כבש בתנור
אחד מהמתכונים המנצחים, שיש משפחות אשר אינן יכולות להעביר את החג בלעדיו
מערכת מוטק'ה
31/03/07

החומרים
שוק טלה ½ כוס שמן זית תבלין "לימון+פלפל שחור" של מקורמיק מלח פלפל ראש שום ענף רוזמרין 2-3 כוסות יין לבן
אופן ההכנה
1. יום לפני מערבבים שמן זית עם התבלינים ומורחים על השוק ומשאירים במקרר. 2. להוציא מהקירור לפחות שעה לפני הכנסת השוק לתנור, כדי שיהיה בטמפרטורת החדר, לפזר בתבנית את שיני השום לא קלופות, מעל שמים את עלה הרוזמרין, מחממים התנור ל-280 מעלות ומכניסים את השוק ל-20 דקות, מנמיכים את החום ל-180 מעלות מוסיפים מדי פעם מהיין והופכים פעם אחת באמצע הבישול בערך שעה וחצי. אפשר לפרוס את השוק שלמה על השולחן.
עוד מתכונים:
מרנג שקדים וקציפת לימון ברוטב פירות יער
מתכון מצולם: פאי פירות טריים
ספר חדש: עוגת השבוע
המטבח הבריא של על השולחן
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות