חזרה למגזין אוכל

מאתגר הבשר עד תענוגות השוקולד

מלונות דן ורשת אורט ישראל משיקים את "דן גורמה" - מרכז קולינרי גבוה לאמנויות הבישול שמיועד גם למקצוענים וגם לחובבי בישול וקולינריה ולמי שרוצים לשדרג ביצועי מטבח ביתיים
אורית הראל 29/10/12
מאתגר הבשר עד תענוגות השוקולד

סדנת בישול בדן גורמה. צילומים: עינבר גליס

 

הודעה משמחת לאוהבי בישול וקולינריה שמפנטזים על סדנת בישול כלשהי בהדרכת שף, נגיד משהו באיטליה או בצרפת, אבל טרם מימשו מכל מיני סיבות (גם כספיות): מעכשיו מוצע מגוון של קורסים דומים - וגם כשרים - בתל אביב, במתחם חדש אחד. מדובר ב"דן גורמה", המרכז הקולינרי הגבוה לאמנויות הבישול, מיזם חדש, משוכלל, מאובזר ומושקע - כשבעה מיליון שקלים הושקעו בו - של רשת מלונות דן ואורט ישראל.

המיזם החדש, שבראש מגמת הבישול שלו עומד השף עמיר אילן, לשעבר שף מסעדות "דיקסי" ו"הדסון" ובעל תואר באמנות הקולינריה מהמכון הקולינרי של אמריקה בניו יורק, ובראש מגמת הקונדיטוריה שלו עומדת שף מאיה רביבו, לשעבר השף-קונדיטור של מלונות "המלך דוד" ו"הילטון מלכת שבא" ושל מסעדת "רפאל" ובעלת תואר באמנויות הקולינריה עם התמחות בקונדיטוריה של המכון הקולינרי לאמנויות פלורידה, מציע מסגרות לימוד לכול - לא רק לשפים ולבשלנים מקצוענים ולמי שרוצים להשתלב בתעשיית המזון והקייטרינג, אלא גם - ובדגש חזק - לחובבי בישול וקולינריה, למי שרוצים לשדרג ולגוון ביצועים במטבח הביתי ולאוהבי אוכל וכל מה שסביבו.

נכון, הנוף הסובב את המתחם אינו בדיוק נוף טוסקנה או פרובאנס, אבל מצד שני בפנים מדובר במרכז חדיש ומרווח ובכיתות מצוידות להפליא ומושקעות, שיאפשרו לכל התלמידים התנסות אישית. עוד פלוס ענק: הקורסים והסדנאות (למעט אלה של שפים אורחים מחו"ל) מתנהלים כולם בעברית לגמרי ישראלית, מה שאומר שגם כל המצרכים ושאר העזרים יהיו מוכרים וידידותיים לבשלן החובב והחווה. במסיבת עיתונאים לרגל השקת המיזם הדגיש עמי הירשטיין, מנכ"ל רשת מלונות דן, את העובדה שמדובר במרכז ראשון מסוגו בארץ שיציע סדנאות וקורסים לחובבי בישול לצד השתלמויות לשפים מקצועיים, שממצב עצמו כבית ספר מוביל בתחום המזון הכשר (כל הקורסים והסדנאות כשרים).

רביב שוורץ, מנכ"ל "דן גורמה", הדגיש את פניית המיזם לחובבי הקולינריה והבישול: "אנחנו פונים למי שרוצים לשפר יכולות בבית. זה חלק ממגמה שניכרת גם בתוכניות בטלוויזיה ובמסעדות. אנחנו מביאים הנה שפים ושף-קונדיטורים לסדנאות אורח, וכאן כל תלמיד עובד, לא רק מקשיב להרצאות".

בהתאם לתפיסה הזו יש בכיתת הבישול שלושה איי עבודה גדולים המצוידים במגוון אמצעי הבישול החדישים והמשוכללים ביותר (מגריל ועד אינדוקציה), שבכל אחד שמונה עמדות עבודה, וכן מה שמכונה "פינה אסייתית" - פס עבודה ארוך להתנסות בכל שלבי הבישול האסייתי כנהוג במטבח הזה. הקונדיטוריה החלבית מצוידת גם היא בכל המכשור החדיש ביותר ובאמצעים ביתיים (מיקסרים) לצד כאלה תעשייתיים, שישמשו את הקורסים המקצועיים. בכל כיתת בישול בקורסים המוצעים יהיו עד 30 משתתפים ובקונדיטוריה עד 20.

השף עמיר אילן כינה את המיזם "כיתת חלומות שיש בה כמעט כל ציוד ואביזר שקיים". הוא הדגיש כי הקורסים לחובבים "נועדו ללמד איך לבשל טוב יותר בבית, ולכן הותאמו לבית לעומת קורסים מקצוענים". הקורסים והסדנאות המוצעים נעים מכאלה בני שלושה מפגשים ועד כאלה של 60 מפגשים (למי שמבקשים להשתלב בתחומי המסעדות והאירוח), ומחיריהם נעים מ-1,200 שקלים ועד 23,000 (לקורס הארוך למקצוענים. באמצע מוצעים גם קורסים המכינים למבחנים עיוניים רשמיים של משרד התמ"ת ברמות טבחות שונות).

הקורסים לחובבים מציעים מגוון קולינרי נאה שיכול בהחלט להפוך למתנה יפה לחובב תחום כזה או אחר, לפינוק עצמי אפשרי וגם רעיון לגיבושון חברים, עובדים ואפילו משפחה. כך למשל, מוצע קורס "מטבחי המזרח הרחוק" שמוקדש לבישול אסייתי (שלושה מפגשים), "אתגר הבשר" שילמד טכניקות צלייה, בישול, הגשה וחווית גריל (שלושה מפגשים); "אוכל ובריאות" שילמד איך לבשל ולהשביח טעמים בלי להרוס ערכים תזונתיים (ארבעה מפגשים), ובישול בסגנון בריא וגם עדכני (אורגני, פירמידת בריאות) יוצע בקורס "קליפורניה ומטבחי הספא" (שלושה מפגשים).

במטבח הקונדיטוריה יוצע, בין היתר, קורס שילמד להכין "טארטים, טארטלטים ועוגות קטנות" (שלושה מפגשים), קורס של "עוגות לקפה ותה" (שלושה מפגשים); קורס שייוחד ל"מאפי שמרים ומאפי בוקר" (שלושה מפגשים), קורס "שוקולד" (שלושה מפגשים) ועוד.

השפים מבטיחים ללמד לא רק סודות בישול והכנה שכל משתתף יתנסה בהם, כאמור, אישית, אלא גם הגשה ו"אכילה מונחית". ואם לא די בכל אלה ובעובדה שהמקום מתכנן לפעול במשמרות, שישה ימים בשבוע, בעתיד מתוכננת גם פעילות לילה במוצ"ש, ובדרך גם אודיטוריום שמטבחו נמצא בשלבי בנייה אחרונים שיכיל 300 מקומות, והוא מיועד לשמש לכנסי קולינריה שייערכו בעתיד במקום, ויכללו גם הדגמות של שפים.

מרכז "דן גורמה" נמצא במתחם בית ספר אורט שפירא, רחוב נס לגויים 53 בתל אביב. טלפון לפרטים והרשמה לקורסים ולסדנאות: 1-700-502-999.

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חגיגה אש: ל"ג בעומר, גרסת המבוגרים

למעלה
חזרה