשויה שומשום מלא כוללת גם את קליפת השומשום, שחלק לא מבוטל מהוויטמינים והמינרלים נמצא דווקא בה. בטחינה העשויה שומשום מלא יש פי 6 יותר סידן לעומת טחינה העשויה שומשום רגיל, ויש בה גם שיעור גבוה של סיבים תזונתיים, החשובים לתהליך העיכול. גם הצבע של טחינה משומשום מלא יהיה שונה מזו הרגילה – מעט כהה יותר, והטעם עשוי להיות מעט מריר יותר, אבל גם מי שצורך טחינה משומשום רגיל ייהנה מכמות סידן לא מבוטלת – פי 3 לעומת זו הקיימת בחלב, למשל. בטחינה יש גם כמויות גבוהות של ברזל, אבץ ומגנזיום, וכן ויטמין E (נוגד חמצון).

אחוזי השומן בטחינה אמנם גבוהים (כ-60% ל-100 גרם טחינה גולמית) וגם כמות הקלוריות לא מבוטלת (יותר מ-600 קלוריות ל-100 גרם), אך צריכה מתונה של טחינה ושילובה בתפריט היומי ללא ספק יוסיפו לכם בריאות. מובן שעדיף להכין טחינה לבד בבית מאשר לקנות טחינה תעשייתית בסופר, שמכילה חומרים משמרים שפוגעים בערכים התזונתיים שלה, במיוחד שהכנת טחינה בבית היא משימה פשוטה וקלה ביותר: פשוט מערבבים טחינה גולמית עם מים קרים (ביחס שווה), מוסיפים מעט מלח (ניתן לשדרג עם קצת מיץ לימון, שמן זית, פטרוזיליה ושום כתוש), ויש לכם טחינה ביתית ובריאה לתפארת.

וכמו שאמרנו, לטחינה שימושים רבים ומגוונים במטבח, והיא יכולה לשדרג כל מנה ולככב גם במנות אחרונות ובקינוחים מתוקים. הנה לפניכם כמה דוגמאות למתכונים מפנקים ומעניינים עם טחינה.

 

לעיקרית: קציצות דגים על מקל קינמון עם טחינה

 

צילום: פנינית הימן

 

מצרכים:

500 גרם דג לבן ללא עצמות
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
1 בצל לבן
2 שיני שום
קצת שמן זית
מלח ופלפל שחור
קמצוץ לימון סחוט,
מקלות קינמון

למטבל טחינה ירוקה:
צרור פטרוזיליה
מיץ מלימון אחד
2 עלי נענע
3 שיני שום
מעט מלח
3 כוסות קרח – חשוב
1 כוס טחינה גולמית איכותית

ההכנה:

1. טוחנים את הדג עם הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל, השום, שמן הזית, קמצוץ הלימון הסחוט והתבלינים.

2. לוקחים מקל קינמון ועוטפים אותו עם התערובת בכמות של קציצה. חוזרים על הפעולה עד שהתערובת נגמרת.
3. במחבת פסים מטגנים משני הצדדים.

4. מכינים את מטבל הטחינה: טוחנים את הפטרוזיליה, מיץ הלימון, הנענע, השום, המלח והקרח היטב. מוסיפים את הטחינה ומערבבים שוב במערבל מזון.
5. מגישים את המנה: מניחים כף טחינה, מעליה את הקציצה עם מקל הקינמון, ומקשטים במטבל טחינה.
* הערה: אפשר לשנות את מטבל הטחינה מירוקה לסגולה: טוחנים שני עיגולי סלק (מבושלים או מוואקום) במעבד מזון יחד עם כוס טחינה גולמית איכותית.

המתכון באדיבות פנינית, קייטרינג חלבי איכותי לאירוע חוויתי

 

ליד המנה: באבא גנוש - סלט חצילים בטחינה

 

צילום:  אינס ינאי שילת

 

מצרכים:

4 חצילים גדולים

8 כפות גדושות טחינה גולמית

כף סילאן

2 שיני שום כתושות

4 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

1/2 כוס מים

מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:

שמן זית וחופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט

 

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-250 מעלות.

2. מחוררים את החצילים עם מזלג, מכניסים לתנור וקולים למשך 30 דקות עד שהחצילים משחימים.

3. מקלפים את החצילים, שומרים חלק מהקליפה.

4. קוצצים את החצילים ומעט מהקליפה בסכין, מכניסים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט הפטרוזיליה. מערבבים.

5. אם המרקם סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת מים ומערבבים.

6. מפזרים פטרוזיליה קצוצה מלמעלה וקצת שמן זית.

 

המתכון באדיבות אינס ינאי שילת, רשת מלונות מטיילים

 

עוד תוספת: סלט טאבולה, קוסקוס וטחינה

 

צילום: נופר בוגנים

 

מצרכים:

1 חבילה קוסקוס מקמח מלא להכנה מהירה

1 בצל

3 מלפפונים

2 פלפלים אדומים

2 צנוניות פרוסות דק

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

צרור נענע

צרור שמיר

חופן אגוזי מלך

לרוטב הטחינה:

1/4 כוס טחינה גולמית

1 כף שמן זית

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

 

ההכנה:

1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (עם מלח, שמן ומים רותחים), ומניחים לו להצטנן מעט. משתמשים בניילון נצמד לכיסוי.

2. קוצצים את עשבי התיבול.

3. חותכים את הבצל, המלפפון והפלפל לקוביות קטנות ופורסים את הצנוניות לפרוסות דקות.

4. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה ומתבלים.

5. להכנת רוטב הטחינה: מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון סחוט, מלח ופלפל וטוחנים במעבד מזון או מערבבים באופן ידני. ניתן להוסיף לרוטב מעט פטרוזיליה וכוסברה.

6. יוצקים את רוטב הטחינה מעל הסלט, מפזרים מעל אגוזי מלך ומגישים.

 

המתכון באדיבות השפית ג'קי אזולאי ל"אחוה"

 

לקינוח: קוביות פצפוצי אורז עם שוקולד בלגי וטחינה - טבעוני וללא גלוטן

 

צילום: Shutterstock
 

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר

4 כפות טחינה

3.5 כוסות פצפוצי אורז


ההכנה:

1. ממיסים ביחד את השוקולד והטחינה בסיר על אש נמוכה.

2. מערבבים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים בהדרגה את פצפוצי האורז עד לקבלת המרקם הרצוי.

3. שופכים לתבנית אינגליש-קייק ומשטחים.

4. מקפיאים למספר שעות. לאחר ההקפאה חותכים לריבועים קטנים ושומרים בקירור.

 

קוביות פייטה - שבבי ופל בקרמל - עם שוקולד וטחינה:


מצרכים:

שוקולד למריחה איכותי 200 גרם

4-5 כפות טחינה גולמית

שוקולד חלב 70 גרם

3 כוסות פייטה (שבבי ופל עדינים בקרמל)


ההכנה:


1. ממיסים את השוקולד החלבי והטחינה. מוסיפים את השוקולד למריחה ומערבבים.

2. מוסיפים בהדרגה את הפייטה עד לקבלת המרקם הרצוי.

3. מניחים בתבנית אינגליש-קייק או בתבנית מרובעת ומשטחים.

4. מקפיאים למספר שעות. לאחר מכן מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות קטנות. שומרים בקירור.

 

מתכוני הקינוחים באדיבות הקונדיטור אמיר שגב, "גלי'ס - דברים שאבא שלי אופה", כפר סבא
 

 

מחפשים אוכל מהיר ופשוט? לכו על טורטיות

הלהיט הקולינרי: מתכונים עם דפי אורז

המתכונים הכי ישראלים של השף ישראל אהרוני

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

0  תגובות  אהבו

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

העיקרית, הסלטים והקינוח: 5 מתכונים מעניינים עם טחינה
מושלמת לניגוב עם פיתה אבל גם כרוטב לסלט, ושמור לה כיום מקום של כבוד גם במנות גורמה במסעדות שף יוקרתיות. כזו...
לקריאת הכתבה
הלהיט הקולינרי: מתכונים עם דפי אורז
קשה להתעלם מהלהיט העכשווי בתחום הקולינרי: דפי אורז. בתקופת הקורונה והשהות הממושכת בבית הם צברו תאוצה...
לקריאת הכתבה
תפוח אדמה: כוכב גם בלי מדורה
הם אהובים ופופולריים בכל מטבח וניתן להכין אותם בשלל צורות – לטגן, לבשל, לאפות או לצלות. בל"ג בעומר תפוחי...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה