גפילטע-פיש מסלמון
אימותינו וסבתותינו עשו זאת מקרפיון. הנה תחליף מסלמון. שווה לנסות
מערכת מוטק'ה
31/03/07

חומרים
1 ק"ג פילה סלמון ללא עור (עדיף טרי - לקפוא יש נטייה להתייבש) 2 ראשי דגים (רצוי לוקוס) 2 בטטות 6 תפוחי אדמה בצל גדול סלרי 2 ביצים שמן 50 גרם קמח מצה מלח פלפל עלה דפנה 1 כוס יין לבן
אופן ההכנה
1. לטחון את הסלמון במטחנת בשר, או במעבד מזון על ידי הפעלות קצרות ומועטות. 2. לקצוץ חצי מהבצל דק ולטגן עם מעט שמן במחבת עד שנעשה שקוף. 3. להוסיף את הנ"ל לדג, וכן להוסיף ביצה, קמח מצה ותבלינים. להכין ציר מראשי הדגים עם 4 כוסות מים, סלרי ותבלינים. 4. לסנן ציר ולהחזיר לסיר. להוסיף כוס יין לבן ולהביא לרתיחה. 5. לחתוך הבטטות, חצי הבצל השני, לפרוס תפוחי האדמה לפרוסות. לסדר את הפרוסות בעדינות בתוך הסיר. 6. להרטיב ידיים וליצור קציצות שטוחות בקוטר של 5 ס"מ. להניח בעדינות מעל הפרוסות, לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה כ-40 דקות. להגיש חם.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חגיגה אש: ל"ג בעומר, גרסת המבוגרים
סייר תמונות