חזרה למגזין אוכל

ונעבור לעיקר: מנות עיקריות לארוחת ראש השנה

בין אם אתם מארחים ובין אם מתארחים, בוודאי כבר חשבתם על המנות שירכיבו את שולחן החג. הרשו לנו להפתיע אתכם - עם ערמונים, בירה ואפילו פירות – קבלו 4 מתכונים למנות עיקריות חגיגיות, שמתאימות לשולחן החג כמו תפוח לדבש
מאת לין לוי 29/08/21
ונעבור לעיקר: מנות עיקריות לארוחת ראש השנה
בין אם מארחים ובין אם מתארחים, החג הזה תגישו מנות עיקריות משגעות (צילום: shutterstock)

 

פעמיים בשנה אנחנו נדרשים לתת שואו קולינרי, כאילו היינו לפחות מתמודדים ב"מאסטר שף" – פסח וראש השנה. אז הנה אחד המועדים הללו תיכף כאן. בין אם אתם מארחים השנה ובין אם מתארחים, בוודאי תידרשו להכין לפחות מנה אחת אם לא יותר. בשביל זה אנחנו כאן, עם כמה רעיונות למנות עיקריות בשריות וחגיגיות. מדובר במתכונים לא מורכבים, אך כאלה שיספקו לכם את השואו המרכזי על השולחן החגיגי, שיפתח את השנה החדשה שלכם בצורה טעימה ויפה.

 

עופיון ממולא פריקה ופירות יבשים

 

צילום: יח'צ

 

מצרכים:

250 גרם פריקה לכל עופיון

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

50 גרם פירות יבשים לכל עופיון (תערובת של שזיפים, חמוציות, משמשים וצימוקים קצוצים)

מלח פלפל לפי הטעם

לתיבול העוף:

שמן זית

סילאן

פפריקה

מלח ופלפל

 

ההכנה:

1. שוטפים את הפריקה כמה פעמים ומבשלים עד שהיא רכה.

2. מצננים את הפריקה ומוסיפים פטרוזיליה וכוסברה קצוצה לפי הטעם, מלח, פלפל ופירות יבשים.

3. ממלאים את העופיון בתערובת של הפריקה והפירות היבשים.

4. מכינים תיבול לעוף: שופכים לקערה שמן זית ומוסיפים סילאן, פפריקה, מלח ופלפל תוך כדי בחישה.

5. מעסים את העוף עד לקבלת אחידות מכל צדדיו.

6. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים שעה כשהעוף מכוסה. מורידים את הנייר ומשאירים ל-10 דקות נוספות לצורך השחמה (עדיף על מצב ״גריל״).

 

המתכון באדיבות מסעדת ״שלומי חי״ בירושלים

 

מדליוני פילה ברוטב ערמונים

 

צילום: Shutterstock

 

מצרכים (ל-4 מנות):

800 גרם פילה בקר פרוס למדליונים

שמן זית

פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם

ליטר ציר בקר מצומצם

בצל קצוץ דק

1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק

50 מ״ל דבש

100 מ״ל יין אדום יבש

מעט ענפי טימין

50 גרם מחמאה

300 גרם ערמונים קצוצים גס

לפירה תפוחי אדמה:

1 ק”ג תפוחי אדמה

מלח לפי הטעם

200  גרם מחמאה

 

ההכנה:

1. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך.

2. מסננים ומעבירים את תפוחי האדמה לקערה.

3. במחבת חמה ממיסים את המחמאה.

4. מועכים את הפירה עד לקבלת מחית חלקה ומוסיפים את המחמאה.

5. את הפילה ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומושכים בשמן.

6. מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבה של 2 דקות מכל צד.

7. בסיר קטן מאדים קלות את הבצל במחמאה, מוסיפים את שורש הפטרוזיליה וממשיכים לאדות על אש בינונית כשלוש דקות נוספות.

8. מוסיפים את היין ומצמצמים עד להטמעה חלקית.

9. מוסיפים את נוזל הבקר המצומצם, הערמונים והדבש. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית. ממשיכים בצמצום הרוטב עד להסמכתו.

10. להגשה: מניחים כף גדולה של פירה במרכז הצלחת. מעל הפירה מניחים פרוסת בקר.

11. מוציאים את עלי הטימין מהרוטב ויוצקים אותו מעל כל מדליון.

 

המתכון באדיבות מסעדת סומסה, רמת גן

 

תבשיל עוף עם שורשים, שזיפים ואגסים

 

צילום: יח'צ

 

מצרכים:

2 ק"ג חלקי עוף

1 בקבוק יין אדום

3 כפות חרדל דיז'ון

3 כפות דבש

2 ראשי שום מחולקים לשיניים

2 בצלים חתוכים לקוביות

6 שזיפים מיובשים ללא חרצן או 6 משמשים מיובשים

ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות

8 אגסים קלופים ללא חרצנים חתוכים לרבעים

מלח, פלפל שחור

 

ההכנה:

1. בסיר ברזל מניחים את כל המרכיבים למעט העוף. מערבבים היטב ואז מוסיפים את חלקי העוף. שוב מערבבים היטב כך שהעוף מכוסה.

2. משרים לפחות שעה (עדיף לילה שלם) במקרר.

3. שמים את הסיר על האש ומביאים לרתיחה.

4. מעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות לשעתיים. במידה שהרוטב מסמיך יותר מדי, מוסיפים עוד יין.

 

המתכון באדיבות רשת SPICES

 

תבשיל פויקה של בקר ובירה

 

צילום: אבי לוי

 

מצרכים (ל-4 מנות):

3 כוסות עדשים חומות מושרות במים

1 ק"ג צלעות בקר

2 בצלים חתוכים לקוביות גסות

ראש שום (שלם או קצוץ, לפי הטעם)

3 גזרים חתוכים לקוביות גדולות

1 סלרי אמריקאי חתוך גס

5 בקבוקי בירה כהה

1 ליטר מים

2 כפות סילאן

1 כף מלח

1/2 כף פלפל

2 כפות שמן זית

5 עלי דפנה

5 יחידות פלפל אנגלי שלם

אם רוצים, אפשר להוסיף כחצי שעה לפני תום הבישול תפו"א זעיר

 

ההכנה:

1. מחממים סיר ומוסיפים שמן. מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה.

2. מוסיפים את הגזר, הסלרי והשום ומטגנים במשך 2-3 דקות.

3. מוסיפים את הבשר, העדשים, הסלרי, המלח, הפלפל ועלי הדפנה. מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות.

4. מוסיפים את הבירה והמים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.

5. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים עד שהבשר מתרכך.

 

המתכון באדיבות השף מוריס הנדלר, מלון חוף נחשולים ובשיתוף ברוסטילרי שבט

 

מאירופה ועד המזרח: מגוון מנות ראשונות לחג

איפה מתארחים בחג? כל האפשרויות

ומה לובשים לארוחת החג?

משפחה לא בוחרים: איך לעבור את החגים בשלום

מתוק התפוח: כל הסיבות לאכול תפוחים + מתכון

                                                                                                                                                        

0  תגובות  אהבו

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מה אוכלים בסוכה? טאפאס!

חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...

לקריאת הכתבה
טיפים ומתכונים לארוחה מפסקת

אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...

לקריאת הכתבה
מאירופה ועד המזרח: מגוון מנות ראשונות לחג

בעולם הגלובלי שבו אנו חיים, גם אוכל הוא עניין חוצה גבולות. יש לנו תבלינים מהמזרח, קמחים מאיטליה, ובכל חנות...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה