חזרה להחיים הטובים

הודו - גם לצעירים בני 50+

כתבה זו נכתבה לטובת בני ה- 50 + הרוצים לטייל בהודו שלא במסגרת של טיול מאורגן. בכתבה הבאה תמצאו סיפור מסלול שלם ומפורט לטיול של זוג צעירים בני 50+ שיצאו לטיול בהודו. כיצד להתכונן לטיול כזה? מה לקחת? התנהלות בהודו, אוכל, לינה, מסלול מפורט- כל אלו ועוד בכתבה של הרצל שבתאי. לגזור, לשמור ולנסוע!
מערכת מוטק'ה 07/12/07
הודו - גם לצעירים בני 50+
למי שמחליט לטייל בהודו אנחנו ממליצים בחום לקרוא שורות אלו וללמוד מנסיוננו. כל מידע מוקדם מסייע, אנחנו כרגיל חרשנו את אתר למטייל לפני הנסיעה כמו שאנו עושים תמיד ובשובנו שמחים להוסיף לאתר את הערך המוסף שלנו. סעו תהנו, תטעמו, תריחו ותחוו כמה שניתן יותר, התנהלו בחוכמה ובזהירות ותהנו. הודו הינה חוויה חושנית ואנטרופולוגית מרתקת. לדעתי מבינים טוב יותר את הודו אחרי שחוזרים הביתה למיטה החמה ולרמת החיים שישנה בארץ. אני מקווה שנחזור לבקר בה שוב בעתיד.
רקע אישי
אנחנו זוג בשנות ה- 50 לחיינו, למודי טיולים ברחבי העולם אותם טיילנו כזוג, בדרך כלל בתיכנון, ניווט ונהיגה עצמית עם רכב שכור. רוב הטיולים לשבועיים, איטליה, ספרד, צ`כיה, הונגריה, רומניה, סלובניה, קרואטיה, צרפת, אנגליה, תורכיה, דרום אפריקה ותאילנד.


לאחר בדיקה מקיפה בין טיילים ובאתר למטייל החלטנו לצאת לטיול בן 19 יום בחבלי הודו המערבית והמרכזית עם הצצה קטנה צפונה. הפעם הבנו שיש להתנהל שונה מהרגיל, היות ולא היה לנו עניין לנהוג לבד עקב מצב התנועה בהודו וההמלצות הרבות להימנע מכך (החלטה שהתבררה כנבונה ביותר ובשום שלב של הטיול לא הצטערנו עליה) מאידך לא היינו מוכנים לוותר על הרצון לתכננן ולבצע את הטיול לבד וללא שותפים נוספים. תקופת הטיול שנבחרה הייתה דצמבר, מזג האויר באזורים אותם בחרנו קריר ונוח לטיול, אין גשמי מונסון וביום השמש זורחת ומאפשרת טיול מהנה. בערב קריר יותר ויש צורך בלבוש חם (חייבים להצטייד במעיל מחמם, סוודר לא מספיק ? במיוחד בצפון).
התכנון התבצע כדלקמן:
אחרי בדיקה יסודית בחרנו את המסלול המצורף בזה, מתוך רצון לטעום כמה שיותר מהמגוון העצום שיש להודו להציעה: אזורי נוף שונים, מבנים ואתרים הסטוריים בעלי גוון שונה, נוף עירוני ונוף כפרי, מקומות שיאפיינו את התרבות ההודית, הדתות בה והמקדשים השונים, נקודות מבט של חיי היום יום וגם טעימה מהאומנות ההודית. המסלול תוכנן על בסיס אזורים הסמוכים זה לזה כדי לעמוד בתקציב מצד אחד ולראות מקסימום הודו בזמן הנתון שעמד לרשותנו. המסלול כלל את כל האתרים הקלסיים שיש לראות בטיול ראשון להודו עם כמה תוספות (דלהי, מומבאי, טאג` מאהל, מקדשי קג`וראו, וראנאסי, רישיקש והרידוואר הקדושות להינדואיזם, ראז`אסטאן על הארמונות המבצרים והמקדשיים הג`יניים, נגיעה מרחוק בהימלייה וכו`). מנסיוננו, כדאי לתכנן את המסלול תוך כדי עיון בספר של הלונלי פלאנט כי לבדוק באיזה ימים כל אתר שאתם רוצים לבקר פתוח, למשל, מי שיגיע לאגרה ביום ששי ימצא שהטאג` מאהל סגור ביום זה. אחרי תכנון המסלול בדקנו את מחירו עם חברות התיירות הישראליות הנוסעות להודו וקבלנו הצעות מחיר שנראו לנו גבוהות. בדקנו המלצות לחברות תיירות וסוכנים בהודו שהופיעו באתר למטייל. התנהלנו מולם במייל וקבלנו הצעות גם מהם (העלויות היו נמוכות בכ ? 500 $ לאדם). על מנת ליעל עוד יותר את ההתנהלות החלטנו מספר החלטות: א. שאנחנו מזמינים בעזרת סוכן בארץ את כל טיסות הפנים (4 טיסות פנים). ב. סוגרים עם סוכן בהודו שנראה לנו מתאים את העסקה שכללה את המרכיבים הבאים: בכל מקום אליו נגיע יחכה לנו נהג עם רכב מסוג וואן, Innova Toyota, רכב גדול ומרווח היושב גבוה מעל הכביש ומאפשר צפייה טובה על הדרך, בתחבורה המטורפת של הודו רכב כזה מקנה בטחון פיזי. היות ונסענו שעות רבות בכל יום, גודל ואיכות הרכב היו משמעותיים ולדעתנו לא כדאי להתפשר על רכב קטן יותר. הוצעו לנו גם מכוניות אחרות, קטנות יותר, כמו: Tata Indicia, Tata Indigo, Ambassador , במחיר מוזל יותר, אך העדפנו לא להתפשר. בואראנאסי וקאג`וראהו התפשרנו על רכב קטן יותר מסוג Tata Indicia, שכן הרכב סופק ע"י המלון וגם מרחקי הנסיעה היו קצרים בתוך היישוב עצמו. בכל אתר רלוונטי לאורך הטיול ילווה אותנו מדריך דובר אנגלית. הסוכן יזמין עבורנו בתי מלון ברמה של 3-4 כוכבים ברמה טובה כולל ארוחות בוקר. הוצע לנו מלונות הודיים מסורתיים (Heritage Hotels) שחלקם אכן היו ברמה נאותה וחלקם לא הצדיקו את הבחירה. המסקנה, בהודו כדאי יותר ללכת על בתי מלון מערביים ברמת ארבעה כוכבים. במלונות המסורתיים חסר חימום בחדר וזרימת המים החמים במקלחות לעיתים בעייתית. הסוכן יסדר עבורנו את הנסיעה ברכבת במחלקה AC CHAIR (מושבים בדומה למושבים במטוס בקרון ממוזג). תשלומי הכניסות לאתרים השונים ישולמו על ידנו על פי הבחירה לאן להכנס. סך הכל, עלות כל הכניסות שלנו הסתכמו ב ? 90$ לאדם, לא חסכנו בעניין ונכנסנו לכל אתר שרצינו. ארוחות צהריים והערב הם לשיקול דעתנו, החלטה שהוכחה כטובה וכדאית גם כלכלית וגם בגמישות הזמן בהתאם למצב הרעב וסדר היום.
כל תחנות הטיול
: ימים 1-5: מומביי, ראג`סטאן, אודייפור, מאונט אבו, ג`ודפור ימים 6-10: פושקאר, ג`איפור, בהרטפור, אגרה, קאגוראהו ימים 11-15: ואראנסי, דלהי, מאסורי, רישיקש ימים 16-20: רישיקש, הארדיוואר, ניו דלהי, מומביי
להמשך הכתבה -
לחצו




תגובות  1  אהבו 

29/07/18
האם התהליך של הוצאת ויזה להודו מסובך ולוקח זמן בקיץ?
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
רק 15 שקלים כניסה: הבילוי המושלם עם הנכדים בפסח הקרוב

הכתבה מטעם השפדן

מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה