חזרה לטיולים

המסעדות הישראליות הכי שוות באירופה

טסים לאירופה? אל תחמיצו ביקור באחת המסעדות המצליחות של מיטב השפים הישראליים כמו אייל שני, אסף גרניט ומושיק רוט, שמציעות פרט לטעמים ייחודיים גם אווירה יוקרתית, אבל עם תחושה של בית
מאת מערכת מוטק'ה 14/01/20
תוכן ממומן
המסעדות הישראליות הכי שוות באירופה
לאכול באירופה, להרגיש בבית (צילום אילוסטרציה: shutterstock)

 

בשיתוף אל על

 

אתם משוטטים באירופה, בין קתדרלות עצומות לפארקים הכי יפים בעולם, סופגים היסטוריה, תרבות וגם קולינריה מקומית נהדרת. לפתע, בין כל העושר הזה, אתם רוצים ליהנות מטעמים ישראליים של בית. אירופה, כפי שמיד תגלו, היא לא רק אחד ממעוזי התרבות הבלתי מעורערים של העולם - היא גם מוקד עלייה לרגל ללא מעט שפים ישראלים מצליחים שפתחו בה מסעדות שף מעולות והצליחו בגדול. הנה סיור קצר בין כמה מהמסעדות הישראליות הכי שוות באירופה, שהמקומיים גודשים בהמוניהם.

 

1.  Palomar, The Barbary, Balaganו - Shavur / אסף גרניט

 

מיקום: לונדון ופריז

 

כיום תוכלו להתארח במסעדות שף מוכרות מהארץ גם בלונדון ופריז, שכן בלונדון שוכנות מסעדותיו המעולות של השף המוכר והידוע אסף גרניט, שכבר עשו להן שם מכובד ביותר. עד כמה מכובד? בשנת 2016 הכריז המגזין טיים אאוט לונדון כי מסעדת Barbary היא אחת משלוש המסעדות הטובות ביותר בממלכה הבריטית, זאת בהמשך לקביעה משנת 2014 של המגזין GQ, כי מסעדת Palomar היא המסעדה הכי נחשבת בלונדון. כיום בלחיצת כפתור תוכלו למצוא טיסות ללונדון, בה תוכלו ליהנות ממטעמיו של השף ממש כמו במחניודה הירושלמית שלו. בתפריטי המסעדה המוקפדים תמצאו את אחת הפולנטות הכי מפורסמת בעולם, וגם כנאפה ירושלמי אמיתית עם זילופי פטל.

התענוגות הקולינריים של גרניט לא עוצרים בלונדון. בפריז, בירת הקולינריה העולמית, הקים השף כבר שתי מסעדות מעולות – הראשונה היא מסעדת Balagan, הממוקמת בסמוך לגני טווילרי היוקרתיים. השנייה החדשה והנוצצת היא Shavur, שעם הקמתה זכתה לביקורות מעולות של מגזין פורבס, לה פיגארו הצרפתי, ובעיקר - ביקורות מעולות של הסועדים הצרפתים אניני הטעם, שמגיעים ליהנות מהניחוחות הים-תיכוניים האותנטיים, כשהם פוגשים בחומרי הגלם הכי טובים שיש. במבנה בן 250 שנה הקים גרניט את המסעדה המדוברת, בה תוכלו ליהנות ממנות מעניינות במיוחד כמו טורטליני צ'וריסו עם לאבנה, בורי עם גרטן נימוח, וגם מטבוחה עם גבינת פטה וכוכבי אניס. התוצאה מהפנטת בטעמיה, עשויה היטב ומוגשת באסתטיות משגעת.

 

צילום אילוסטרציה: Shutterstock

 

2. Miznon / אייל שני

 

מיקום: וינה ופריז

 

בחסות השף אייל שני, העגבנייה והכרובית זכו למקום של כבוד בפנתיאון הקולינרי. את מה ששני עשה למחלקת הירקות בארץ הוא עושה בשנים האחרונות  ובהצלחה רבה  בשלל מדינות העולם, ובהן בערים האירופאיות וינה ופריז. הסניף הפריזאי של הרשת המוצלחת גם כשר, כך שאם אתם נמנעים מלאכול את מנותיו של שני בארץ או ברחבי העולם, שם תוכלו ליהנות מהן ללא חשש (המסעדה אינה פועלת תחת תעודת כשרות פורמלית). מה בתפריט? ביף בורגיניון, סטייק מינוט דק ועסיסי ואפילו המבורגר, לצד תוספות מעולות של כרובית אפויה, ארטישוק ועוד. כל הטוב הזה מוגש בתוך פיתה גורמה עסיסית. האווירה במסעדות השונות  באירופה, ארה"ב ובאוסטרליה מאוד מזכירה את הארץ: הרבה רעש טוב, שפע של בלגן חיובי ואווירה של שוק בוטיק מגניב במיוחד -  עם טחינה מעל.

 

3. Moshik& / מושיק רוט

 

מיקום: אמסטרדם

 

ההכתרה הנוצצת ביותר בעולם הקולינרי, כידוע, היא עיטור מישלן חגיגי. השף מושיק רוט שומר על לא פחות משני כוכבי מישלן במסעדה ההולנדית הנהדרת שלו, ואפשר להבין מדוע. המסעדה, הממוקמת במרחק הליכה קצרצר מכיכר דאם המרכזית באמסטרדם, מאופיינת בגישה קולינרית חדשנית המבוססת על מאכלים עונתיים וטריים בבישול מולקולרי. גסטרונומיה מולקולרית מבוססת על שילוב של טעמים ומרקמים מיוחדים במינם, כך שתוכלו לצפות למנות מיוחדות כמו כבד אווז עם פירות יער, מנות שוקולד עם גבינה צרפתית כחולה ואפילו תות שדה עם כוסברה. האווירה יוקרתית מאוד אבל גם נעימה וביתית, ובמרכזה נמצא מטבח שקוף, כך שתוכלו לראות בדיוק מה מתרחש בין הסירים.

 

4. Joseph / יוסי חדד

 

מיקום: בוקרשט

 

מהיום בו הקים השף יוסי חדד את מסעדת Joseph בלב הבירה הרומנית, בוקרשט התעוררה לחיים. המסעדה היוקרתית, השוכנת בתוך טירה עתיקה, מעוצבת בקפידה ומציעה שלל מנות יצירתיות המבוססות על המטבח האירופאי הקלאסי עם טוויסט עדכני, בשילוב מנות מעולות מהמטבח התוניסאי האותנטי. התוצאה מרהיבה, וכוללת מנות כמו ריזוטו קלמרי עם עדשים שחורות, קרפצ'יו אננס ונתח פילה עסיסי ועוד. חומרי הגלם המוקפדים שתוכלו למצוא במטבח הם בין השאר זוקיני גמדי, אבוקדו טרי, תותים מעולים, כבד אווז ופטריות פורטובלו שהשף מייבא מארצות הבלקן ומצרפת.

 

טיולי קונספט: הדבר החם בעולם התיירות

לטייל בעולם בעקבות האוכל

סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

הצטרפו לקהילת הטיולים של מוטק׳ה 

0  תגובות  אהבו

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בטיולים

"ביום שיצאתי לפנסיה התחלתי לחיות ולטייל בעולם"

כשדן עזרא מכפר סבא, 74, יצא לפני חמש שנים לפנסיה מתפקידו כמנהל חברה בארצות הברית הוא הרים את הידיים למעלה...

לקריאת הכתבה
המסעדות הישראליות הכי שוות באירופה

בשיתוף אל על

אתם משוטטים באירופה, בין קתדרלות עצומות לפארקים הכי יפים בעולם, סופגים היסטוריה, תרבות...

לקריאת הכתבה
בני הזוג שעזבו הכל ועברו לחיות בהודו

"שלום, אני נוסעת...

מחר בשעה הזו עמית ואני נהיה בדרך לשדה התעופה, יוצאים להרפתקה חדשה. שכרנו דירה במרכז...

לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה