חזרה לבריאות טובה

דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים

סוכר ופחמימות הם האויב הכי גדול של חולי סוכרת, אבל זו לא סיבה לוותר על אוכל טעים או על מתוקים. קבלו מתכונים לטראפלס שוקולד, פיצה ביתית וופל בלגי שמתאימים לסוכרתיים
מאת לין לוי 20/02/20
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים
לא חייבים לוותר על המתוק (צילום: shutterstock)

 

ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים, וההערכה היא כי ישנם 300 אלף נוספים שאינם מאובחנים. סוכר ופחמימות הם כידוע האויב הכי גדול עבור המתמודדים עם סוכרת, כשרמת הרגישות לסוכר ולפחמימות משתנה בהתאם לעוצמה ולוותק של המחלה.

״מחלת הסוכרת היא מחלה קשה אך גם הפיכה, ובעזרת תזונה נכונה אפשר לחיות איתה ואפילו ליהנות מאוכל טעים ולהקטין את השימוש באינסולין״, אומרת לירז בלומנפלד, נטורופתית בוגרת רידמן המתמחה בתזונה דלת סוכר ופחמימות, העוסקת בטיפול בחולי סוכרת. ״סוכר ופחמימות הם כבר מזמן לא רק האויבים של אנשים המתמודדים עם סוכרת, כי ידוע לנו שתזונה עתירת פחמימות גם גורמת לרעב תמידי. תזונה עשירה בשומנים ודלת פחמימות לעומת זאת, נחשבת לטיפול פשוט וקל יחסית בסוכרת, מכיוון שהפחתה בצריכת הפחמימות והסוכרים מסייעת בהשגת שליטה על רמות הסוכר וגם בהורדת השומנים בדם״.

איך עוברים לתזונה עשירה בשומן מבלי להסתכן בעליה ברמת הכולסטרול?

״זה עניין של התאמה. שומן יכול להיתפס כמפחיד אם חושבים ישר על חמאה ובשר אדום, ושוכחים שיש גם שומן צמחי בזיתים ובאבוקדו. ההבנה שקיימים היום שמנים צמחיים מצוינים מורידה את רמת הסטרס, וצריכתם משפרת את מדדי הסוכר״.

לדבריה, המעבר לתזונה כזו צריך להיות הדרגתי. ״ישנם מחקרים שהוכיחו כי תזונה קטוגנית, העשירה בשומנים ודלה בפחמימות, יכולה למנוע לחלוטין את הצורך בשימוש באינסולין, אבל על מנת לעבור לתזונה הזו דרוש שינוי חשיבתי ומעבר הדרגתי. בנוסף לכך, זה גם דורש היכרות עם מוצרים חדשים כמו למשל קמח קוקוס וקמח שקדים, שמהווים פחמימה שאינה מעלה את רמת הסוכר בדם״.

לדברי ד"ר אסנת רזיאל, מנתחת בריאטרית בכירה ומנהלת המרכז להשמנת יתר מלב"י באסותא, כולם רוצים לדעת היום מה יותר גרוע, פחמימות או שומנים. מחקרים רבים פורסמו לאורך העשור האחרון אך תוצאות חד משמעיות עדיין אין. יחד עם זאת, מגמה אחת ברורה: תזונה נטולת פחמימות הופכת לפופולרית יותר ויותר, והפחד המסורתי מהכולסטרול מאבד מחוזקו. ״הסוד הוא לשמור על איזון״, אומרת ד"ר רזיאל, ״לא למנוע מהגוף פחמימות באופן מוחלט וגם לא לסרב לאכול דברים שיש בהם שומן. צריך למצוא את עמק השווה".

 

לפניכם שלושה מתכונים של לירז בלומנפלד, מופחתים סוכר ופחמימות, קלים להכנה ומתאימים לחולי סוכרת:

 

טראפלס ביתי

 

צילום: לירז בלומנפלד


מצרכים:

400 גרם שוקולד מריר (85% קקאו) קצוץ דק

250 מ"ל שמנת 38% שומן

אבקת קקאו איכותית לפידור

כפית וחצי תמצית וניל איכותית

ממתיק סטיביה או אריתריטול לפי הטעם

 

ההכנה:

1. מרתיחים את השמנת ומוסיפים את השוקולד הקצוץ.

2. מערבבים היטב לתערובת חלקה ומוסיפים את הסטיביה ואת תמצית הווניל.

3. מכסים תבנית פיירקס מרובעת בנייר אפייה ומעבירים לתוכה את תערובת השוקולד והשמנת.

4. מקפיאים עד שהמסה מתקשה. בודקים עם קיסם וכשקיסם יוצא חלק ונקי מוציאים מהמקפיא, חותכים לריבועים וטובלים כל ריבוע באבקת קקאו.

 

ופל בלגי

 

צילום: לירז בלומנפלד

 

מצרכים:

3 ביצים

1/2 כוס קמח קוקוס

1/4 כוס חלב קוקוס או שמנת 38% שומן

60 גרם חמאה מומסת או רבע כוס שמן קוקוס

1/4 כפית סודה לשתייה

כפית תמצית וניל איכותית

ממתיק סטיביה או אריתריטול לפי הטעם

 

ההכנה:

1. מערבבים במיקסר את כל המצרכים הרטובים, מוסיפים את כל המצרכים היבשים וממשיכים לערבב עוד קצת עד שמתקבלת מסה אחידה.

2. מעבירים למכשיר ופל שחומם מראש או לתוך טוסטר ״לחיצה״, וצולים עד שהוופל מזהיב.

 

פיצה ביתית דלת סוכר ופחמימות

 

צילום: לירז בלומנפלד

 

מצרכים:

לבצק:

150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

4 כפות קמח שקדים

1 ביצה

מלח לפי הטעם

 

לרוטב:

100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (או פתיתי מוצרלה)

5-6 פטריות שמפיניון

1/2 פחית עגבניות מרוסקות

2 שיני שום קצוצות

חופן אורגנו, מלח, פלפל

שמן זית לטיגון

 

ההכנה:

1. מחממים מראש את התנור ל- 200 מעלות.

2. מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים קלות את השום, מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות, האורגנו, המלח והפלפל ומצמצמים כ-10 דקות.

3. חותכים את הפטריות ומקפיצים כ-3 דקות על מחבת משומנת קלות.

4. מכינים את הבצק: ממיסים במיקרו את הגבינה המומלחת למשך דקה.

5. מוציאים מהמיקרו, מוסיפים 4 כפות קמח שקדים ומערבבים היטב. אם המרקם לא מספיק אחיד יש להכניס חזרה למיקרו ל- 10 שניות נוספות.

6. מוסיפים לתערובת הגבינה והקמח את הביצה, ולשים היטב עד קבלת מרקם אחיד.

7. פורסים על גבי משטח עבודה נייר אפיה, שופכים מעל הנייר את בלילת הבצק שהתקבלה, מכסים עם נייר אפיה נוסף ומשטיחים בעזרת מערוך.

8. מניחים את הבצק שבין שני ניירות האפייה בתבנית אפייה ואופים כ-10 דקות (אך לא להזהיב).

9. מוציאים את הבצק, מורחים עליו את רסק העגבניות, מפזרים בצורה שווה את פתיתי המוצרלה ואת הפטריות המוקפצות ומחזירים לתנור.

10. אופים כ-5 דקות נוספות או עד להמסה של הגבינה.

 

בדקו: האם אתם סובלים מטרום סוכרת?

מסיבוכי הסוכרת: נוירופתיה סוכרתית

10 דרכים טבעיות להפחית כולסטרול

סוכרת - אפשר לחיות עם זה

הצטרפו לקהילת בריאות ואורח חיים בריא של מוטק'ה

0  תגובות  אהבו

התמונה של תגונה danielovadia 22/02/20
ואוו אגיד לברכה
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

כל הסודות לתזונה נכונה בגיל 60+

עם ההתבגרות שלנו חלים בגוף שינויים רבים. חלקם משפיעים על התזונה ועל הרגלי האכילה שלנו, בלי שנשים לב, כגון...

לקריאת הכתבה
כל המאכלים שישפרו לכם את מצב הרוח

מגפת הקורונה, על הבידוד החברתי שהיא כופה עלינו, החשש לבריאות והסגר השני בתוך מספר חודשים מביאה עמה תחושות...

לקריאת הכתבה
11 יתרונות בריאותיים שלא תאמינו שקיימים באננס

1. תורם לחיזוק מערכת החיסון.

חשבתם שרק בחורף אפשר לקבל ויטמין C מכל פירות ההדר למיניהם? אז חשבתם. באננס...

לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה