חזרה לבריאות טובה

טיפול הורמונלי בגיל המעבר: האם הוא מסוכן?

פרסומים אחרונים טוענים כי בניגוד למה שהיה מקובל לחשוב - אין עלייה בסיכון למחלת לב אצל נשים עד גיל 60 העוברות טיפול הורמונלי חלופי. להיפך - יש ירידה בסיכון ובתמותה. פרופ' עמוס פינס, נשיא האגודה הבינלאומית לגיל המעבר, מתייחס לנושא
מערכת מוטק'ה 16/05/07
טיפול הורמונלי בגיל המעבר: האם הוא מסוכן?
צילום: Shutterstock

בעקבות בחינה מחודשת של ממצאי מחקר ה- WHI שפורסם בשנת 2002 ואשר חולל בזמנו מהומה וחרדה בקרב מיליוני נשים בגיל המעבר ברחבי העולם, יוצא נשיא האגודה הבינלאומית לגיל המעבר, פרופ' עמוס פינס, בבשורה חדשה ואופטימית. למי ששכח ולמי שלא - המחקר המקורי, שנשא את השם Women's Health Initiative, או בראשי התיבות - WHI, דיווח כי השימוש בטיפול הורמונלי חלופי לנשים הינו מסוכן בכל גיל ולכן יש להימנע מלקיחתו, אלא אם יש ירידה ניכרת באיכות החיים בעקבות סימפטומים הנובעים מגיל המעבר. המסר הרפואי היה ברור וחזק, אומץ מיידית על ידי רופאים ונשים ברחבי העולם, וגרם להן לזרוק את ההורמונים. פרופ' עמוס פינס, נשיא האגודה הבינלאומית לגיל המעבר (IMS), מציין : "למעשה, חוקרי ה-WHI הודו בטעות שעשו בעת פירוש הנתונים שלהם. הם בדקו במחקרם נשים מבוגרות יחסית, הכלילו את כלל הנשים יחדיו ולא שמו דגש על קבוצות הגיל הצעירות יותר. הממצאים החדשים ממחקר זה וממחקרים אחרים מצביעים על כך שטיפול הורמונלי בנשים עד גיל 60 אינו מסוכן מבחינת מחלת לב, ומובן שהוא יכול להועיל ."
בהלה ובלבול מיותרים
באחרונה נערכה גם בדיקה מחודשת של המחקרים שעסקו בטיפול הורמונלי חלופי והסיכון שבהם לסרטן השד. והנתונים בהחלט מרגיעים: אצל נשים שהחלו ליטול הורמונים בסמוך לכניסה לגיל מעבר אין עלייה בסיכון לסרטן השד במשך שבע השנים הראשונות של טיפול משולב (אסטרוגן +פרוגסטרון) במינון סטנדרטי, ולגבי נשים עם טיפול באסטרוגן בלבד אין עלייה בסיכון במשך 15 שנות שימוש רצופות. גם לאחר מכן תוספת הסיכון לסרטן השד היא קטנה ונמדדת בסדר גודל של עוד מקרה אחד על 1000 נשים במשך שנת טיפול. במאמר שכתב פרופ' פינס בנושא הוא מציין, כי הבהלה והבלבול בקרב נשים ומטפליהם הביאו את האגודה הבינלאומית לגיל המעבר לכתוב המלצות ולהיות הראשונים להדגיש את חשיבות גיל הנשים בקביעת הפרופיל הבטיחותי של הטיפול . עוד מציין פרופ' פינס: "לדעתנו, מחקר ה-WHI עשה שירות חשוב נוסף לרפואת גיל המעבר בכך שבעקבות המהומה והוויכוחים בנושא הוברר שאין הצדקה להתייחס ל'טיפול הורמונלי' כאל מיקשה אחת, ולא ניתן להתייחס לנשים בגיל המעבר כאל קבוצה הומוגנית אחת. כל החלטה על התחלה או הפסקה בטיפול ההורמונלי החלופי חייבת להילקח על בסיס של נתונים אינדיבידואליים."
סיכום עד כאן
? אין סיבה למנוע טיפול הורמונלי חלופי כאשר יש הצדקה לטיפול. הסיכון בטיפול הורמונלי בנשים עד גיל 60 הינו זניח. ? יש מספיק נתונים התומכים בכך שיש לשקול מתן הורמון חלופי כחלק ממכלול הצעדים לשמירה על בריאות האשה בגיל המעבר. ? הסיכון למחלות לב אשר דווח במחקר משנת 2002 לא הוצג כראוי. בחינה מחודשת של תוצאות המחקר הדגישה את ההבדלים בין קבוצות הגיל השונות. ? מגזין ההתאחדות הרפואית האמריקנית פירסם באפריל השנה מימצאים חדשים המראים כי אין עלייה בסיכון למחלת לב אצל נשים עד גיל 60 המקבלות טיפול הורמונלי חלופי, אלא להיפך - נמצאה ירידה בסיכון וירידה בתמותה.

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?

בשיתוףOptiStore

זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...

לקריאת הכתבה
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל

בשיתוף MediWho

אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...

לקריאת הכתבה
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי

 

מוגש מטעם Peace Naturals

 

בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה