חזרה למגזין אוכל

מחפשים אוכל מהיר ופשוט? לכו על טורטיות

הן טעימות, מנחמות, קלילות ולא פחות חשוב - מזכירות חופשה במקסיקו, שהיא בימים אלה בגדר חלום רחוק. מתכוני טורטיות קלים להכנה במילויים מעניינים
מאת קרן אוחיון 23/04/20
מחפשים אוכל מהיר ופשוט? לכו על טורטיות
מזון טעים, קל להכנה ופשוט (צילום: shutterstock)

 

לפעמים כל מה שמתחשק לנו הוא אוכל מהיר, כזה שאפשר להכין בזריזות ולאכול בכיף אבל גם יכול להוות ארוחה שלמה. טורטיות יכולות להיות פתרון מעולה, ובשנים האחרונות מדובר בלהיט בישראל. טל בודנשטיין מבית הקפה לאביט אומר כי מקורה של הטורטייה הוא אמנם במקסיקו, אבל מאז שהיא בישראל היא אהובה מאוד, כי הטעם שלה הוא כל כך אותנטי, שהוא מזכיר לישראלים חופשה ואהבה. ומכיוון שחופשה היא בגדר חלום רחוק בימים אלו של התפשטות הקורונה, נסתפק בטורטייה.

את הטורטיות ניתן לקנות היום בכל סופרמרקט, אבל כל אחד ואחת יכולים להכין טורטייה באמצעות מתכון קל, שהוא אפילו טבעוני או ללא גלוטן. ומה לגבי המילוי? כאן יש לכם מקום להמציא, לתת דרור לדמיון, לגוון, ללכת על בשרי, חלבי או טבעוני, הכל אפשרי.

 

מתכון לטורטייה טבעונית

 

צילום: Shutterstock
 

מצרכים:

לבלילה (לכ- 8 טורטיות)

2 כוסות כוסמת מושרת לפחות ל- 3 שעות

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

 

ההכנה:

1. לסנן את הכוסמת מהמים ולערבב בבלנדר עם 1-2 כוסות מים.

2. לערבב עם שאר המצרכים.

3. לחמם מחבת איכותית ושטוחה (עם ציפוי נוגד הדבקה) או מחבת רגילה משומנת, ולצקת בה כמות של מצקת קטנה מהבלילה.

4. לפר את הבלילה לשכבה דקה ולטגן עד שהטורטייה עשויה. אפשר להפוך לצד השני לעוד ייבוש קצרצר.

* אפשר לשמור מקרר ואפשר להקפיא.

 

מתכון לטורטייה ללא גלוטן:

 

מצרכים:

1 ביצה

1 כף טחינה גולמית

 2כפות מים

1/2 כפית אבקת אפייה

כפית שטוחה שומשום

 

ההכנה:

1. לטרוף את הביצה.

2. להוסיף לביצה הטרופה את הטחינה הגולמית, המים, אבקת האפייה והשומשום.

3. לשטח את התערובת על צלחת ולחמם 3 דקות במיקרו.

 

המתכון באדיבות עדינה בכר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת

 

ועכשיו, למילויים:

 

מילוי סביח:

 

צילום באדיבות מסעדת אטלס

 

מצרכים (ל-4 מנות)

1 חציל

2 תפוחי אדמה

4 ביצים

לסלט: 2 מלפפונים, 2 עגבניות, 1 בצל ומעט זיתים בלי חרצנים

 

ההכנה:

1. מרתיחים ביצים במים 10 דקות עד שהן הופכות לקשות. פורסים לפרוסות.

2. חותכים חצילים לקוביות ומטגנים כחמש דקות בשמן עמוק. 

3. קולפים תפוחי אדמה, חותכים לקוביות ומרתיחים במים עד שמתרככים אבל לא מתפוררים.

4. חותכים ירקות לבחירתכם לסלט קצוץ, רצוי מלפפון, עגבניה, בצל וזיתים שחורים, ומערבבים עם מלח, פלפל ושמן זית.  

5. מורחים על הטורטייה טחינה ומכניסים לפי הסדר תפוח אדמה, חצילים, פרוסות ביצה ואת הסלט. מזלפים עוד טחינה מלמעלה ומגלגלים.

 

המתכון באדיבות מסעדת אטלס בשפירא, תל אביב

 

מילוי שווארמה טבעוני

 

 צילום: איליה מלניקוב

 

מצרכים:

1 חבילה טופו

1 בצל לבן

טחינה למריחה

מלח

חוויאג' לתיבול

חופן צנוברים קלויים

 

ההכנה:

1. לחתוך את הבצל לרצועות ולהקפיץ על מחבת עד להשחמה.

2. לחתוך את הטופו לקוביות ולהקפיץ ביחד עם הבצל עד שיקבל צבע זהוב. 

3. לתבל במלח וחוויאג׳.

4. את הטורטייה לחצות לשניים ולצרוב מעט על מחבת.

5. למרוח בטחינה, להכניס את הטופו, הבצל והצנוברים ולגלגל.

* מומלץ להגיש לצד סלט שוק (סלט ירקות טריים חתוכים גס)

 

המתכון באדיבות מסעדת מסה

 

פיצה טורטייה:

 

צילום: דן לב

 

מצרכים (לפיצה אישית):

1 טורטייה גדולה מחיטה מלאה (40 גרם)  

2 כפות רוטב פיצה (מוכן מראש או מצנצנת שימורים) 

תוספות לפי הטעם: פלפל, גמבה, פטריות, קישוא, עגבניות, בצל

50 גרם גבינה בולגרית 3% שומן מגורדת  

30 גרם גבינה צהובה 9% שומן מגורדת 

מעט אורגנו יבש (לא חובה)

 

ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. מניחים את  הטורטייה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

3. מורחים את רוטב הפיצה, מתבלים באורגנו ומעל מפזרים את התוספות.

4. מסדרים את הגבינות מעל הכל.

5. אופים בתנור כ- 10 דקות עד שמזהיב.

* המלצה: להגיש לצד סלט ירקות או ירקות חתוכים.

 

המתכון באדיבות טופז דרזנר, דיאטנית ראשית בשומרי משקל

 

מילוי טופו וסלט טבעוני בריא:

 

צילום: מארק אורן

 

מצרכים (ל-2 מנות):

1/4 בצל חתוך לפרוסות

50 גרם טופו מגורד

קורט מלח

קורט כורכום

קורט כמון

 

ההכנה:

1. להקפיץ את כל המצרכים עם כף שמן זית

* מומלץ להגיש עם סלט עגבניות חריף בצד שמורכב מעגבנייה קצוצה, כף כוסברה קצוצה, כפית פלפל ירוק חריף קצוץ, כף שמן זית וקורט מלח. מרכיבים את המנה עם עלה חסה וטחינה סגולה (טחינה שטוחנים בבלנדר עם סלק).

 

המתכון באדיבות טל בודנשטיין מקפה לאביט

 

יופי טופו: מתכונים מנצחים עם טופו

הראשון בבידוד: עושים כבוד לחציל

מנות העוף הכי מיוחדות שיש

אוכל גורמה ב-5 דקות

הצטרפו לקבוצת האוכל של מוטק'ה

6  תגובות  אהבו

התמונה של תגונה מיכאל טל 23/04/20
מוסבר יפה טרם בוצע מבטיח לנסות.
התמונה של תגונה ציון 24/04/20
מעולה-פשוט להכנה וטעים עם כל וורסיהץ
התמונה של תגונה ציון 24/04/20
התכוונתי- עם כל וורסיה.
התמונה של תגונה נטע 24/04/20
שמחה למתכון. כמקפידי מזון בריאות ,הטורטיות אכן מהוות תוסף נהדר עדין ומגוון לארוחות .(גם ובמיוחד למקפידים ללא פחממות פשוטות .
התמונה של תגונה ציון 24/04/20
שבת שלום לנטע ולכל בני ביתה!!!!
התמונה של תגונה טל פרי_325_ 25/04/20
שלום. ברגע שקראתי 'טורטיות מנחמות' איבדתם אותי. כמה עוד אפשר להשתמש בביטוי השחוק והמאוס הזה 'אוכל מנחם' 'טורטיות מנחמות'? איך בדיוק הם מנחמים? מי צריך נחמה? אפשר עריכה מעט יותר יצירתית?
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

המזרח הרחוק אצלכם בצלחת: מתכוני סלטים אסייתיים
כשמתחיל להתחמם, הכי כיף לאכול מאכלים קלילים, כאלה שלא יכבידו על הגוף והנשמה. סלטים אסייתיים הם אופציה טובה...
לקריאת הכתבה
חג שבועות עם טוויסט: 4 מתכונים
חג שבועות הוא אחד החגים הטעימים בלוח השנה העברי. כולנו נכין עוגת גבינה חגיגית ופשטידות, פסטות וכנראה גם...
לקריאת הכתבה
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה