חזרה למגזין אוכל

מהקלאסית ועד הבשרית: 4 מתכוני לביבות

אין כמו לביבה חמה שיצאה מהמחבת, אבל עם כל הכבוד ללביבות תפוחי האדמה המסורתיות (ויש כבוד), יש עוד שפע של אפשרויות, והן אפילו לא חייבות להיות מטוגנות. לקראת חנוכה שמעבר לפינה, קבלו 4 מתכוני לביבות מעניינים שישדרגו לכם את החג
מאת חני יודל 09/12/20
מהקלאסית ועד הבשרית: 4 מתכוני לביבות
חמה ומתוקה, אבל גם מלוחה זה מצוין. לביבה (צילום: shutterstock)

 

לביבה היא אחת מאבני היסוד של חג החנוכה, ובגרסה הבסיסית שלה היא מכילה תפוחי אדמה מטוגנים עם בצל בשמן עמוק, ומוגשת לרוב לצד רסק תפוחי עץ. אבל חנוכה הוא כבר מזמן לא רק לטקס: שפע הירקות, הגבינות והמטבלים שאפשר לשלב יכולים ליצור אינספור גרסאות של לביבה מוצלחת, וכדי לשמור על הבריאות יש גם חלופות לטיגון בשמן עמוק. הנה כמה גרסאות נהדרות ללביבות שימתיקו (או ימליחו) לכם את החג:

 

הבריאות: לביבות עדשים כתומות (יש גם גרסה טבעונית וללא גלוטן)

 

צילום: Shutterstock


מצרכים:

1/2 כוס עדשים כתומות שטופות היטב
1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות
חתיכה קטנה מדלעת/דלורית קלופה (לא חובה)
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן
2 שיני שום כתושות
עשבי תיבול לפי הטעם: פטרוזיליה, כוסברה, נענע
1 ביצה
3-4 כפות קמח (כל קמח שמשתמשים בו בבית)
1 כפית אבקת אפייה
מלח, פלפל, פפריקה, כמון


ההכנה:

1. מכניסים לסיר בינוני את העדשים, קוביות הבטטה וחתיכת הדלעת. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד לאידוי מלא של המים או ריכוך של הירקות.
2. אחרי הבישול מסננים את העדשים והירקות ומועכים לפירה. מוסיפים את הביצה, הבצל המטוגן, השום, עשבי תבלין קצוצים, תבלינים ואבקת אפייה, ורק אז בהדרגה ולפי הצורך מוסיפים קמח. מתקבלת עיסה רכה, ובעזרת כף מסדרים לצורת לביבות בתבנית עם נייר אפייה.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-20 דקות.
* לגרסה טבעונית אפשר להחליף את הביצה בטחינה גולמית, ולגרסה נטולת גלוטן - להשתמש בקמח חומוס/עדשים.
** את הלביבות אפשר להגיש עם טחינה, מטבל גבינה או סלט ירקות.

 

המתכון באדיבות יאנה דוברוביצקי, קייטרינג  Eat and Love

 

הקלאסיות: לביבות תפוחי אדמה עם רסק תפוחים

 

צילום: ארגון יוצאי מרכז אירופה

 

מצרכים:

ללטקס:
5 תפוחי אדמה
1 בצל
מלח, פלפל שחור בנדיבות
כף קמח
1 ביצה
שמן לטיגון (לא שמן זית)
לרסק תפוחי העץ:
5 תפוחי עץ גרני סמית חמצמצים
1 שקית קטנה של סוכר וניל
גרידת לימון
מעט מיץ לימון
סוכר לפי הטעם (מי שמעדיף רסק מתוק יוסיף יותר)
אופציה לשדרוג: 1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת
 
ההכנה:
1. מגררים את תפוחי האדמה והבצל על פומפייה גסה. סוחטים היטב מנוזלים.
2. מוסיפים לתפוחי האדמה כף קמח, ביצה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
3. יוצרים לביבות ומטגנים במחבת עם שמן די עמוק עד להזהבה. מניחים על גבי נייר סופג.
4. מכינים את הרסק: מקלפים את תפוחי העץ וחותכים לרבעים. מוסיפים מעט מיץ לימון, גרידת לימון, שקית קטנה של סוכר וניל וסוכר לבן לפי מידת המתיקות הרצויה. מכסים במים עד כדי רבע מגובה התפוחים ומבשלים בסיר על להבה רגילה עד לריכוך.
5. מקררים וטוחנים לרסק עם ממחה יד.
6. מגישים את הלביבות לצד רסק התפוחים. לשדרוג: ניתן לקציף שמנת מתוקה ולהוסיף לצד רסק התפוחים, או ממש לערבב את השמנת המוקצפת עם רסק התפוחים אחרי שהתקרר.

 

המתכון באדיבות הבשלנית מלכיתה דובניקוב, ארגון יוצאי מרכז אירופה

 

דלות הקלוריות: לביבות תרד וגבינה אפויות

 

צילום: Shutterstock

 

מצרכים (לכ-12 יחידות):

300 גרם עלי תרד

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום כתושות

2 כפות שמן זית

1 ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות

2 כפות קמח מלא/קמח חומוס/קמח שקדים

100 גרם גבינה צפתית 5% שומן (כחצי קופסה קטנה)

2 פרוסות גבינה צהובה 9% שומן חתוכות לחתיכות קטנות

1 כפית מלח שטוחה

מעט פלפל שחור, לפי הטעם

 

ההכנה:

1. מטגנים במחבת את הבצל והשום עם שתי כפות שמן הזית. מוסיפים את עלי התרד ומקפיצים במשך 2-3 דקות. מכבים את האש.

2. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצים, הקמח, הגבינות והתבלינים.

3. מוסיפים את התרד והבצל לקערה ומערבבים הכל היטב.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים נייר אפייה על תבנית ומשמנים אותו.

5. יוצרים לביבות מהתערובת ומניחים בתבנית.

6. מזליפים מעט שמן על הלביבות.

7. אופים בתנור כרבע שעה ולאחר מכן הופכים בעדינות את הלביבות לצד השני ואופים במשך 12 דקות נוספות.

 

המתכון באדיבות בלוג האוכל "הכל זהב – המתכונים של גולדי לסוכרתיים ולאורח חיים בריא"

 

המעניינות: לביבות ירק עם נקניק

 

צילום: ניקי בי

 

מצרכים:

1 בצל בינוני
150 גרם נקניק סלמי
1 כף סוכר חום דמררה
2 גזרים
2 קישואי זוקיני קטנים
1 בטטה
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 ביצה
1/2 כוס + 2 כפות קמח
6 כפות שמן לטיגון
1 כפית שטוחה מלח

ההכנה:

1. בסיר מרתיחים מים עם תפוח אדמה אחד מקולף ומבשלים עד שהוא רך. מסננים את המים ומועכים לפירה.

2. קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם 3 כפות שמן עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים עד שכל הסוכר נמס. מעבירים לקערה.

3. מקלפים את הבטטה, שני תפוחי האדמה הנותרים, הקישוא והגזרים. מגרדים הכל במגרדת (בחורים הגדולים) ומוסיפים לבצל המטוגן יחד עם תפוח האדמה המעוך.

4. חותכים את נקניק הסלמי לקוביות קטנות, מוסיפים לירקות יחד עם הקמח והביצה וממליחים. במידת הצורך מסננים נוזלים.

5. מחממים מחבת עם כ-3-4 כפות שמן. יוצרים לביבות ומניחים במחבת. משטחים קצת עם מזלג ומטגנים עד שהצד התחתון מזהיב יפה. הופכים בעדינות לצד השני ומטגנים עד שמזהיב. מוציאים מהשמן לנייר סופג.

* אפשר לאפות במקום לטגן: מחממים תנור ל- 180 מעלות. על גבי תבנית עם נייר אפייה משומן מסדרים את הלביבות ומכניסים לאפייה בתנור למשך 25 דקות. לאחר מכן הופכים את הלביבות ואופים 20 דקות נוספות, עד להזהבה של שני הצדדים.

** ניתן להגיש עם צ'יפס אפוי, לצד סלט עגבניות, פיתות בטאבון וטחינה.

 

המתכון באדיבות הבשלנית ובלוגרית האוכל ניקי בי למעדני יחיעם

 


4 מתכוני מרקים לימים קרים

קר, מתקרר: 4 מתכונים מנחמים ליום סגריר

5 מתכונים עם פירות וירקות העונה

1  תגובות  אהבו

התמונה של תגונה dola 13/12/20
נכדתי טבעונית. לא מצאנו מתכון ללביבה טבעונית....
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מהונגריה באהבה: מתכוני גולאש מושלמים

אפשר לאכול אותו עם כף ולפעמים גם עם מזלג, כי בעוד שבכל העולם הוא מוגש כנזיד, בהונגריה שם הומצא הוא בכלל מרק....

לקריאת הכתבה
סופגניות או לא להיות

 

גם אם השנה אנחנו לא חוגגים את חנוכה עם הנכדים (קורונה, לכי כבר), אי אפשר לעמוד בפיתוי של סופגנייה חמה...

לקריאת הכתבה
מהקלאסית ועד הבשרית: 4 מתכוני לביבות

לביבה היא אחת מאבני היסוד של חג החנוכה, ובגרסה הבסיסית שלה היא מכילה תפוחי אדמה מטוגנים עם בצל בשמן עמוק,...

לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה