חזרה להחיים הטובים

חמש דרכים מהנות להתחמם

החורף הגיע ותכף יילך, אבל בינתיים מצאנו לכם חמש דרכים זולות, יעילות ומועילות להתחמם, החל מפעילות גופנית ועד כוס התה
עדי כץ 30/11/16
חמש דרכים מהנות להתחמם
מצאנו את הדרכים המהנות ביותר לחימום בחורף. קודם כל, חיבוק. צילום: Shutterstock

 

מה יותר קל כשהטמפרטורות יורדות, מאשר לסגור חלונות ולהדליק את החימום, כדי להמשיך לרבוץ ולתת לחשמל לעשות את העבודה? אבל לא רק מטעמי חיסכון באנרגיה ועלות חשבון החשמל כדאי להתחמם בחורף גם בדרכים אחרות, שהן זולות ומועילות יותר לבריאות – הפיזית והנפשית – מהאוויר החם של המזגן.  

 

חמש דרכים להתחמם מבפנים:

 

להתאמן: מחמם ומחזק

 

רציונאלי ולא במקרה. צילום אילוסטרציה: shutterstock

 

גם אם היציאה החוצה נראית כמו אקט בלתי רציונלי בימי חורף מסוימים, צריך לזכור שהם לא רבים באקלים שלנו. רוב ימות השנה אפשר לצאת החוצה להליכה, ריצה או דיווש על אופניים.

 

פעילות ספורטיבית בחורף תחמם ותחזק את המערכת החיסונית. החשיפה לקור שבחוץ עלולה אמנם להחליש את תנגודת הגוף, אבל אם היא קבועה ומבוקרת, היא דווקא תגביר את יכולתו להתגונן ממזהמים.

 

לאימון חוץ בחורף, כדאי להתלבש בשיטת הבצל. בפנים בגד מנדף זיעה ובחוץ בגד אטום לקור ורטיבות ועל הראש כובע מחמם. חשוב להימנע משהייה בקור כשהגוף או השיער רטובים ובסוף הפעילות יש לעבור לבגדים יבשים.

 

כשמתאמנים בחורף, למרות שהצמא פחות מציק, צריך להקפיד גם על שתייה מרובה ומכיוון שהקור עלול לקדם התכווצויות שרירים, לבצע חימום לפני תחילת הפעילות.

 

את כל ההתאמות לעונה, אפשר לחסוך כמובן אם מתאמנים בין כותלי הבית או בחדר הכושר.  

 

לחלוט: לעודד את המערכת החיסונית

 

מחמם עונה קלאסי. צילום אילוסטרציה: shutterstock

 

כוס תה חם הוא ממחממי העונה הקלאסיים. כשמחליפים את התה השחור בחליטות של צמחי מרפא, משיגים תוצאה כפולה, גם חימום פיזי וגם עידוד של המערכת החיסונית במלחמתה במחלות החורף.

 

האכניציאה (קיפודנית), למשל, צמח שהתגלה על ידי האינדיאנים באמריקה ונמצא כאחד ממחזקי המערכת החיסונית החשובים, מגדיל את מספרם של תאי החיסון ומגן מהצטננויות ומחלות דרכי הנשימה. המרווה הרפואית, היא צמח מרפא נוסף שכדאי לחלוט בחורף.

 

בנוסף לחיזוק המערכת החיסונית, המרווה מסייעת באיזון יתר לחץ דם והקלה במחלות דרכי הנשימה.

 

גם רוזמרין רפואי יצלח למשימה. החומרים הפעילים בו, הפנולים, הם נוגדי חמצון חשובים והוא מחטא, מרגיע ומשכך כאבי שרירים. כדאי לשלב בתה גם מקל קינמון, שהוא מחמם ומחטא והחומר הפעיל בו מגביר את זרימת הדם ההיקפית ונוגד דלקות.

 

גם התה הירוק רב היתרונות הוא משקה רצוי בחורף. הוא עשוי מעלי צמח הקמליה, שלא עברו התססה כמו עלי התה השחור ושומרים על החומרים הפעילים, בעיקר הפוליפנולים, נוגדי חמצון חזקים. התה הירוק מחזק את המערכת החיסונית, נוגד דלקות ומסלק רעלים.

 

 

לתבל: מזון מחמם

 

מחטא את הגוף ומגן עליו. צילום אילוסטרציה: shutterstock

 

 

אכילה היא בכלל עסק מחמם, אבל כדי להגביר את האפקט, כדאי לתבל את האוכל בתבלינים מחממים. לפי הרפואה הסינית, כדאי להשתמש במזון מחמם כי חום גוף לא מאוזן, יביא לתופעות פיזיולוגיות ונפשיות.


תבלינים הנחשבים למחממים מבחינת אנרגטית הם כאלה שימריצו את מחזור הדם. הפלפל החריף אמנם צורב, אבל נחשב לגדול המחממים וגם מגן על כלי הדם ושומר על גמישותם. החומר הפעיל בפלפל, הקפסיאצין, מחטא ומחזק את הגוף וברפואה העממית משמש לטיפול בדלקות מפרקים, התקררות, שיעול וגודש באף.

הכורכום והזנגוויל (ג'ינג'ר) שני שורשים שכדאי שיהיו במטבח כל השנה, הם גם מחממים וגם יעילים נגד שפעת. מחקרים הוכיחו שהכורכומין, החומר הפעיל בכורכום, הוא חומר חמצון חזק הפועל נגד זיהומים רבים.

 

גם את התימין (קורנית) כדאי לשלב בתבלון החורף. ברפואה העממית שימש התימין לטיפול בדרכי הנשימה. יש לו השפעה מכייחת, הוא אנטי ויראלי, מקל על שיעול ומחזק את המערכת החיסונית. תבלינים מחממים ומחטאים נוספים הם אגוז מוסקט, הל, פלפל שחור, ציפורן ושום.  

 

לאמץ חתול: לא חסכוני אבל מאוד נעים

 

 

החימום הכי נעים. צילום אילוסטרציה: shutterstock

 

 

שיטת חימום נוספת, יעילה ונעימה אם כי לא מאוד חסכונית, כשמחשבים את עלות המזון והטיפולים הווטרינריים, היא אימוץ חתול. כשהוא יתכרבל בחיככם ויגרגר, חום גופו יספק את כל החימום הדרוש והפרווה הרכה תשמש לליטוף.

 


חוץ מתחושת הסיפוק שיש בהצלת בעל חיים, חוץ מהחברה שיספק והמקקים שיצוד, החתול ישפר את הבריאות ומצב הרוח. מחקרים מראים שמגע וחיבוק של חיית המחמד מביאים להפרשת אוקסיטוצין, "הורמון האהבה" במוח, זה האחראי על החיבור בין אם לתינוקה. האוקסיטוצין הוא נוגד חרדות ודיכאון, מוריד לחץ דם ומשרה תחושת רוגע ושמחה.

 

אפשר לאמץ חתול דרך עמותת אס או אס חיות

בעמוד אימוץ חתולים בפייסבוק 

באגודת צער בעלי חיים תל אביב

 

להכין מרק: איך אפשר בלי

 

צילום: מתוך הספר "טעמים של בית" של אבי לוי

 

ואי אפשר בחורף בלי המרק החם. מהביל, מחמם, מנחם ומשביע וגם זול יחסית לנפח שהוא ממלא בקיבה. מרק צח עם אטריות, קניידלאך, כיסונים, או קרוטונים, או נזיד עשיר בתוכן מפטריות, בצל, עגבניות, תרד, ברוקולי ומה לא, בקדרה, בקערית או בספל.

 

במזרח הרחוק אוכלים מרק בכל שעות היום, כדי להיטיב עם העיכול ולקבל אנרגיה ומוסיפים לו דגנים וקטניות כמו אורז, אטריות שעועית, סויה ועוד.

 

בנוסף ליכולתו המוכחת לחמם, המרק מוסיף נוזלים לגוף, מקל על העיכול וגם עשיר ברכיבים תזונתיים רבים המגיעים ממרכיביו. הוא גם דרך מצוינת להעלות בחורף את רמת הסרוטונין, מוליך עצבי במוח האחראי על מצב הרוח, שמידלדל בעונה הקרה בשל מיעוט האור, בלי להעלות

תגובות  1  אהבו 

ממליצה בחום (תרתי משמע) על חתולים - בקור וגם בחום!!! לי יש כיום ארבעה - חתול וחתולה משלי ועוד שתי חתולות אורחות. החתולים שהם "שלי" אכן מחממים אותי בחורף ומהווים חברה מענגת.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

עציצים למתחילים: הצמחים שלא תצליחו להרוג

צמחים, כמו ילדים וכל אורגניזם חי אחר, זקוקים לטיפול מסור כדי שיגדלו. נעים לגור בבית עם עציצים, הם גם יפים...

לקריאת הכתבה
טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה