חזרה למגזין אוכל

החיים בכתום

בניגוד לשמועות, האפרסמון דווקא בריא מאוד, עשיר בסיבים ובנוגדי חמצון ומועיל במניעת מחלות. מתכונים קלים, מתוקים וצבעוניים
גלית עדות 30/12/13
החיים בכתום

צילומים: Shutterstock 

 

הוא מפציע בסתיו ומלווה אותנו אל עבר האביב, צובע את המדפים במרכולים בכתום. אבל לא רק משובב לב הוא, האפרסמון. התזונאים מהללים את הפרי וטוענים כי בניגוד לשמועות הוא טוב למערכת העיכול. בנוסף הם מציינים את העובדה שהוא מועיל במניעת סרטן המעי הגס ומחלות לב ומפחית סיכון לטרשת עורקים. הסיבים שלו, שאם חוצים את הפרי ניתן לראות אותם בעין בלתי מזוינת, מעכבים ספיגת סוכר וכולסטרול בדם. ובנוסף הוא גם עשיר בנוגדי חמצון שנמצאים בתוך קליפתו, כך שרצוי לאכול את הפרי בשלמותו.

הוא הגיע לישראל באמצע שנות העשרים מסין, מולדתו. ביפן, שם נחשב האפרסמון לפרי הלאומי, הוא נקרא קאקי. היפנים פיתחו מספר זנים חדשים של הפרי, אותם ניתן לחלק לשתי קבוצות עיקריות: עפיץ ושאינו עפיץ. כלומר, בעל תחושה בוסרית ושאינו כזה. אבל בישראל, מדינה של חובבי מתוק, הזן הנפוץ, הנקרא טריומף, מתוק יותר מאחיו שמעבר לים ובעל חיי מדף ארוכים במיוחד.

 

קטנה, מתוקה ומנצחת

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה