צילום: Shutterstock
דיבורים על אנרגיות, גלגולים וישויות רוחניות נשמעים לכם הזויים? אסתי שפר, הילרית ומתקשרת, מטפלת ברייקי, קלפי טארוט, פרחי באך וקריסטלים והמנהלת החדשה של קהילת ניו אייג' במוטק'ה, ממליצה לכם לפתוח דלת לרוחניות, בכל גיל ובעיקר בגיל המבוגר. "מאוד חשוב החיבור לרוחניות, בגיל הזה", היא אומרת, "כדי למצוא תשובות ולהבין למה אנחנו חווים אובדנים ומחלות. אם אין לך תשובות, קשה מאוד להתמודד".
שפר בת ה-63, גרושה, תושבת צוחר ומורה-גננת במקצועה, הגיעה לרוחניות לפני 12 שנה בעקבות משבר בריאותי. "חליתי בדלקת מפרקים ובפסוריאזיס והלכתי כמו כולם לרופאים. הם טיפלו וטיפלו בי, אבל יצאתי מהטיפולים שבר כלי. התרופות נגד כאבים לא עזרו ובקושי עמדתי על הרגליים, וגם מצב הכבד והלב הידרדר והסוכר עלה.
"החלטתי לרפא את עצמי, ועוד לא ידעתי כיצד. המוטו שלי היה: מוטב איכות ימים מאריכות ימים. התחלתי ללמוד רייקי ואחר כך קלפי טארוט, וזה התפתח לתחומים נוספים כגון פרחי באך ומלחי שוסלר, מדיטציות ועוד. עם הידע שצברתי התחלתי לקחת אחריות על הבריאות שלי ולטפל בעצמי והגעתי למצב שאני מרגישה טוב ולא לוקחת תרופות בכלל, כבר מעל עשר שנים".
העידן החדש, או הניו אייג', החל להתפתח בשנות השישים של המאה הקודמת. מדובר במכלול של אמונות ושל שיטות המתאפיין בחקירה רוחנית, באמונה בקשר גוף-נפש, באורח חיים אלטרנטיבי, בתזונה מהצומח ובתרגול מתמשך. מרבית הטכניקות מבוססות על מסורות דתיות או מיסטיות, דתות מזרחיות ומקורות פילוסופיים.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
"העידן החדש, שנקרא גם עידן הדלי, קיים גם ביהדות, שם הוא נקרא "ביאת המשיח", אומרת שפר. "זהו סוג של עליית מדרגה רוחנית שמתרחשת בתקופתנו. זו הסיבה שרואים בעשורים האחרונים רבים החוזרים בתשובה, הצטרפות לכתות, נהייה אחרי גורואים. למרבה הצער, הנהירה לרוחניות, באה במקביל למגמה של עלייה באלימות והתבהמות בחברה האנושית".
מי האנשים שנמשכים לכיוון הרוחני?
"אני מאמינה שלכל אחד יש פוטנציאל, אבל משברים או שיעורים בחיים יכולים לדחוף את האדם להתחבר אל העולם הרוחני. כשמישהו אהוב נפטר, למשל, נפתחים לזה. למעשה המטרה של המסע שלנו בעולם היא להתחבר אל עצמנו ואל הרוחניות שבנו. אדם שמזדקן ולא עושה את התהליך של החיבור לרוחניות, הוא אדם מאוד אומלל. הוא לא יוכל למצוא את התכלית להמשך החיים במצב של זקנה, מוגבלות וסבל".
לא קשה לשנות כיוון בגיל מבוגר?
"לא קל להשתנות בגיל מבוגר, אבל זה אפשרי, למרות שרואים את ההתעוררות בעיקר אצל הדור הצעיר. הם נוסעים להודו, הם חוזרים בתשובה, הם משנים אורח חיים. הדור שלי קשה מאוד. יש עדיין בורות, ובעיקר פחד, מהתחום. זה נשמע מוזר ולא רוצים להיות מתויגים כמשוגעים. אני אומרת שצריך לפחות להכיר את העולם הזה, כי אי אפשר להתנגד למשהו שאתה לא מכיר".
במה מתבטאים חיים של רוחניות?
"לדעתי אדם רוחני באמת הוא אדם שחי את מה שהוא מאמין בו. כלומר, גם מאמין וגם מתרגל. עושה מדיטציה, יוגה, קורא, לומד, משתתף בסדנאות. זה מוסיף המון לחיים. זה נותן גישה חיובית, כי אם אתה מאמין שיש דברים נעלים יותר, אתה לא מסתכל רק על המציאות, שיכולה להיות עצובה מאוד, אלא מעבר לה.
"רוחניות קשורה גם בתזונה מסוימת, הרבה פעמים עם הימנעות ממזון מהחי, כי ככל שאתה יותר רוחני, אתה פחות רוצה להכאיב, לחבל בעולם שסביבך. זה מתחבר למקומות גבוהים מבחינה מוסרית. כדי להיות רוחני חשוב גם להתנקות, על ידי חשיבה חיובית, אהבה לזולת, מדיטציות, צומות, טיהור של הבית.
"כמו שיש 70 פנים לתורה, כך בעידן החדש יש המון שיטות וזרמים וכל אחד יכול להתחבר למה שהכי מתאים לו, אבל כולם מגיעים לאותה נקודה, של הארה ושלוות נפש".
עוד בניו אייג':
מסע אל משמעות החיים
הדרך אל האושר
לגלות את האור הלבן
לזהות את הכוחות שבתוכנו
לרגל השקת קהילת ניו אייג': תחרות נושאת פרסים
|