גפילטע-פיש מסלמון
אימותינו וסבתותינו עשו זאת מקרפיון. הנה תחליף מסלמון. שווה לנסות
מערכת מוטק'ה
31/03/07

חומרים
1 ק"ג פילה סלמון ללא עור (עדיף טרי - לקפוא יש נטייה להתייבש) 2 ראשי דגים (רצוי לוקוס) 2 בטטות 6 תפוחי אדמה בצל גדול סלרי 2 ביצים שמן 50 גרם קמח מצה מלח פלפל עלה דפנה 1 כוס יין לבן
אופן ההכנה
1. לטחון את הסלמון במטחנת בשר, או במעבד מזון על ידי הפעלות קצרות ומועטות. 2. לקצוץ חצי מהבצל דק ולטגן עם מעט שמן במחבת עד שנעשה שקוף. 3. להוסיף את הנ"ל לדג, וכן להוסיף ביצה, קמח מצה ותבלינים. להכין ציר מראשי הדגים עם 4 כוסות מים, סלרי ותבלינים. 4. לסנן ציר ולהחזיר לסיר. להוסיף כוס יין לבן ולהביא לרתיחה. 5. לחתוך הבטטות, חצי הבצל השני, לפרוס תפוחי האדמה לפרוסות. לסדר את הפרוסות בעדינות בתוך הסיר. 6. להרטיב ידיים וליצור קציצות שטוחות בקוטר של 5 ס"מ. להניח בעדינות מעל הפרוסות, לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה כ-40 דקות. להגיש חם.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות